Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)


Yonutz

Postări Recomandate

"Sufletul curat e gazda numa buna ptr omenie!"

 

Unu ...din Popesti a zis asta, acu' in premiera dar sa stiti ca nu vreau nici statuie si nici sa ma injurati, atat m-a dus capu la ora asta, atata pot!:grin:

 

 

 

 

 

Incep intai prin a multumi (va spui mai tarziu de ce) lui rd_adi un baiat cu mult suflet si mult, mult bun simt (patrolist de-al nostru :h5)... E mare lucru sa fi om ...Hai ca p-asta n-am mai zis-o eu ... altii ...o zisara ... (hai ca m-am oltenit, da' nu-i rau ...e bineee)

 

Am inceput aventura noastra intr-o zi oarecare, comuna, intr-o sambata. Caldura ne darama din picioare si

ne-au hotarat sa ne racorim creierii si ne desfatam oleaca ochisorii cu un cocktail asezonat si in acelasi timp racoros de munte. Si sa mai bagam oleaca si ficatu la regim ...ca deh ...numai porc, porc, porc ...mai merge si cat-o palinca si altceva ...

 

Am incarcat cot la cot cu ungurul din dotare, in batranul Patrol, asinul casei tot ceea ce era necesar, am umplut burta dihaniei cu motorina si ne-am indreptat cu incredere spre una dintre cele mai frumoase

aventuri pe care am trait-o alaturi de niste oameni minunati.

 

Combatantii aventurii noastre s-au adunat exact asa cum Dumnezeu a dat cu zaru, unde a cazut

zaru, de acolo am venit (cei drept oltenii fiind oleaca mai norocosi ori ptr ca au vreun deal pe sub tejghea cu barbosu ...ori ...cine stie ...vreun contract secret, oare?!)

 

Nu ne-au dat inapoi nici sutele de kilometri, nici caldura indurata pe drum, nimicuta...Ne-am bagat

exact ca si catarii barbia in piept si ..."no ashe, tat inainte si vom vedea ce si cum!"

 

Cine sunt participantii, nu conteaza, nu e asa important, dar eu va pot sustine pana in panzele albe, cu indaratnicia ce ma caracterizeaza (recunosc ...ei si ce, nu mi-e rusine cu mine pe strada), care as putea spune ca deja a devenit celebra ca ...sunt doar oameni simpli care isi doresc ca acest spirit sa nu moara, sa nu dispara...

 

Ca am facut pe acolo orgii bahice si culinare si printre ele si ceva carat maimuta motorizata din dotare pe coclauri ...stiu eu? Ce sa zic? Am facut? N-am facut? Asta este de-ala? Din celalalt? Ce mai conteaza? Au trecut zilele rapid, noptile ni s-au parut scurte ...si acum ma simt neprihanit si nevinovat ...de mancat n-am mancat, de baut n-am baut ...de offroad ce sa va mai zic? Nici pomeneala ...

 

Pe final de vorbarie ... mai adaug o slova care se adreseaza "cunoscatorilor" (a se citi participantii la aceasta aventura)...

 

 

 

 

 

Vreti offroad? Sigur vreti offroad? Si tu vrei offoad? Si tu? Toti vreti offroad?

 

Stati ca acu ...vine ...povestea continua ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 103
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

...si ce mai poveste presupun ca va sa vie...

Da' cand mai avusesi bre tip de scris aci? Si de unde net?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Da' cand mai avusesi bre tip de scris aci?

 

Astaaa?Pa-i ce,nu-l cunosti? :ha1

 

Si stai,ca nu-i singuru' : Zoli,am dreptate? :wink:

Editat de nomad
  • Like 1
Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Yonutz a bagat doar un treaser, pentru ca inca nu sosise momentul sa participam la discutie toti cei care am fost acolo. De fapt nici acum nu a sosit, pentru ca doar doi dintre noi ne-am intors la baza, dar o sa incep povestea si restul gastii va da o mana de ajutor pe masura ce vor putea. Yon a plecat primul si a ajuns aseara, eu am ajuns azi noapte, Iulian si Sorin Vitara1 au plecat cu mine dar motive tehnice i-au obligat sa revina la locul faptei pentru inca o noapte, iar Catalin/Daemonus si Cristi69 inca mai au de gand sa bantuie zona pana duminica.

 

Expeditie? Oarecum pretentios, dar pentru noi chiar a fost. Apuseniada? Un nume nitel cu fason, mai ales ca in astea cateva zile ne-am deschis doar apetitul pentru editii viitoare, dar frumusetea locurilor justifica orice exagerare. Sunt nascut-crescut la munte, am batut ceva locuri, dar parca loc mai potrivit pentru plimbari in teren nu am intalnit pana la Apuseni. Yonutz a folosit un cuvant potrivit: Magic! Magie d'asta mai vreau!

 

Totul a plecat, indirect, de la MMOF. Nu cred ca suntem singurii care ne pregateam inca de la inceputul anului sa il calcam pe Max, care ne-am temporizat concediile in jurul mijlocului de august. Daca nu a fost sa fie, am lansat ideea unei miscari in grup pe cont propriu, undeva unde se putea ajunge cu minim de asfalt. La inceput a fost Daemonus si cu mine, aproape imediat ideea s-a extins, si cu adaugiri si retrageri s-a ajuns la cei 10+1 de care zice Yon ca nu conteaza :), adica: Daemonus si familia, Cristi 69 si sotia, Iulian, Sorin/Vitara1, Yonutz si Unguru' :) si umila-mi persoana cu nevasta.

 

Desi Daemonus s-a straduit din rasputeri sa organizeze chestiile, a ajuns repede la vorba alora din reclama Unirea: "N-ai cu cine! Niste tarani!" Asa ca tot ce am stiut din start a fost ca ne intalnim la o cabana in muntii Surean, ce a urmat a fost dupa regula "vedem noi cand va veni vremea". Si a iesit beton!

 

Ziua 1 a fost a adunarii. Cristi, Catalin si cu mine ne-am adunat la Petrosani (unde oltenii au ajuns traversand pasul Vulcan). Am luat calea varfului Surean prin Cheile Taii, Dobraia. Traseul e superb, dar cum anul asta l-am facut de cateva ori, nu ma mai trage inima sa descriu "fundu gradinii". Astept sa vad ce zice Cristi, la el cred ca a fost prima trecere pe aici.

 

DSC_0007.JPG

traversam gardul de sarma ghimpata de pe Culmea Dobraii

 

DSC_0015.JPG

revedem herghelia de acum 2 saptamani

 

DSC_0012.JPG

traversam golul alpin catre varful Sureanu

 

Ne-a plouat ca dracu tocmai pe coborarea de pe varful Sureanu, dar s-a inseninat imediat mai la vale.

 

DSC_0018.JPG

Am trecut iute de la o vreme superba la o ploaie cu strigaturi. De pe Sureanu abia se mai vedea "ciuperca" din vale.

 

DSC_0019.JPG

Iar coborarea am facut-o pe potop cu traznete... Crucile traznitilor prezente pe toate culmile prind un alt inteles pe o asemenea vreme,

 

DSC_0022.JPG

Vremea urata nu a durat mult, pe cand am ajuns in vale ploaia se oprise. Ne-am cazat la o cabana din Luncile Prigoanei. Pana cand sa apara Vitara1, Yon si Iulian, ca sa nu nu stam degeaba, am pus si ceaunul la treaba.

Editat de f_zoltan
  • Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Si mai departe?:grin: Ca vrem mai mult...amandoi aveti talent la scris ...dar mai vrem si poze :wink:

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Scuze, Cleo, am adugat poze dupa ce ai postat.

 

Ziua 1 am terminat-o cu ceauneala si alte chestii burgheze si foarte decadente, de care ne rusinam profund. Ziua 2 a fost cea a ajungerii in Apuseni. Dar nu pe asfalt, ci pe unde s-o putea mai interesant. Ne-a prins perfect ca Daemonus a desenat o ruta dupa ce a vazut pe Google Earth. Nici nu as fi crezut ca poate iesi asa fain. Pana la Tau Bistra am mers oarecum paralel cu Transalpina, dar pe forestiere.

 

DSC_0030.JPG

Coborarea catre Tau Bistra

 

DSC_0028.JPG

Regrupare

 

De acolo am urcat din nou pe serpentine pana in golul alpin si am continuat catre vest, catre Cugir. Frumos traseul, superbe locurile.

DSC_0037.JPG

O manastire undeva aproape de Tau Bistra

 

DSC_0041.JPG

Un rest fantomatic de padure care s-a terminat cu o coborare interesanta. Poate se vede ca norii erau tot in spatele nostru, dar pamantul era uscat si prafos.

 

DSC_0046.JPG

 

DSC_0049.JPG

 

DSC_0055.JPG

Undeva pe sub stalpi a continuat traseul nostru

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Prima zi a fost de acomodare, ceunizare...alcoolizare...si doua chestii au ramas celebre:

- "doua ciute camera, domnu' " - tarif cerut pe camera unde a locuit subsemnatul, ramas celebru pe tot parcursul intalnirii

- subsemnatul a fost decretat BARITON, de catre o duduie deranjata probabil de vocea mea in vreme de noapte.

 

Dupa ceva tequilla, bere si palinca, cand am vazut-o in semi-intuneric venind agale catre mine am zis....ce bine arata de departe....ca in realitate avea vreo 60+ de ani, ruda de gradul 1 cu Dracula, judecand dupa moaca. (Iulica, sa nu ma bati bre :) )

 

A doua zi am purces catre Cugir, pe un traseu inchipuit de mine. Destul de simpatic, cu destule de vazut si observat. Tot pe traseu l-am intalnit si pe Scaraoschi, in persoana unui individ pe care Sorin l-a luat in masina de pe munte.,....poveste funny:)

 

Legat de partea cu Scaraoschi, merita pomenit si faptul ca am ramas fara antena de la statia CB, pierduta pe o ploaie torentiala....rupt suport, retezat fir....am observat tarziu ca nu o mai am si desi m-am intors dupa ea cativa km....nu am mai gasit-o....gasitorului s-o stapaneasca sanatos.

 

seara s-a incheiat la o ceauniada si alcooliada reusite beton, intr-o locatie superba....

  • Like 2

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Salut,

 

Am ajuns si eu acasa, impreuna cu Iulian (pana la Sibiu) pe la ora 15.

Pun cateva poze, asa, mai "culinare"...

20130812_203919.thumb.jpg.4af9a7dcadce14dcca06d06c1817b7b2.jpg

20130812_231023.thumb.jpg.89542f7f3f6820b1f7d16accd988a82d.jpg

20130812_230844.thumb.jpg.ebe0e32e4472e189a74b8b8adfdcd504.jpg

20130812_203908.thumb.jpg.cf31734f530f32d2473879bf90862582.jpg

20130812_195817.thumb.jpg.365fb79d153750391d4d873a94dc1c85.jpg

Editat de Kibitz
  • Like 2

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

tot descrieti trasee, coclauri, etc. . spuneti domnilor ce puneti in ceaun, ca-mi curg balele numai cind il vad. coclauri am mai vazut eu, dar ceaunul a facut paianjeni. hai, aveti mila de un emigrant sarac care sufera de lipsa de mincare adevarata de vreo 20 de ani

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Pai ce sa fie Gustere? Ceva usor, de regim, ca la oameni saraci si atenti la silueta. :ha:

 

Ba un gulas usurel, aerat, cu nitica carne de porc(cam 2-3 kile) de nu mai incapea cartoful deasupra, ba o varza cu afumatura dietetica (cea prezentata in ilustratie), ba o mancarica de fasole cu un picut de scarita si costita afumata de a trebuit sa lasam deoparte jumatate din fasolea pusa la muiat, ca nu mai avea loc. Intre astea s-a mai strecurat si o mamaliga cu branza,unt si smantana, cat sa ne tina de foame pana in noapte, cand s-a facut fasolea. O nota speciala: ma plec in fata lu' Sorin V1tara, care a fost fochist indiferent de care dintre noi era la celalalt capat al linguroiului.

 

Iaca inca vreo doua poze cu seara a treia:

 

 

DSC_0293.JPG

Ecce fasolea!

 

DSC_0299.JPG

Si iaca si procesul de productie.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

super fain baieti! :h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Traseu inchipuit sa nu ,a iesit frumos,felicitari !Pozele sunt superbe!

  • Like 1
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Ziua a doua nu e inca gata, urmeaza partea mai putin fericita, dar care s-a incheiat cu noroc prin gasirea unei pensiuni de nota 10.

 

La Cugir am facut cumparaturi si am iesit la drumul european pana la Alba Iulia, ca sa intram pe Valea Ampoiului. Intre Cugir si Vintul de Jos am prin un potop cum rar am vazut, mergeam cu maximul stergatoarelor si abia distingeam ce am in fata. Cred ca eram singurii dilai care mai mergeau inainte, pe sensul nostru toata lumea a tras pe dreapta si astepta sa treaca potopul. Baietii mei aveau masini adevarate, dar Samuraiul meu lego e celebru pentru orice altceva decat etanseitatea, asa ca la un moment dat am ajuns sa imi pun sapca in cap ca sa nu ma mai ude ploaia care intra intre cheder si usa :).

 

Gata ploaia, am trecut de Alba Iulia si am inceput sa urcam catre Arieseni. Toate bune si frumoase pana la Campeni, unde am dat de un exemplar superb de neanderthal de tara. Personal sunt fan al indemanarii tiristilor si al omeniei ardelenilor, dar aici am dat peste un tirist care era nu doar prostan, da' si agresiv in sofat si peste vreo doi ardeleni care chiar nu erau oameni.

 

Ce sa zic? Pe o ingustare la iesirea din Campeni, noi fiind in urcare, dam peste un ditamai tirul nerabdator. Bazandu-se pe prioritatea de bizon, a aluia mai mare, omul s-a bagat peste linia continua, fara sa-i pese ce fac aia care vin din fata. A trecut Catalin, am mai trecut si eu, ca-s doar nitel mai lat ca o caruta, da' pe Sorin l-a agatat cu un cacat de catarama si i-a hartanit aripa si tripla. Oameni de mare caracter, au plecat mai departe de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Yon le da prin statie ca au lovit o masina si sa stea pe loc, ei nimic. Chipurile aveau statia oprita. Pana la urma se ia Yon dupa ei, ii opreste, moment in care tot ei au sarit cu gura ca Yon ar fi agresat soferu'.

 

A iesit o tiganie ca la usa cortului cu un umflat mort de beat care era in cabina, care a inceput sa ameninte cu mascati, cu unu Cheliuta care trebuia sa apara din clipa in clipa, ne-a injurat non-stop vreo o ora desi noi nu i-am avut treaba, s-a apucat sa ceara actele lu' Yon, cum ca stie el cum e cu bulgaroaicele inmatriculate pe naspa. Si culmea, cand soseste militianu', ce credeti ca face prima oara? Il legitimeaza pe Yon, cu actele de masina cu tot, desi in clipa aia nici nu era pe langa masina, iar Patrolul era oprit regulamentar in parcarea benzinariei... Bineinteles ca nu avea ce sa-i faca decat sa-l sufle de praf, dar asa stie el legea. Deh, militieni fara frontiere!

 

Uite ce fain troneaza berea in cabina t(i)ristului

DSC_0079.JPG

 

Si ca un fapt divers, RMGC e prezent in tot si toate pe acolo, inclusiv in creditare

DSC_0080.JPG

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

No bun,

Dupa ce am lipsit cateva ore (motivat, ca am mai avut niste randuri la job ramase nesapate si ieri am fost sa prestez) ma incumet sa va impartasesc experienta noastra, a echipajului mitico-unguresc.

 

Cum orice lucru reusit incepe, normal, cu o mica pauza, ne-am vazut cu Iulian care istovit si el dupa atata amar de drum (Giurgiu-Bucuresti, aproape 60 de km) hotaram ca putina odihna nu ne-ar strica asa preventiv, inainte de ce va urma ...

Ne puseram noi cu popoul pe o chiatra intr-o benzinarie si ne intinsaram la povesti cand ungurul, singurul rational ne atrase atentia ca a trecut mai bine de o ora de cand stam la cafele, tutun si povesti.

 

Ne urcaram in Patroale, care devenisera cam nerabdatoare ... si ...bice ..si la drum.

Dupa un drum de cateva ore fara peripetii (ma mir), am ajuns in Novaci, am facut aprovizionarea

la un supermaket unde i-am promis vanzatoarei ca daca e ceva care am bagat in traista nu e cum trebuie urmatoarea vizita o sa ii fac direct cu Patrolul in magazin, asa ca la MCDrive am alimentat ptr ca sus nu stiam ce vom gasi ...Iulian, se uita cum burta Patrolului meu papa doar 25 kile de carburant ptr cei 280km si al lui mai gurmand gazdui undeva la 40 si ceva de litri...diferenta din drumul lui de la Giurgistain la Bucoreshit.

 

Ne-am asternut la drum si peste putin timp, simteam cum toropeala verii ramane in urma iar din fata cum venea racoarea multcautata a muntelui. Eram deja pe Transalpina, iar acul altimetrului parca era si el mirat ca trebuie sa-si schimbe pozitia asa des. Pe drum, ne-am intersectat cu diverse fierturi, ba autohtone, ba de import. Cu ochii pe bord, cat cepele sa nu facem si noi vreo nefacuta asa inainte de termen intr-un final, trecand de Ranca am ajuns undeva pe culme unde peisajul feeric ne-a luat de mana si ne-a dat jos din masina.

 

Unguru, responsabil cu tevereul a consemnat totul in jurnalul de bord, imortalizand atat cateva cadre cu infractorii cat si cu locul faptei. Asa, ptr posteritate.

 

Cu impertinenta ce ma caracterizeaza la un moment dat cu ochii dupa blonde si dupa tzatze ...am ratat bineintes drumul trezindu-ne ca balaurim in singura directie ...care nu era tocmai cea buna ...

 

So enjoy ...prima parte a calatoriei ...prima zi:

 

 

 

Poze:

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0325_zps11c98a1c.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0326_zps71226250.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0328_zps79629cc4.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0332_zpsa5414574.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0337_zps7e068bfc.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0340_zpsaf94804a.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0342_zps021da135.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0345_zps503b65a8.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0349_zps7156fd48.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0353_zpsc4146ea2.jpg

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

In continuare poze:

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0306_zps6c7484ed.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0307_zpsba0c2796.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0308_zps696fdedd.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0310_zps82436da9.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0312_zps0e0812cd.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0313_zps95cb4469.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0314_zpsa5c6c86c.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0315_zps7bfee321.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0316_zpsca2b2e56.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0319_zps47e1ff6a.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0322_zpsd53e075a.jpg

 

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0323_zpsdc4b3d32.jpg

 

Dupa ce ne-am pus pe drumul bun si ne-am scos toate prostiile din cap legate de blonde cu tzatze mari (sa fie clar in padure cand vedeti o blonda cu tzatze mari sa fugiti...ca e ursul de fapt :ha:) , ne-am continuat traseul pe autostrada din padure, spre Cabana Nutzii ...spaima ...:smb:uameni ...ma intelegeti voi ...de la Luncile Prigoanei ...unde bineinteles am ajuns ghidati dupa mirosul senzationalului gulas pregatit de Zoli...

 

Nici bine n-am ajuns ca onorabilul Daemonus ne astepta cu un shot mic de Tequilla ...asa de bun venit ...Cum planetarele erau cam obosite si creierul mult prea oxigenat, am primit bucurosi alcoolul in trupul nostru ...si inca unul, hai ca mai merge unul ...hai ca asta e ultimul ...dar mai merge unul ...pana cand la final sticluta minune ne arata fundul sau gol... La final, asa inainte de masa, am luat un mic digestiv ptr alcool ...o berica rece ...sau mai multe, in fine ...nu imi mai aduc aminte.

 

Ca un prim element picant in prima zi, aflam ca lui Catalin, i-au marit tariful de cazare, ptr ca are un pat in plus si ptr ca are cacastoarea in camera trebuie sa plateasca doua meleoane, adica dublu fata de noi ceilalti pulimea care aveam scaldatoarea si pishatoarea pe hol ... Stramta scaldatoare, ca, cand am intrat eu in ea pe la 4 sa spal maimuta a inceput sa se dezmembreze, sa-i cada geamurile ...

 

Una peste alta locul e curat, dar daca ajungeti pe acilea ...spuneti ca lucrati la ANAF si cereti bon fiscal (o sa va spui mai tarziu de ce) ptr ca astfel devin oamenii prietenosi si isi aduc aminte ca trebuie facut si ceva discount ...la atata amar de camere ocupate...

 

Tin minte ca prima seara am incheiat ospatul parca si cu ceva desert ...mici ...si multe beri ...si parca puseram si altceva pe gratar, dar inca nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale sa-mi aduc aminte ... (cand am fost eu vreodata???)

 

Intre timp colocatari in pensiune erau niste smenari de Mures ...americani doar dupa numarul de la masina, Mercedes, of course, mustaciosi, cu lanturi si inele, care l-au adoptat pe Iulian si i-au promis fata ...ca io da de nevasta ... Cum camerele erau toate ocupate unul dintre smenari a adormit in canapeaua din sala de mese ...iar peste noapte simtind periculoasa arsura de pe instalatie, Ungurul s-a dus si i-a dat trezirea ...aprinzand lumina ...in locul unde era frigiderul si ne tineam beuturile...iar smenarul ...a facut cotcodac, a ouat si s-a culcat la loc ... :ha:

 

Cam asta a fost prima zi ...dar asta a fost asa un mic antreu ...modest si anost ...la aventura care avea sa urmeze.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Vrea careva spaghetti ? :)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Dupa somnul de frumusete ce ne prinsa in noapte mai spre dimineata, cred ca nu mai mult de cateva ore

am facut ochi si m-am trezit cu o foame in glanda de cofeina ...Am coborat, iar spre

surprinderea mea Iulian era in capul mesei, cu un meal frumos aranjat, ca pentru un print de Giurgiu,

cu socrii smnenari si tocmai negociau cam pe cat sa-i dea fata sau mai exact cat sa

plateasca sa-i faca boletin de GRecia ...

 

Ma simteam deja invidios ... si unu din capu mesei se scula si imi baga sub ochii impaienjeniti un inel si imi zisa: "Eu sunt mason!" ... Ma uitai la el, ma uitai la inel, fara sa ma sfortez sa inteleg ceva si ii spusei sec:" Eu, nu!"

Incepu sa-mi povesteasca de spitalul ce l-au construit, de actele de caritate si de faptul ca auzisera ce vorbiram

noi inainte la masa despre actiunile caritabile din trecut..."Sunteti din Rotary?"..din nou ma uitai la el ca albina la floarea din poza ...si ii raspunsei amabil:"Noi n-avem nici o treaba cu nici un Rotary, n-avem nici o treaba cu nimeni, suntem doar noi si atat!"

 

Dupa ce isi dadu seama ca n-ai cu cine ...deh eu de cand l-am vazut prima oara, eu il mirosisem ca e smenar, lucru confirmat si de Iulian ulterior ... s-a dus linistit la masa lui si si-a continuat ospatul ...in timp ce noi ne-am inceput cafeaua ... si indubitabil siesta de dimineata dupa orgia de cu seara.

 

Catalin, stresat de perfectiunea care ii curge prin toate venele, ne tot intreba pe unde sa o luam si toti am cazut de acord ca acea directie e aia care trebuie. Drept ptr care, ca un bulibasa olteneasca, proaspat fost propitar de camera de doua meleoane, concepu un traseu de la Luncile Prigoanei spre Cugir.

 

Cand am auzit iar de doua meleoane iar, mi-am amintit ca nu platisem si m-am dus la propietarul cabanei sa-mi dea factura si bon ptr cazare, ca deh, banu de la chimir trebuie justificat acasa la nevasta sa nu creada dansa ca

i-am zis ca am fost la offroad si eu in realitate am plecat la futaciune cu nu stiu ce capreoara...

 

Vazand ca gazda oarecum se codeste si imi scoase in fata un facturier maimuta, i-am aratat coltul si i-am zis ca

lucrez la ANAF Bucuresti si ca doresc acte ptr banii platiti la cazare. Drept ptr care vocea a inceput sa i se balbaie, a scos de sub tejghea facturierul care trebuie si a inceput sa scrie la factura.

 

Nu m-am dat la el decat din razbunare ptr faptul ca ii percepu lu Catalin dublu fata de noi, dublu fata de cat a platit data trecuta. Din omenie i-am zis sa-mi factureze doar camera mea, dar ...asta insista sa imi factureze tot. In final dupa insistente, mi-a facturat doar doua meleoane ...exact atat cat platise Catalin..

 

Cum marlania fusese razbunata, ne-am asternut la drum ...5 dulai si-o veverita ...spre padurea care se resimtea

dupa ploaia de cu seara ...

 

Uite cam asa ...nici prea prea nici foarte foarte, exact ce trebe ...Peisagistica, traseu, tat, tat ...

 

 

 

 

Ignorati, indemnurile razboinice ale Ungurului, responsabil cu tevereul ... care de altfel se afla la prima experienta de acest gen.

 

Mai urmeaza cateva mostre de traseu ...aflate la inghiteaala ...iutubului ...aveti putintica rabdare, stimabililor...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

 

Toate bune si frumoase, pana l-am intalnit pe Scaraostzki bastinasul ...autostopistul offroad, care si-a facut loc in masina lui Sorin (V1tara) si s-a oferit sa ne arate traseul pana la Cugir ...si o sa sa vedeti de ce-i zic asa ...

 

Am facut oprire, sa-si ia papornita si vaz ca vine cu o sticla de ceva rosu ...cica din visine, dar cu gust de pishat ...din care am gustat eu si Iulian ...gandindu-ne ca drept ca asta ar fi drept rasplata ptr bucata de drum ce-l carasem... Toti cei care am interactionat cu Scaraostzki avuram de suferit ..intr-un fel sau altul ... exact un fel de

efect domino ...:grin:

 

Am iesit noi in Cugir, am cumparat deale gurii si ne indreptam spre zona Albac, cand la un moment dat, in Abrud, drumul se ingusteaza si vine din deal un tir intersectandu-se cu coloana de dulai...Nici n-am apucat sa pun mana pe statie si vad ca stimabilul tirist trece razant pe rand pe langa Catalin, Cristi, Zoli si pe ultimul Sorin il muta cativa centimetri mai la dreapta...

 

Eram aproape paralel cu tirul si i-am dat prin statie pe 22 sa opreasca ptr ca a atins pe cineva din grup ...dar el ...vad ca baga in viteza si o zbugheste la vale ... Sorin se intoarce iar eu ...deschid geamul ...si il intreb: "I-ai luat numarul?" ...Iar Sorin imi spune sec: "Nu!" ...ma uit in fata, fac semn cu farurile, pun avaria, cei care veneau din deal se opresc ...intorc Patrolul cu frana de mana si in cateva minute eram in urma tirului prins din urma de catre Sorin. L-am strans pe lateral pana s-a oprit la un moment dat intr-o curba ...Sorin in spatele lui si eu in fata in asa fel incat sa nu poata misca masina de pe loc. Ma uit la avaria lui Sorin, deloc prietenoasa (aripa, tripla din caroserie), ma dau jos si ii strig soferului sa se dea jos din masina... Cu soferul erau un umflat beat mort si un pustulica ...care urlau din tir ...ca ...nu s-a intamplat nimic ...Se dau jos cu totii, intre timp apar si ceilalti colegi de expeditie ...inconjurand atat tirul cat si pe cei 3 ... Astia vad ca se apuca sa puna mana pe telefoane sa sune ajutoare, ca ii omoram ...Intre timp apare si nenea militianu ... cu un emceveu cu numar de Alba AB-150 indicativul iar organul isi exercita prin statie puterea somandu-ne sa parasim zona ca incurcam circulatia ... Ne-am uitat la masini, erau toate in afara carosabilului mai putin tirul...dar ne-am conformat ...ca nu avea rost sa ne luam cu ei ...de oua si nici sa facem circ. Ne-am dus mai la vale ...undeva intr-o benzinarie ...ce se pare ca era biroul militianului ...de campanie...

 

Cand am ajuns acolo ...primul gand al militianului a fost sa-mi ceara actele ...ale mele si ale masinii ...fara ca macar sa se prezinte ...cum era normal...I le-am dat fara sa stau pe ganduri asteptand "sa muste" in asa fel incat sa-l belesc usor dupa aia...I-am oferit si permisul...dar a refuzat ...Uitandu-ma pe umarului lui am vazut cele 5 trese (adica agent sef principal de politie)...Ioan Vlazan ...asa il cheama ...ca el crede ca daca nu ni s-a prezentat ...noi nu il gasim..."avem si noi militia noastra" ...:grin:

 

Asta e militianul mustacios ...despre care povestim acilea.

D-apai daca el e James Bond in direct eu sunt clar Fritz Futerman in reluare ...:ha:

 

 

Din locul cu pricina, benzinaria, loc public de altfel m-a scos de doua ori afara ... spunandu-mi ca lucrurile la ei nu se rezolva ca la mine la Popesti-Leordeni si ca o sa vad eu ...(eu abia asteptam sa vad ce act imi opreste si cum are de gand sa "vad eu" ...ca sa vad unde si cum sa facem cartile dupa aia ... ) :wink:

 

Din punctul meu de vedere, atat prin folosirea inutila a megafonului in trafic ptr a pune in miscare niste masini care pana la urma erau stationate regulamentar cat si stilul de legitimare pe motiv ca masina mea este inregistrata in BG cat si amenintarile...nu prea au fost in regula...

 

Odata cu trecerea timpului, lucrurile s-au calmat ...mai putin grasul agresiv care a inceput sa ne adreseze tot felul de cuvinte doar-doar raspundem la provocarile lui si ne luam la bataie cu el ...acolosea in benzinarie... Zoli, iute la manie i-a raspuns de vreo doua ori dar am reusit sa-l calmez ...stiind ca orice mana ridicata aiurea si orice mecla strambata ...nu facea decat sa ne prelungeasca sederea in Abrud.

 

Avem o scurta conversatie cu soferul, ii spunem ca a incalcat linia continua (lucru confirmat si de militian lui), ca duce in cabina un om beat, ca are bautura pe bord, ca am pozat tot ...inclusiv locul unde s-a produs incidentul...dar ca noi nu dorim sa facem probleme si vrem sa ne punem cat mai repede in miscare ...

 

Sorin iese si intreaba daca sa ia amiabila ...sau sa faca proces verbal ...normal, alta anomalie ...daca militianu era prezent trebuia sa se autosesizeze sa faca acel proces verbal...ptr ca legea circulatiei fusese clar incalcata ...si nu Sorin era contravenientul...ne uitam la el ...si gandindu-ne ca poate trage de covrig ptr o familie lasata acasa am decis cu totii ca amiabila este solutia cea mai buna...asa din omenie...si ca nu are nici un rost sa-i facem rau ...soferului!

 

Intre timp iese militianu cu actele mele in mana, ii spun eu ca eu fac parte dintr-un club 4x4, ca avem parteneriate cam cu toate institutiile statului ...la care incepe usor, usor sa-si schimbe culoarea la fata probabil felicitandu-se ca nu a facut prea mult exces de zel ...schimband brusc tonul de la unul arogant la unul linistit specific oamenilor locului...Cei drept spalase putina si umflatul instigator ...Atunci ne-am hotarat sa-l iertam ...sa uitam incidentul si sa ne vedem linistiti de drumul nostru ...:h5

 

Revin imediat cu filmele cand s-au incarcat!

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Stai, Ciprian, sa nu facem confuzii! Tiristu' era trei-in-unu-ca-cafeaua:

  • era tiristu degraba prost conducatoriu si locul troznelii parasitoriu. Asta era doar prost si agresiv in stitul de sofat, nu si beat sau scandalagiu;
  • era ghiolbanu umflat si beat, venin scuipatoriu, un jeg in slapi, maieu si short cum ii sta bine redneckului ce se respecta;
  • mai era si un pulifrici de copil mic si zgaiba care era doar o musca in motz, fara rol semnificativ.

Cica toti trei erau soferi la aceeasi firma. Careva i-a vazut inainte de a-i opri Yon si ranjeau fericiti ca nu are nimeni ce sa le faca.

 

Militzica ar fi fost aproape OK daca nu s-ar fi facut pres in fata umflatului ala (care l-a luat la per-tu din clipa unu). Ca a facut exact ce a zis ala sa faca, adica sa vada actele de Bulgaria ale unuia care nu era parte din accident si nici macar nu era in trafic e una, dar ca ne-a dat afara de doua ori din incapere in timp ce umflatul statea in aceeasi incapere in care el "cerceta", e alta mancare de peste. Dar la cum ii e caracterul, asa o sa aiba parte de respect de la cei de acolo. Noi venim si plecam, dar el in stilul asta nu mai poate impune respect legii.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Noi nu l-am oprit pe tirist ca sa-l luam la bataie si nici nu tranzitam orasul cu ganduri legate de scandal ... doar ca fuga lui marlaneasca ne-a intrigat pe toti ...si d-aia ne-am luat dupa el ...mai ales ca una din masini, pe langa care trecuse razant avea pasager un copil (fata lui Catalin)...ca aici mi s-au aprins mie toate beculetele si au inviat toti dracii din mine si am intors direct cu frana de mana si m-am luat dupa nesimtit ...care probabil nici macar acum nu realizeaza ce nenorocire putea genera doar ca a crezut ca principiul "cel mai mare autovehicul are intotdeauna prioritate" indiferent de ce marcaje sau ce reguli de circulatie ...sunt prin zona ...

 

In aceasi oala intra si militianu ptr ca in zona se aflau mai multe masini parcate total neregulamentar pe singurul fir de sens, pe banda continua impotriva carora nu luase nici o masura doar ptr ca aveau numar de AB...Dar asta-i alta poveste...si nu-i locul si nici momentul sa vorbim despre ea.

 

Da-i incolo ...sa continuam povestea noastra ...:h5

 

Ziua a doua ...in miscare:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=TVXu3rnE08s

 

http://www.youtube.com/watch?v=FDtAC27L71w

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

 

Stai, Ciprian, sa nu facem confuzii! Tiristu' era trei-in-unu-ca-cafeaua:

  • era tiristu degraba prost conducatoriu si locul troznelii parasitoriu. Asta era doar prost si agresiv in stitul de sofat, nu si beat sau scandalagiu;
  • era ghiolbanu umflat si beat, venin scuipatoriu, un jeg in slapi, maieu si short cum ii sta bine redneckului ce se respecta;
  • mai era si un pulifrici de copil mic si zgaiba care era doar o musca in motz, fara rol semnificativ.

Cica toti trei erau soferi la aceeasi firma. Careva i-a vazut inainte de a-i opri Yon si ranjeau fericiti ca nu are nimeni ce sa le faca.

 

Sunt perfect edificat:wink: :ha:

In alta ordine de idei cred ca ne-am intersectat pe centura din Alba Iulia can v-ati intors, ati facut-o pe data 02.08?

Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare