Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Transilvania Offroad 2010 Expedition

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Re: Transilvania Offroad 2010 Expedition

  [QUOTE=andrei.mihailov;594122]
  Postat în original de omoroka Vezi post
  Tot pe acest traseu, la contactul cu un bolovan mi s-a rupt una din conductele de frana pe spate, blindata apoi de Rares (mare specialist )


  Nu este un lucru foarte rar la Samurai. Mai ales daca ai Santana. Fara nici o logica, la majoritatea Santana, prinderea conductei de frana in butuc se face sub punte, nu deasupra ca la restul Samuraielor. Fie ca e bolovan sau noroi, conductele spate sunt zone contact direct ceea ce le face foarte vulnerabile.
  De asemenea - in zonele cu crengi atentie mare. Cred ca 50% din crengile pe care le-am agatat pe sub masina de-a lungul timpului, au fost intre conductele frana spate si punte.

  Exista solutii la indemana:
  - achizitie teava cupru AC de Logan (undeva la 40 RON un colac de vreo 2 m)
  - achizitie trusa bercuit (vreo 50 Eur pe e-bay. Atentie sa aiba si cutit)

  Refacerea conductei dureaza 5 minute.

  Varianta 2 - achizitionarea doar a conductei de cupru de AC. Anularea circuitului rupt. Mers la primul service (sa nu fie unul prea pricopsit ca nu executa lucrarea pe motive de standarde si siguranta).

  Atentie si la fittinguri. Multe din fittingurile de frana de Santana sunt invers fata de Samurai (unde unul are mama, altul are tata) asa ca trebuie pastrate cu grija.

  PS: in mod evident, conductele de otel sunt preferabile celor de cupru. Dar: cele de otel sunt foarte greu de prelucrat cu o trusa de bercuit neprofesionala iar la modelarea acesteora pentru a se potrivi pe masina se obtureaza usor. Se pot umple cu nisip inainte de modelare dar genereaza probleme in sensul curatirii ulterioare. Sistemele hidraulice nu sunt foarte fericite cu reziduuri, inclusiv particule abrazive de nisip.
  merci de info. am facut rost de teava si am si bercuit-o la capete. e de otel si ramane de vazut cum o modelez la montare
  Va salut !
  Omoroka`s Offroad- YouTube

  Comentariu


  • #32
   Re: Transilvania Offroad 2010 Expedition

   Este una dintre cele mai misto iesiri despre care am citit pe acest forum.

   Comentariu

   Procesare...
   X