Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

  Ma gandeam la o expeditie destul de lunga , cam 10.000 km. Sa plecam in august la sfarsit ( eu si sotia ) pe ruta Ungaria, Cehia Polonia, Lituania, Letonia, estonia, sa trec cu ferry in Finlanda si dupa sa coboram Norvegia, Suedia, Danemarca Germania...Romania. Intreb pe colegii de forum daca a mai facut cineva traseul sau vreo bucata din el, daca au fost cu masinile in tarile baltice si cum a fost ? Ca timp, am planificat in jur de 4 5 saptamani si ca buget in jur de 5.000 euro. Ma gandeam ca unde se poate ,sa campam in campinguri iar unde nu la moteluri/noteluri cu tarif redus.

 • #2
  Re: Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

  Am facut dumul asta de f multe ori,adica Romania, Ungaria,Slovacia,Polonia,,Lituania,Letonia,Estonia ,treci cu ferry in Finlanda (la ferry ar fi bine sa-ti faci rezervare pt ca in perioada asta sunt f multi care se plimba). Acum nu stiu ritmul vostru,dar pana in Polonia poti sa ajungi intr-o zi,gasesti f usor moteluri sau pensiuni decente cu 30-35 E (mic dejun ).In tarile baltice de vizitat ar fi Riga ( dupa ce iesi din oras spre N ai campinguri, moteluri, locuri de pescuit...) si Tallin (dute si vezi orasul vechi) , in Estonia preturile la cazare sunt cam piperate (nu stiu la camping). In sfarsit trebuie sa stai sa te plimbi prin Helsinki, gasesti campinguri dar trebuie sa mergi ceva ,adica sa iesi din oras. Nu stiu cat de in nord vreti sa ajungeti, eu personal nu am ajuns decat pana la Kolari, am trecut in Suedia la Kiruna,apoi Norvegia la Narvik. Incearca sa respecti viteza ( incepand din Estonia nu mai tine figura cu 10-20 E ) , fii atent la reni ca sunt mai prosti ca oile, si daca ajungi in nord o sa ai de furca cu TANTARII. Inmulteste cu 10 ce ai vazut tu mai rau in Delta de exemplu.(pentru astia ar trebui sa-ti iei din Finlanda ceva de dat, nu autan din Romania). Mai intreaba-ma daca crezi ca pot sa te ajut cumva!

  Comentariu


  • #3
   Re: Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

   Multam....

   La ferry nu stiu cand ajung, deci o rezervare e exclusa. Cat costa travesarea?

   Comentariu


   • #4
    Re: Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

    ferry in finlanda nu stiu, dar din D in DK si DK in S si retur - asta-i ruta care o folosesc eu cind o iau spre cercul arctic - asta iarna a costat 204 euro un discovery si 2 persoane

    Comentariu


    • #5
     Re: Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

     Traversarea dus din Estonia in Fin costa 70 E pt masina mica ( turism ), imi scapa acum cat am platit pentru 2 adulti si 2 copii .
     Nu scapa Rovaniemi-orasul lui Mos Craciun,asta daca mergi cu copii, (cred ca e deschis si vara) daca nu , mai bine .

     Comentariu


     • #6
      Re: Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

      Si eu am facut traseul in 2008 in octombrie, ca a trebuit sa ma duc in Vierema la fabrica Ponsse (utilaje forestiere).
      Tot asa am mers pe ruta Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, de la Tallin la Helsiki nu am avut nici o rezervare si am prins loc pe ferry.
      Cum a zis si colegul sa nu ratezi Rovaniemi.
      Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	640x480.JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	129,6 KB 
ID:	872228
      PATROL GR Y60 4,2D SWB
      MERCEDES G 280 de vanzare

      Comentariu


      • #7
       Re: Ro - cercul polar ( Finlanda ) -Ro

       Multumesc colegilor. O sa plecam de capul nostru si vedem tot ce putem. Sper sa ne incadram in timp si buget.

       Comentariu

       Procesare...
       X

       Sqreen | Runtime Application Protection