Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

In cautarea unui film

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • In cautarea unui film

  Daca se permite aici, eu sunt in cautarea unui film...

  Context: l-am vazut candva prin anii '90, eu fiind copil la vremea aia. Filmul in sine parea vechi, probabil productie anii '80, '70, '60, poate chiar '50.
  N-as sti sa spun daca filmul in sine era alb-negru sau daca doar l-am vazut pe un televizor alb-negru.

  Ca idee, un diavol / demon / ce-o_fi_fost se hotaraste sa isi ia chip de om si sa traiasca o vreme printre oameni ca sa bage zazanie intre ei. E insotit de un alt diavol, care pare un soi de asistent al primului. Asistentul asta se tot chinuie sa il convinga ca e o idee proasta.
  Protagonistul are evident puteri diavolesti, se poate face invizibil, calatoreste instant dintr-un loc in altul, e puternic (fizic), imun la arme, foc, sau ce-ar mai putea muritorii azvarli in directia lui. Actiunea se petrece probabil prin evul mediu (haine, obiceiuri, castele, etc)

  Imi mai amintesc doar doua secvente:
  - intr-un castel, impielitatul vrea sa seduca o femeie, aia nu se lasa convinsa. Scaraotzchi vrea s-o dezbrace impotriva vointei ei, dandu-i foc la tivul rochiei (mare, umflata, facuta din mult material, multe falduri, rochie specifica evului mediu). Flacarile tot avanseaza prin material si urca mai sus pe corpul ei, timp in care astia doi se infrunta aprig din cuvinte. Evident, diavolu' merge la santaj (da-ti rochia jos sa te salvezi ori cedeaza-mi si sting eu focul pocnind din degete). Din ce-mi amintesc, femeia nu cedeaza, nu mai stiu ce-a urmat, de ars n-a ars ca deh...nu s-a terminat filmul acolo.

  - pe la final, s-a adeverit avertismentul asistentului, cum ca intreaga aventura e o idee proasta. Diavolul e prins de oameni, legat fedeles si azvarlit sa arda pe rug. Asta, ironic si trufas le face jocul si se lasa manevrat de ei. Cumva ideea era ca el intr-adevar va arde, va muri (fara chinuri), va ajunge inapoi in Iadul sau natal, iar de acolo se va intoarce din nou in chip de om sa rada si sa-si bata joc de inutilitatea actiunii calailor lui.
  Fix cand aia ii dau foc, el ii incurajeaza (ironic), adaugand ca nu ii pasa in mod deosebit de felul in care urmeaza sa ajunga inapoi "acasa".
  Dar atunci apare din neant asistentul si ii spune ca "acasa" (Iadul) s-a suparat pe el si i-a luat puterile de drac. Acum e un simplu muritor. Daca arde, moare pe bune, de tot si ireversibil. Si in chinuri. Flacarile se intetesc, asta le simte si realizeaza ca intr-adevar ceva e schimbat, puterile i s-au dus. Mai mult, incepe sa nu-l mai vada / auda bine pe asistent. De obicei ei se vedeau si auzeau, insa asistentul era invizibil pentru oamenii de rand. Cum devenise si el om de rand...i se ducea pe apa sambetei legatura lui cu asistentul. Nu mai stiu ce a urmat...

  Am sapat pe google o ora intreaga, cu fel de fel de stringuri de cautare. Am parcurs inclusiv o lista cu (cica) toate filmele in care protagonist e diavolul, din 1900 pana in 2017. Nada. Daca are cineva vreo sugestie, raman recunoscator.

 • #2
  O cerere interesanta :))) Nu imi trezeste nici o amintire...

  Comentariu


  • #3
   L-am gasit.
   https://www.imdb.com/title/tt0060123/

   Comentariu


   • vstef_is
    vstef_is comentat
    Editarea unui comentariu
    Chiar eram deja curios :)) Totul e bine cand se termina cu bine

  • #4
   Ce traznaie...

   In vara asta mi-am planuit vacanta prin Italia. Printre atractiile pe care le-am tintit s-a numarat si canionul raului Alcantara, in Sicilia (ceea ce italienii numesc Gole dell'Alcantara).
   Odata ajuns la fata locului, simteam ca locul imi e oarecum familiar / parca l-am mai vazut, ceea ce era absurd; era prima oara in viata cand ajungeam in Sicilia.
   Weeeeeell...scena de inceput a filmului, aia in care stau dracii la taifas de-a dreapta si de-a stanga raului ce desparte iadul de pamant, e filmata acolo. :-)
   Ultima editare de aaddrryyss; 09.sep.2020, 01:42.

   Comentariu

   Procesare...
   X

   Sqreen | Runtime Application Protection