Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

probleme pornire si pierdere putere feroza

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • #46
    Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

    Salut baieti.
    Cred ca am nimerit bine topicul. A mea feroza are o mica problema la pornire, in sensul ca nu porneste “ la sfer” cum se spune. Este nevoie sa invarta motorul de cateva ori iar daca este rece este nevoie si de a doua cheie. Am schimbat bujiile, am verificat fise si nimic. Daca dau prima cheie mai lunga, a doua este “ la sfer”. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.

    Comentariu


    • #47
      Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

      Pui contact astepti 5 secunde sa auzi pompa dupa care dai cheie, vezi daca se schimba ceva.
      Dacia Duster 4x4
      Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

      Comentariu


      • #48
        Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

        Salut.
        Multumesc Chaponne pentru raspuns.
        Am pus contactul si de doua ori. Porneste dupa o cheie mai lunga sau la a doua cheie.
        Dupa ce porneste si socul automat este activ merge rotund dar la plecare se ineaca, apoi dupa ce se incalzeste, relantiul scade intre 800-900 si-mi da senzatia ca merge in 2-3 pistoane, nu are forta si se tureaza foarte intrerupt, nu se poate merge cu ea. Daca continui sa o chinui asa isi mai da drumul putin dar tot nu este ok ( experimental abia daca ating 90km/h).
        I-am shimbat bujii( NGK cod recomandat), am verificat fise, am schimbat filtru benzina, am desfacut sita din spate de la pompa.
        Ce ma mai sfatuiti sa incerc?
        Multumesc anticipat.

        Comentariu


        • #49
          Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

          Salut. Am rezolvat problema. Am demontat clapete de accelaratie si am curatat-o. Acum merge ok.

          Comentariu


          • #50
            Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

            Salut! Am si eu o problema si cu pornirea si cu mersul neregulat. Masina are si GPL. La pornire, abia o ia si moare de câteva ori motorul înainte sa stea pornita. Pe benzina se tureaza greu, merge in 3 si nu se accelerează aproape deloc in sarcina, in schimb după 3500 de ture trage aproape normal, insa tot un pic sacadat. Nu se poate circula totuși. Pe GPL merge normal, in schimb si pe benzina si pe gaz, daca las accelerația brusc după ce a fost in ture, moare motorul. Probabil si din cauza relantiului care sta foarte jos, pe la 700 de ture si nu am descoperit cum il pot crește. Am încercat sa ii fac diagnoza, dar am becul de check engine ars. Am mai găsit o mufa neagra, rotunda, care atarna in spate spre dreapta motorului cum ma uit la masina, căreia nu am reușit sa ii identific poziția de unde e. Lambda e conectata, senzorul de temperatura e conectat. Ce as putea face/verifica? Multumesc!
            Daihatsu Feroza '94 Slow&NotLow

            Comentariu


            • #51
              Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

              Postat în original de CosminSt Vezi post
              Salut! Am si eu o problema si cu pornirea si cu mersul neregulat. Masina are si GPL. La pornire, abia o ia si moare de câteva ori motorul înainte sa stea pornita. Pe benzina se tureaza greu, merge in 3 si nu se accelerează aproape deloc in sarcina, in schimb după 3500 de ture trage aproape normal, insa tot un pic sacadat. Nu se poate circula totuși. Pe GPL merge normal, in schimb si pe benzina si pe gaz, daca las accelerația brusc după ce a fost in ture, moare motorul. Probabil si din cauza relantiului care sta foarte jos, pe la 700 de ture si nu am descoperit cum il pot crește. Am încercat sa ii fac diagnoza, dar am becul de check engine ars. Am mai găsit o mufa neagra, rotunda, care atarna in spate spre dreapta motorului cum ma uit la masina, căreia nu am reușit sa ii identific poziția de unde e. Lambda e conectata, senzorul de temperatura e conectat. Ce as putea face/verifica? Multumesc!
              Daca merge in 3 poti verifica bujiile, scotand cate o fisa si observand ce se intampla.

              Comentariu


              • #52
                Re: probleme pornire si pierdere putere feroza

                Am eliminat din ecuație problemele electrice întrucât masina are fise, bujii, delcou noi, iar pe gaz merge cu aceeași aprindere si fara probleme. Masina are si un tacanit la motor care se accentuează la cald... Posibil sa fie avansul dereglat? Cum se reglează acesta. Ar mai semăna cu un zgomot de tacheti sau cuzineți.
                Ultima editare de CosminSt; 29.aug.2018, 17:34.
                Daihatsu Feroza '94 Slow&NotLow

                Comentariu


                • #53
                  Buna baieti!

                  Azi am iesit unpic pe deal la o tura si din pacate nu totul a mers cum ar trebuii.
                  la prima urcare mai greoaie a inceput ferozaurul sa piarda din putere. Ok am lasat unpic masina inapoi sa reiau urcarea. A mers putin mai mult dar la un moment dat iar am pierdut putere si nu am mai putut urca. De atunci masina tot asa face. Ideea este ca face foarte random treaba asta...cand si cand. Este foatte enervant in momentul in care vrei sa faci o urcare sa te lase fara putere.

                  Masina se manifesta total aiurea in sensul ca doar o data sau de 2 ori sa aprins chek-ul, simt miros puternic de benzina in masina si dupa masina, ziceau colegii de tura iar atunci cand pierd puterea parca se aude un fasait sau un sunet mai ciudat gen un rateu dar pe admisie.

                  Releele de la injectie sunt curatate, date cu spray de contacte, intarite piciorusele din soclu. Bujiile sunt verificate, fisele sunt verificate si ok.

                  intrebarea mea este: unde ar trebuii sa ma mai uit, ce ar trebuii sa mai iau in calcul.

                  va multumesc mult!

                  Comentariu


                  • #54
                    Salut, aceeași problemă o am si eu. Cum ai rezolvat?

                    Comentariu


                    • #55
                      Salutare,

                      Am o mică problemă enervantă care se repetă la interval de aproximativ un an de zile și sunt curios dacă știe cineva despre ce este vorba?

                      Care ar putea fi problema la Feroza 1.6 care -
                      - în timpul mersului i se taie puterea, ca si cum nu ar avea benzina,
                      - rămâne la Relanti turat la 1500 de ture iar dacă atingi pedala de accelerație moare motorul instantaneu
                      - nu are gram de putere dacă o lași în treaptă inferioară, întâi sau a doua, nu poate să se tragă mașina de pe loc (chiar nici dacă este în mișcare pe loc drept)
                      - La cheie nu mai pornește indiferent cat de mult o învârți, dacă o accelerezi sau sau nu, nu contează!
                      - Am reușit să o pornesc doar trasă / împinsă (stiu ca nu ar trebui sa fac asta) și rămâne turată așa cum am prezentat mai sus dar fără putere!(Și sensibila la accelerație)

                      - este a doua oară când mi se întâmplă! (prima dată a umblat un băiat care e specializat pe partea electrică și a zis că era o problemă minoră electrică, dar nu știu care a fost/este acum, băiatul e plecat din țară și trebuie să caut iarăși rezolvarea).

                      Mulțumesc anticipat!
                      Ultima editare de NightSirc; 14.nov.2021, 08:19.

                      Comentariu


                      • #56
                        Scoate furtunul de benzina din filtru si pune contactul. Trebuie sa arunce benzina cu presiune. Daca nu arunca ai o sita in capul la pompa de alimentare care e infundata. Vezi ca este topic special.

                        Comentariu


                        • #57
                          Postat în original de criscretzu Vezi post
                          Scoate furtunul de benzina din filtru si pune contactul. Trebuie sa arunce benzina cu presiune. Daca nu arunca ai o sita in capul la pompa de alimentare care e infundata. Vezi ca este topic special.
                          Salutare,

                          Multumesc de sfat, benzina are si baga bine…altceva/altundeva e problema…

                          Am dus-o la service si cica s-a invartit 2 zile electricianul in jurul ei pana sa o rezolve(acum merge) dar nu mi-au zis ce a fost… in schimb mi-au luat 450 RON…

                          ☹️

                          Comentariu

                          Procesare...
                          X

                          Sqreen | Runtime Application Protection