Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Namibia 2019

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Namibia 2019

  Buna ziua la toti impatimitii de aventura!
  De mai multa vreme postez pe aici in ideea de a gasi aventura, sau parteneri pt asa ceva. Cum nu s-a aratat mai nimeni, m-am decis si am plecat!
  De curind am fost in Namibia la un safari. Am inteles de pe net ca e locul de unde sa incepi sa explorezi Africa. Asa ca ... wtf !
  Am inchiriat masina pe net in avans, am facut rost de viza, am luat referinte despre locatii turistice de le net, si iaca mama Africa!
  Masina a fost impecabila, Toyota LC 4.5 l disel manuala. Dotari : blocante peste tot, lada frigorifica pe bancheta din spate, rezervor de 180 litri, rezervor apa de 100 litri, compresor, cort pe masina care se amenaja in 30 secunde, dus incalzit , aragaz, etc.
  Am parcurs 5.000 km in 2 saptamini. Cauciucurile AT s-au consumat pe drumurile cu griblura. Am mers cam trei sferturi din drum numai pe astfel de drumuri, unele portiuni fiind valurite foarte tare. Am calcat-o fara menajamente pina i-au cazut stopurile de pe bara din spate.
  Am fost in sezonul uscat si rece, cu temperaturi ziua pina la 37°C si noaptea 5°C.
  Daca vrei sa vezi lei sau rinoceri, trebuie sa te duci in rezervatie. Acolo noaptea nu ai voie sa conduci. Trebuie sa campezi in locuri amenajate, ingradite cu gard electric.
  Peisajul e foarte schimbator si foarte colorat.
  E o tara turistica, destul de reglementata si destul de civilizata. Ma asteptam la mai multa viata salbatica, dar parese ca din cauza secetei de vreo 3 ani, aceasta cam lipseste.
  Plin de turisti din Europa de vest, iar in camping am intilnit un polonez cu familia. Singurul cel mai din est.
  Recomandari de traseu: sud vest, coasta Atlanticului spre vest, parcul Etosha in nord. Partea mai la nord de parc nu se merita efortul.
  Cam atit; astept comentariile voastre.
  Bafta!
  Ultima editare de ivanx; 05.dec.2019, 11:28.

 • #2
  Fișiere atașate

  Comentariu


  • #3
   Ceva video content incerc sa incarc, dar nu merge.
   Ultima editare de ivanx; 25.nov.2019, 14:05.

   Comentariu


   • #4
    Ce fain ca ai avut curaj sa mergi singur. Vad ca pe masina scrie nemtzeste :) Mergi in celalalt capat de lume si dai tot de nemti
    Cum e cu benzinariile, ai gasit multe sau e stress si cu alimentat?
    Ce impresii ti-a lasat, ai mai merge acolo daca ar fi sa te decizi acum?
    De Africa de Sud stiam ca e civilizata dar de Namibia nu stiam nimic. Poti sa ne mai share-uiesti din impresii + poze/video-uri

    Comentariu


    • #5
     Namibia e fosta colonie germana. Sunt localitati cu nume nemtesc. Ca si economie e strins legata de Africa de Sud. Au ambele monede in circulatie. Exista si autostrada, si e mai lata ca prin Europa. Deasemenea, avion direct Frankfurt Windhoek. E plin de turisti din Europa de west.
     Statii peco sunt numai in orasele mari. Asta poate fi chiar si la distante de 1.000km. Rezervorul era de 180l, consum 17-20l/100km.
     As mai merge, dar alt traseu. Trebuie citit mult pe net despre destinatii, peisaje, asta ca sa stii incotro sa o apuci. Distantele sunt mari, deci daca ai apucat-o intr-o directie nu te mai poti razgindi.
     Se poate merge si cu familia, in anumite conditii. Dar trebuie viza in prealabil. Eu am obtinut-o de la consulatul din Viena, prin posta, 80 usd taxa. Nu incercati prin firme de intermediari, cum ar fi "centrul de vize" --niste sarlatani.
     Am sa incarc si continut video pe youtube, dar mai lucrez la el inca. Am incercat aici, dar nu reusesc.

     Comentariu

     Procesare...
     X