Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Intrebari fara raspuns....

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Intrebari fara raspuns....

  Buna ziua. tocmai am achizitionat un Duster diesel 2017 si ma rod niste intrebari la care tot nu gasesc raspuns...
  Vreau sa ii pun o suspensie. Ce imi trage cu ochiul ii cea de la MUDSTER, dar nu stiu care +5 sau +5.5.
  Daca pun una din suspensiile de mai sus ce jante ar trebui sa imi iau? Dotz dakar mi se par ok dar cu ce ET? Si ce cauciucuri? Nu vreau reesapate. As prefera ce va MT de la BF dar nu stiu ce dimensiune intra? Ar mai fi varianta cu jante pe 15" gasite pe olx la ceva firma in baia mare. Pe jantele pe 15 mi-as pune niste cauciucuri hankook dynapro MT RT03 pentru ca am avut si is niste cauciucuri foarte bune in orice conditie, dar si aici vine intrabarea aia obositoare,,,CAT DE MARI?? Va rog daca puteti intun fel sau altul sa ma ajutati cu ceva sfaturi.
  Va multumesc anticipat
  Dusmanul binelui e foarte binele....

 • #2
  Cat scrie in cartea de identitate a masinii !

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua!

   Am avut aceleasi intrebari ca si Dvs., si, in urma documentarii am aflat urmatoarele:

   Am sunat la cei de la Mudster si mi-au recomandat suspensii +3.5, deoarece cele de +5 sau +5.5 sunt "hardecore" pentru Duster.
   Se pot monta anvelope cu 1" mai mari decat cele originale si cu 10 mm mai late dar trebuie remodelate plasticele de la roata ca sa nu atinga la viraj maxim.
   Ca si anvelope, mi s-au recomandat BF Goodrich A/T ko2 de dimensiunile originale.

   Sfatul meu este sa sunati la cei de la Mudster si sa discutati cu ei pentru ca sunt foarte deschisi.

   In alta ordine de idei, am sunat la Dacia - vocea clientului si mi s-a spus ca suspensiile de la Mudster nu sunt omologate Dacia si automat pierd garantia pentru acest reper daca il montez la Mudster. Desi Mudster ofera garantie la suspensii, de la Dacia pierd orice garantie la alte repera care se vor defecta din cauza suspensiei modificate (casta de directie, tren de rulare, etc...)

   Asadar, trebuie sa va informati complet daca vreti sa faceti aceste modificari.

   Succes!

   Comentariu


   • #4
    Confirm.
    Am avut o discutie cu acelasi subiect cu cei de la Mudster. Chiar daca garanteaza componentele montate de ei, Dacia nu acorda garantie pt defectele aparute din cauza componentelor neomologate de ei. Situatia e valabila pt toti producatorii de masini si devine urata cand e vorba de asigurari, sau in caz de accident cu victime.
    Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

    Comentariu


    • #5
     parere personala pune ssuspensia Koni
     e mult peste ce ofera mudster si ma refer strict la fiabilitatea si constructia unui amortizor Koni, am vazut cum lucreaza ambele in teren si pana acum astea sunt singurele pe care personal mi le-as pune pe masina
     mai mult Koni ofera posibilitatea unui reglaj in 4 trepte al "tarie" amortizorului. poate nu ma exprim bine dar daca nu iti place o setare o modiifici, ai posibilitatea. ceeea ce la mudster nu ai
     tot din practica pott sa spun ca in conditiile in care le-am folosit eu ,Ironman,Mudster,Bilstein,Monroe...etc nu au rezistat mai mult de 2 etape,pe cand Koni au mers 6 ;) 5 de offroad si 1 de RR. concluzia o tragi singur.
     dar neaparat pt a meerge bine pune arcurile tot de la ei. eu am vrut sa schimb si arcurile cand am schimbat amortizoarele dar nu era necesar, asa ca am schimbat doar amortizoarele si merge foarrte bine

     Comentariu

     Procesare...
     X