Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Planetara rupta, Ford Ranger 2,2 , 2015

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Planetara rupta, Ford Ranger 2,2 , 2015

  Deci....un 4x4 de kkt la Ford. Am fost sa spal masina in seara asta. Prietenul meu de la spalatorie a spus ca masina e super si vrea sa o conduca si el. A urcat el la volan, eu in dreapta...din pozitia mea nu am vazut becul de 4x4H si nici nu m-am gandit ca idiotii de la spalatorie cand au curatat interiorul au mutat si butonul pe 4h...ca urmare in primul sens giratoriu....trosc...poc. Sper ca doar planetara e ....fucked. Vreo idee de costuri la planetare ?!! Deci, un sistem mai idiot nu cred ca puteau scoate unii pe piata. Am avut Patrol, Pajero...plus multe altele cu reductor....la alea 4h era 4h. Deci aveti mare grija !!!! Daca ma urcam eu la volan , vedeam kkt-ul ala de bec aprins.......
  Fișiere atașate

 • #2
  Din pacate nu sistemul este idiot (desigur nu este ideal), ci exploatarea a fost gresita. Problema nu este ca are reductor, ci ca pe fata la Ranger (si multe altele) nu ai diferential liber, cand este cuplat este blocat, stanga/dreapta. Nu este vina ta desigur, nu aveai cum sa vezi ca apare 4H pe bord. 4x4 (4H/4L) la aceste masini se foloseste strict in conditii in care rotile pot sa alunece una fata de alta, ceea ce nu se intampla pe asfalt uscat. Amicul tau care a condus masina cu siguranta a simtit ca se opinteste sau nu merge cum ar trebui dar a continuat.

  Din imagine, pare ca ai masina inaltata pe fata, cel putin.
  Ultima editare de onobeka; 28.ian.2021, 13:42.

  Comentariu


  • #3
   De fapt, e vorba de lipsa diferential central. Pe fata, ca de altfel si pe spate, are diferential!
   Si da, e bine stiuta slaba calitate a planetarelor fata la Ranger, care se rup ca sticksurile cand dau de aderenta pe viraj in 4x4.
   Ultima editare de stelea; 30.ian.2021, 04:10.
   4x4MANIA is where we are !!!

   Comentariu

   Procesare...
   X

   Sqreen | Runtime Application Protection