Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Maroc 2010

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Re: Maroc 2010

  Ziua 5

  Dupa micul dejun o taiem cu spor spre Zagora, tot pe macadam. Spre pranz ajungem in Zagora unde dam de un internet cafe si incercam sa aflam cum va fi vremea in continuare. Incercam pentru ca nu am reusit. Saracii aveau dial-up. In fine continuam drumul spre Qazazarte. Aici ne despartim, noi continuam spre Marakesh prin Tizi-n-ticka, un fel de tranfagarasan dar mult mai inalt 2700m.Radu ramane in Qazazarte. Pe drum la urcare se aprinde in bord un beculet rosu cu un fulger pe el. Insemna defectiune la sistemul de acceleratie, si in carte scria ca trebuie sa ma prezint urgent la service. Trag pe dreapta, opresc mototul, il pornesc din nou, nu se mai aprinde becul. Continuam drumul si dupa 30km se aprinde din nou, si ramane aprins de data asta. Ma trazneste o idee si scot filtrul de aer si il scutur. Cred ca am scuturat juma` de kil de nisip din filtru. Il pun la loc dau o cheie, becul nu se mai aprinde.
  Spre seara ajungem la Marakesh, si o luam spre Asni, apoi spre Imlil unde ajungem dupa ce s-a innoptat.Parcam masina si ne cazam urgent.

  Comentariu


  • #32
   Re: Maroc 2010

   Ziua 6 si 7

   Ne trezim devreme luam rucsacii din masina, ne echipam corespunzator si o luam usurel pe jos spre refugiul Toubkal. Imlil se afla la 1700m, iar refugiul la 3200m. Accesul se face printr-o vale luuunga de vreo 11km.
   Vremea groaznica, ploaie marunta cu vanticel si sus viscol.
   Pe drum intalnim buticuri cu suveniruri pe la 2300 si 2800m
   De la 2800m incepea zapada. De la 3000m se vedea refugiul, dar a mai trecut inca o ora jumate pana am parcurs 200m altitudine pe o lungime de 1km. Altitudinea isi spunea cuvantul, impreuna cu cele 15 kile din spate. Intr-un final am ajuns la Refugiu gafaind ca un porc. Refugiul era plin ochi de straini. Ne gaseste intendentul un loc la etaj intr-o camera cu 30 paturi.
   Ne interesam de vreme si aflam ca de 5 zile nu a urcat nimeni pe varf din cauza cetii si a vantului.
   Pana la culcare, mancam ne frecam si ne plictisim groaznic. Am adormit pe la 8 seara.
   Dimineata surpriza: vreme senina vant usor. Ne echipam si ii dam bataie. Varful (Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din Atlas) se afla la 4200m si accesul se face printr-o sa in spatele refugiului.
   La pranz suntem inapoi la refugiu, unde infulecam o omleta si o taiem inapoi spre masina. La coborare mi-am blestemat zilele ca nu mi-am luat bocancii de vara cu mine si a trebuit sa cobor in cei de iarna.
   Ajunsi la masina seara tarziu am intins-o spre Marakesh unde am ajuns spre 10 seara. Am tras la primul hotel pe care l-am gasit, unde nu prea vroiau sa ne primeasca. Adevarul ca aratam groaznic, arsi pe fata, nebarbieriti, jegosi si rupti de oboseala. Ne-a explicat tanti de la receptie ca hotelul era cel mai luxos din Marakesh si camera costa enorma suma de 100 euro pe noapte. I-am explicat ca nu e problema si ca dorim cat mai repede sa ne cazam. Intr-un final a fost de acord cu conditia sa-i platim in avans.
   Ultima editare de Lecus; 07.apr.2010, 22:05.

   Comentariu


   • #33
    Re: Maroc 2010

    Poze cu refugiul cu varful si cu drumul spre varf

    Comentariu


    • #34
     Re: Maroc 2010

     Alte poze:

     Comentariu


     • #35
      Re: Maroc 2010

      M-am prins cum sa incorporez foto:

      Curcube(e) in drumul spre Fes

      Riad-ul din Fes

      Ghici pe unde e drumul

      Pod marocan      Camping site      Lacul Tislit


      Sat de munte      Atlasul la ~2800      Taxi???      Valea Todra
      Valea Todra
      Cheile Todra


      TLC KDJ120

      Comentariu


      • #36
       Re: Maroc 2010

       Din desert:


       TLC KDJ120

       Comentariu


       • #37
        Re: Maroc 2010

        Continuare:        TLC KDJ120

        Comentariu

        Procesare...
        X