Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura


Kess

Postări Recomandate

Land Rover… Ce inseamna pentru un posesor de Land Rover aceasta marca? Inseamna foarte multa pasiune, aspiratii si eliberare din cotidian. Ce insemna pentru reprezentanta din Romania aceasta marca? Eu nu am reusiti sa descopar inca dupa atatia ani. Nu inseamna nici macar dorinta de a realiza vanzari si a face profit. Am sa incerc, in cateva randuri, sa va prezint cum am perceput eu un eveniment Land Rover realizat de catre importator.

 

Saptamana aceasta am primit din partea unui coleg de forum invitatia de a participa la un eveniment Land Rover la Ciolpani, pe circuitul de motocros.

 

Ieri dimineata ne-am intalnim la iesirea din Bucuresti trei posesori de Land Rover (Discovery 1, Discovery 2 si Defender) si ne-am pornim catre locul cu pricina. Pe drum ne salutam cu un Land Rover Defender condus de un neamt, in a carui privire si gesturi am descoperit pasiunea pentru aceasta marca si intreaga ei istorie.

 

Din momentul in care am ajuns la locul desfasurarii evenimentului doresc de continui pe doua directii si anume: prima privind implicarea responsabililor LR (PR, marketing, sef de service, director de vanzari) si a doua privind asa zisi “experti offroad”.

 

In ceea ce priveste reprezentantii LR nu pot spune ca am cuvinte de lauda (as putea totusi sa apreciez catering-ul care s-a ridicat la inaltimea evenimentului), nu am descoperit o coerenta in scopul acestui eveniment. Chiar daca s-a dorit o prezentare a produselor LR nu am vazut nici o strategie in a atrage noi clieti, a fideliza clientii vechi sau orice intentie de a face business si a realiza vanzari. Nu s-au prezentat produsele, nu se cunosteau caracteristicile tehnice (cel putin o prezentare scrisa, pliant, nu a existat). Am descoperit in randul reprezentantilor acestei companii o incompetenta si indolenta totala fata de locul lor de munca. In felul acesta nu este de mirare ca se duc pe apa sambetei si nu reusesc sa faca vanzari. Cat timp economia a mers la turatie maxima imaginea LR in Romania era asociata cu mersul la mall, parcarea in fata cafenelelor din zona Dorobanti, pe plaja la Mamaia. Nimic din ceea ce reprezinta LR in esenta sa: un automobil cu care poti evada din cotidian, imaginea Africii si a desertului, expeditii si evident toate acestea impreuna cu confortul, luxul si siguranta.

 

Asa cum va spuneam si mai sus as vrea sa va prezint acesti, asa zisi, “experti offroad” cu care am reusit sa ma tot intalnesc la diverse evenimente de gen prin Bucuresti. Exista un domn cu aere de mare offroader, care iti da impresia ca are la activ cel putin 5 expeditii in Africa, 2 in America de Sud, iar in Romania a castigat tot ce se poate in campionat, inclusiv l-a batut pe Boros Csaba de 2 ori (la TAT si in Croatia). Acest domn este insotit de o mana de instructori care nu sunt altceva de cat niste mecanici mai mult decat mediocrii din propriul sau service, spalati de uleiuri si vopsea, imbracati cu un tricou verde si cu aere de atotcunoscatori. La ce se rezuma cunostintele lor? In teren se foloseste in totdeauna reducorul, doar pe reductor se realizeaza deplasarile in offroad. Sunt deranjat si simt nevoia sa iau atitudine improtriva unor asemenea impostori care isi dau aere de mari cunoscatori. Si da, pana la urma urmei suntem, pe langa o comunitatea care impartaseste un hobby comun, o breasla care trebuie sa-si apere interele, de orice fel ar fi ele (posibilitatea de a te da in natura, posibilitatea de a participa la concursuri si inclusiv bunul renume).

 

De ce am scris aceste lucruri? Crezul meu este ca ne afla in situatia de astazi pentru ca am tolerat incompetenta, indolenta si impostura in tot ceea ce ne inconjoara. Daca fiecare va luat atitudine improtriva acestor lucruri poate, exista sansa, sa descoperim si sa pornim pe drumul cel bun. Evenimentul de ieri, la nivel de microsistem, prezinta intocmai toate acestea.

 

Cu respect si cu pasiune pentru Land Rover,

 

Andrei.

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Daca asta te supara pe tine,nu uita de ce te-ai dus la eveniment.SA TE BUCURI DE MASINA TA,si tot ce inseamna ea pt tine.Incompententa in RO inca e pe cele mai inalte culmi;eu vad asta zi de zi la profesorii mei,adica la cei care ar trebui sa ne indrume spre un drum in viata.Sa revenim la subiect..felicitari pt plimbare,pt masina si nu uita:LR are o istorie incontestabila,si va avea o imagine de invingator oricand,chiar daca imaginea mai este "manjita" de cateva personaje.:g..anyway:wink:

:hl:hl:hl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Andrei, te inteleg perfect si sunt total de acord cu tine.......asta ti-o spune unul care de cand mi-am luat Land Rover si pana acum singura mea lectura a fost RAVE.....am citit tot pagina cu pagina sa inteleg fenomenul si toate reparatiile(in afara de munca de mecanica bruta) mi le-am facut singur. Land Rover-ul are ca un fel de vraja care te prinde si toate micile inadvertente de fabricatie/proiectare in loc sa ma descurajeze m-au facut sa doresc doar sa le inteleg si sa le elimin...............in Arad fiind putini nu pot sa descriu sentimentul de beatitudine pe care-l simt cand lasand-o parcata pe ici colo mai vad cate unul uitandu-se cu interes la masina....ca sa nu mai spun de placerea de a o conduce.......s.a.m.d. Hai noroc confrati Landroveristi:y:y:y

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

 

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

'de ce te amarasti degeaba? LR a ajuns ce a ajuns nu prin evenimente organizate de dealeri - ma rog, intr-o oarecare masura- ci prin dedicatia si entuziasmul posesorilor. specialisti off road ca cei descrisi de tine am vazut la nenumarate evenimente LR cam prin toata europa. nu-i baga in seama, adevaratii ai sa-i intilnesti pe teren, in expeditii, nu la evenimente cu hot dog's si bere

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Salut,

Fara sa fie cu suparare, dar care este logica mesajului tau? Vazand varsta ta, imi permit sa te intreb ce facultate iti doresti sa urmezi. Am profesori in familie si castiga in 3 luni cat platesc eu pentru un diferential blocabil ARB. Cel mai simplu este sa generalizam. Generalizarea nu duce la nimic. Cine vrea sa aiba o reactie le ceea ce se intampla in jurul sau trebuie sa o faca punctul si la obiect, fara generalizari.

 

Bafta,

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Dupa cum ati vazut nu am spus nimic despre masini ci doar despre organizare si tot ce a tinut strict de acel eveniment.

 

Despre masini, va spun sincer ca am ramas impresionat, Range Rover Sport TDV8 un monstru, Discovery 4 este superba (genul de masina pe care as folosi-o zilnic), Freelander 2 este o surpriza placuta.

 

Problemele nu sunt la masini ci la cei care le vand si care nu sunt in stare sa le face service-ul si sa respecte indrumarile producatorului.

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Eu vorbeam strict despre profesorii mei(care se cam regasesc in titlul topicului:wink:).nu generalizam.Logica mesajului meu este urmatorea:NU TE MAI ENERVA(supara si alte sinonime)din cauza incompetentilor:grin:.Bucurate de acaretul tau si de spiritul LR:old.

 

PS:Despre facultate probabil Facultatea de Tansporturi - UPB sau TCM..

:hl:hl:hl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Si cand te gandesti ca nu cu mai mult de 2 ani in urma acelasi importator sustinea LR Academy la Cheia. Un program excelent si exrem de laudat.

Imi pare rau pentru LR, ca si pentru Jeep care sunt sub aceeasi umbrela dealtfel.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Land Rover Academy este un alt subiect care, probabil, trebuie abordat. Acel eveniment nu a adus nici un plus pentru importator ci din contra o paguba de aproximativ 500.000 euro (reprezentata de contravaloarea masinilor distruse in acel eveniment). Vanzarile generate de acest eveniment au tins spre zero.

 

Impostura de care va povesteam mai devreme si Land Rover Academy sunt doua extreme ale aceluiasi fenomen.

 

Impostura am prezentat-o. Asa ca am sa discut despre LRA. Trasee mult prea grele pentru masinile respective, fie ele dotate cu troliu si cauciucuri MT. 99% din cei care au participat la acel eveniment doreau sa cunoasca offroad-ul sau sa-l invete si nu sa achizitioneze un automobil. 99% din cei care doresc sa achizitioneze un LR nou nu vor face niciodata asemenea trasee.

Parerea mea este ca acest LRA mai mult a stricat imaginea celor care practica offroad-ul la modul serios si profesionist si de fiecare data cand cineva din lumea noastra se va duce la un importator pentru a prezenta o asemenea idee va fi refuzat instant. Motivul refuzului: voi imi distrugeti masinile, va distrati pe banii mei, si nu-mi generati vanzari.

 

Aceste evenimente trebuie sa se desfasoare in cu totul alte conditii, alaturi de cu totul alti oameni si cu un cu totul alt scop.

 

O duminica placuta va doresc,

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Eu vorbeam strict despre profesorii mei(care se cam regasesc in titlul topicului:wink:).nu generalizam.Logica mesajului meu este urmatorea:NU TE MAI ENERVA(supara si alte sinonime)din cauza incompetentilor:grin:.Bucurate de acaretul tau si de spiritul LR:old.

 

PS:Despre facultate probabil Facultatea de Tansporturi - UPB sau TCM..

In cazul asta ce mai cauti la scoala?????????????/ Lasa tata scoala ca vad ca nu e de tine.......inca

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Subscriu. Si la Premium si la Tiriac parca nu vor sa vanda masini sau piese insa eu am gasit si cativa baieti de exceptie in ambele locuri dar numai 3. Un baiat de la piese si 2 electonisti. Atat. Si am avut de-a face cu toti de pe acolo. Problema cea mare a lor presupun ca sunt sefii lor...auzi o cutie de transfer de Disco 2...reconditionata....4700 Euro...

 

In dragostea asta a noastra cu Land Rover avem ispite...mai scartie ceva...mai modifici ceva...dar sa dai de cineva care practica adaosuri aiurea...iti lasa un gust amar si mai mai iti pica pe Land Rover.

 

Pana la urma urmei...o masina Land Rover nu prea are nevoie de un marketing agresiv dar neaparat are nevoie de suport tehnic si de oameni profesionisti.

 

Ai aflat numele "marelui offroader"?

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

toate aceste aspecte se vor regla in timp...din pacate la LR timpul inseamna mai mult din cauza pietei reduse pentru aceste masini.una este sa ai vanzari de mii de masini si alta e de cateva sute /an.

Iti inteleg perfect frustrarea si sunt deacord cu tine. Dar prb din punctul meu de vedere este nivelul serviciilor oferite de service. e frumoasa pasiunea pt o masina dar cand e vb sa iei o astfel de masina de noua si la banii pe care ii dai, nivelul incompententei depaseste pasiunea. cand marca mai are si mici prb care s-ar putea depasii usor cu un service de calitate devine o prb imensa.

dar acolo e mult de lucru....

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Aceeasi poveste si la Cluj.

 

Cu baietii de la vanzari nu prea am avut multe tangente. Undeva prin 2007-2008, cand eram si eu interesat sa cumpar un Defender, am dat o vizita pe la vanzari LR. Pe scurt: domle', asta-i masina, asta-i lista de preturi, asta-i lista de optionale, daca vrei detalii le gasesti pe net. Ah, si am avut curajul sa intreb ce norma Euro au motoarele, lucru care l-a cam blocat pe respectivul vanzator, urmand ca sa imi trimita pe mail confirmarea ca nu era sigur (se pare ca nici dupa 2 ani nu s-a decis).

 

Sa nu uitam detaliul esential ca pe siteul oficial al LR Romania, dupa 3 ani de la aparitia noului Defender, pe site sunt prezentante fotografii, specificatii tehnice si preturi tot pentru modelul vechi (cu motor TD5). Asta denota o lipsa totala de interes din partea lor.

 

Cat despre service sa zicem ca nu-s chiar asa de dezamagit. Aici ma refer la mecanicii in sine, nu la indivizi aia in halate cu pareri deosebite ce se numesc consultanti. Mecanic am reusit sa identific pe un domn mai invarsta care e cu minim 2 clase peste toti puletii aia de 21 de ani ce si-or pus o salopeta cu sigla LR pe ei si acuma sunt mari mecanici. Printre lucurile care le apreciez la respectivul domn este ca niciodata nu a avut obiectii legate de prezenta mea in atelier cand se lucra la masina mea, si ca este foarte tipicar, si verifica fiecare aspect inscris pe fisa de service la masina, nu doar bifeaza cu pixul ca a facut aia si aia si aia. Oricum, pentru mine e foarte important sa ma asigur cu ochii mei ca o anumita operatiune la masina a fost facuta efectiv, nu doar bifata din pix.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Domnilor

 

vedeti ca fiecare s-a descurcat dupa cit tine la masina lui. Asta este spiritul LR. Se cunosc care sunt cei pasionati. In privinta tuturor celorlalte impedimente nu are sens sa ne batem capul.

Dar va propun altceva. Haideti sa facem noi (cei pasionati LR) intilniri de acest gen. Chit ca stam doar la un pahar de vorba langa masinile noastre. Promit ca in aceasta vara va voi anunta prin ce orase voi trece si poate ne vedem.

Altfel va doresc numai bine

 

Marius

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Land Rover Academy este un alt subiect care, probabil, trebuie abordat. Acel eveniment nu a adus nici un plus pentru importator ci din contra o paguba de aproximativ 500.000 euro (reprezentata de contravaloarea masinilor distruse in acel eveniment). Vanzarile generate de acest eveniment au tins spre zero.

 

Impostura de care va povesteam mai devreme si Land Rover Academy sunt doua extreme ale aceluiasi fenomen.

 

Impostura am prezentat-o. Asa ca am sa discut despre LRA. Trasee mult prea grele pentru masinile respective, fie ele dotate cu troliu si cauciucuri MT. 99% din cei care au participat la acel eveniment doreau sa cunoasca offroad-ul sau sa-l invete si nu sa achizitioneze un automobil. 99% din cei care doresc sa achizitioneze un LR nou nu vor face niciodata asemenea trasee.

Parerea mea este ca acest LRA mai mult a stricat imaginea celor care practica offroad-ul la modul serios si profesionist si de fiecare data cand cineva din lumea noastra se va duce la un importator pentru a prezenta o asemenea idee va fi refuzat instant. Motivul refuzului: voi imi distrugeti masinile, va distrati pe banii mei, si nu-mi generati vanzari.

 

Aceste evenimente trebuie sa se desfasoare in cu totul alte conditii, alaturi de cu totul alti oameni si cu un cu totul alt scop.

 

O duminica placuta va doresc,

 

Domnu, cred ca vorbesti cam in necunostiinta de cauza. Nu stiu ce tangenta ai avut dumneata cu LRA, eu am fost unul din instructori.

Deci:

- nimeni nu a pierdut 500.000E . Daca ai indoieli, iti spun ca aveam cam 25-60 cursanti pe we care plateau intre 250-350E/zi. Asta inseamna ceva bani nu? . Inainte de ati face socoteli ce bani am castigat eu, iti spun eu : ZERO. Asemenea mie, si ceilalti instructori implicati in acest proiect, au fost voluntari. Tot ca aspect de voluntariat noteaza ca de f multe ori, noi, instructorii am alimentat masinile din propriul buzunar pt ca "studentii" sa aiba cu ce sa se dea pe munte. Dupa tura de instructie, treceam la furtun pana la ora 1 dimineata sa spalam si sa pregatim masinile pt tura urmatoare. Deh, in Cheia nu exista spalatorie

-nici o masina nu a fost distrusa. cu execeptia unui Disco rasturnat pe o parte, de catre un cursant , masina pe care am folosit-o ca donoare de piese pt celelalte disco, in conditiile in care nu ne permiteam sa asteptam cu saptamanile piese de la reprezentanta, deci, toate masinile s-au intors pe roti la Importator.

- masinile erau dotate cu troliu si MT-uri

- da, traseele nu erau usoare, dar depindea si de vreme. Nu cred ca a fost nimeni la volan fara sa purjeze ceva adrenalina, sau sa traga la troliu. Dar, pana la urma, asta era obiectivul cursului, nu?

 

desi a trecut ceva timp de atunci, iti pot spune ca a fost o activitate obositoare (we de we) si costisitoare. As relua-o oricand cu placere!

 

sper ca informatiile pe care ti le-am furnizat, au fost suficiente sa-ti schimbe imaginea denaturata despre LRA pe care o ai.

In general e bine sa vorbim despre ceea ce stim si nu despre ceea ce auzim. In ultim caz se cheama barfa, si nu prea are de-a face cu caracterul unuia ce are/vrea un blokant ARB.

 

 

PS: Si eu , la randul meu, sunt curios care este actuala echipa de traineri off road a LR. Daca stii ceva nume, te rog sa ne spui........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Domnule Luigi,

Comentariile mele la adresa LRA nu s-au referit la instructori ci la ceea ce a obtinut importatorul din acest eveniment. Nu trebuie sa justificati nimanui ceea ce s-a petrecut acolo, lucrurile acestea le cunoastem. Asa cum ati subliniat si dumneavoastra acesta era un curs de off-road extrem de apreciat de catre participanti. Intrebarea mea este urmatoarea: la ce s-a asteptat importatorul si ce a obtinut in urma acestui eveniment? Sincer inca ma oftic ca atunci cand urma sa ajug la curs imi aduc aminte ca a intervenit ceva si nu am mai putut participa.

 

Pentru parte cu voluntariatul si pasiunea aratata fata de eveniment si masinile Land Rover va felicit.

 

p.s. pe parte financiara nu as vrea sa intram in detalii ca s-ar putea sa ne dea cu virgula.

 

Cu stima,

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Sub toate aspectele, lucrurile la LRA erau de imbunatatit. Asa si trebuia sa fie, un an pilot. Din nefericire, dupa ce toti cei implicati au realizat ce trebuia pastrat si ce trebuia schimbat, proiectul a fost oprit.

 

 

nu stiu nimic de evenimentul de la ciolpani, dar , ca sa vedem partea plina a paharului, e bine ca s-au mai gandit sa miste ceva...nu?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Domnu, cred ca vorbesti cam in necunostiinta de cauza. Nu stiu ce tangenta ai avut dumneata cu LRA, eu am fost unul din instructori.

Deci:

- nimeni nu a pierdut 500.000E . Daca ai indoieli, iti spun ca aveam cam 25-60 cursanti pe we care plateau intre 250-350E/zi. Asta inseamna ceva bani nu? . Inainte de ati face socoteli ce bani am castigat eu, iti spun eu : ZERO. Asemenea mie, si ceilalti instructori implicati in acest proiect, au fost voluntari. Tot ca aspect de voluntariat noteaza ca de f multe ori, noi, instructorii am alimentat masinile din propriul buzunar pt ca "studentii" sa aiba cu ce sa se dea pe munte. Dupa tura de instructie, treceam la furtun pana la ora 1 dimineata sa spalam si sa pregatim masinile pt tura urmatoare. Deh, in Cheia nu exista spalatorie

-nici o masina nu a fost distrusa. cu execeptia unui Disco rasturnat pe o parte, de catre un cursant , masina pe care am folosit-o ca donoare de piese pt celelalte disco, in conditiile in care nu ne permiteam sa asteptam cu saptamanile piese de la reprezentanta, deci, toate masinile s-au intors pe roti la Importator.

- masinile erau dotate cu troliu si MT-uri

- da, traseele nu erau usoare, dar depindea si de vreme. Nu cred ca a fost nimeni la volan fara sa purjeze ceva adrenalina, sau sa traga la troliu. Dar, pana la urma, asta era obiectivul cursului, nu?

 

desi a trecut ceva timp de atunci, iti pot spune ca a fost o activitate obositoare (we de we) si costisitoare. As relua-o oricand cu placere!

 

sper ca informatiile pe care ti le-am furnizat, au fost suficiente sa-ti schimbe imaginea denaturata despre LRA pe care o ai.

In general e bine sa vorbim despre ceea ce stim si nu despre ceea ce auzim. In ultim caz se cheama barfa, si nu prea are de-a face cu caracterul unuia ce are/vrea un blokant ARB.

 

 

PS: Si eu , la randul meu, sunt curios care este actuala echipa de traineri off road a LR. Daca stii ceva nume, te rog sa ne spui........

Luigi

ne cunoeastem de pe forumul LRA Academy.

Paguba din toata competitia LRA nu o cunosti nici tu si nici Andrei si in nici un caz nu va fi postata aici.

Pacat daca spui ca ai lucrat benevol.

Competitia LRA nu era construita pentru traseul de la Cheia. Si nici masinile.

Ca scoala de Offroad jos palaria. Pacat de moralitatea anumitor elevi.

Pacat ca v-a trece multa vreme pana v-a exista ceva asemanator.

In privinta expertilor off-road, ei s-au numit asa, nu are sens sa le dam nume.

Sa auzim de bine.

Marius

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Revin cu precizarea. Nu regret nici o clipa faptul ca am lucrat benevol la LRA. Asemenea pt colegii mei, Mariuc Lupu, Iulian, Jonny, Raluca etc.

Masinile LR au fost extraordinare , dand mult mai mult decat credeam eu ca sunt in stare, si,in plus, am cunoscut oameni extraordinari, cu unii am ramas prieteni, multi dintre ei prinzand "microbul" off road si fiind membri activi ai acestui forum.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Bravo Dom' Luigi:g.Parerea mea e ca cei care nu au fost acolo nu au cum sa cuantifice scopul si rezultatul.Pe mine unul LRA m-a cucerit.Eu am trimis cursanti tocmai din Bihor si au venit acasa extrem de incantati.Si nu numai traseul si masinile au fost minunate ci si daruirea echipei.Nu conteaza chiar asa mult pregatirea echipei, pana la urma conteaza ca vrei sa faci ceva.:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

MariusG si Andrei amandoi aveti un comportament bizar! Oarecum...temator. Va este frica de propriile voastre cuvinte, domnilor? Puteti sa explicati celor care se uita la postarile voastre de ce oare manjiti cu cacat niste oameni, dar nu aveti suficiente COHONES sa le spuneti numele?

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Evenimentul de la Ciolpani trebuie privit ca o iesire la iarba verde ptr. socializare. Si sa nu uitam, organizatorul este un angajat care o face ptr. bani, iar participantii vin din placere si pasiune.Organizatorul poate fi un bun sau mai putin bun cunoscator offroad, dar gama de masini pe care doreste sa o popularizeze nu se adreseaza amatorilor de offroad, LRD4 sau RR.Cati posesori de astfel de masini sunt doritori de offroad ?Si de ce sa nu fim sinceri cu noi ,la un astfel de eveniment, care din fericire, nu este la prima reprezentatie, lumea vine ca la o iesire la iarba verde.Ptr. detalii si date tehnice sunt modalitati n. de documentare.

Referitor la LRA. Presupun ca din cei ce dam cu presupusul pe aici, nimeni nu stie cu adevarat cat este plus sau minus. Cert este ca acel eveniment poate fi privit ca o mare reusita ptr. multi din iubitorii de offroad, nu neaparat al marcii.Poate si de aici explicatia ca nu toti care au participat au dat navala sa-si cumpere LR.Eu chiar facusem o remarca si am starnit oarece discutii cand am spus ca lumea a venit sa se dea in calusei ca la balci.Nu stiu cine, vazand ca fac poze, ma roaga sa-i dau si lui.Sigur ca da, dar ai fi avut poze mult mai reusite ,zic eu, daca trageai de troliu si nu o lasai pe donsoara sa traga de el. Raspunsul a fost sec:Am venit sa ma dau cu masina, nu sa trag de sarme.Ce"m-a bucurat" a fost ca si don Luigi a simtit pe pielea lui nesimtirea unora.Chiar daca zice ca a lucrat benevol, eu tot as fi dat ceva ptr. munca de salahor prestata in fata mancatorilor de seminte, care sa ma ierte doamne-doamne, dar acestia sunt potentialii cumparatori ai masinii, fara nici o legatura cu datele tehnice, mai putin offroadul.Pacat ca aceasta tema nu a fost realizata si de alte marci ptr. a putea face o comparatie.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

@luigi, multumesc pentru lamuririle aduse in legatura cu LRA si, de asemenea, cu motivele pentru care nu s-a mai continuat.

Din punctul meu de vedere, LRA are doua componente total diferite si cu rezultate absolut opuse. Un exemplar curs de offroad tinut de adevarati impatimiti si profesionisti (dumneavoastra, Marius, Oresti). Iar dpdv al importatorului... am spus mai sus.

De asemenea, apreciez parerea dumneavoastra sincera legata de masinile LR.

Legat de Ciolpani, mi-ar fi facut o deosebita placere sa va regasesc acolo in calitate de cunoscator al off road-ului.

 

@daniel 4x4 - din momentul participarii tale la acel eveniment si pana acuma ai achizitionat vre un LR? Poate chiar una noua? Dar prietenii tai? Daca acest lucru nu s-a intamplat inseamna ca doar ati practicat un extraordinar curs de off road dar fara nici o legatura cu LR. Puteati sa va dati cu Jeep, Nissan sau chiar Isuzu.

 

@petre, eu nu ma ascund de nimic, din prisma posesorului / pasionatului de LR cat si ca membru al comunicatii off road am simtim nevoia sa iau atitudine impotriva incompetentei, indolentei si imposturii. Cum ar fi sa vina la tine cineva care a terminat 4 clase sa-ti spuna, cu aere de profesor universitar, cum sa-ti scri un articol sau cum sa faci o investigatie? Nu te revolti?

 

@petre, foarte mare dreptate ai. Lumea s-a dus la cheia sa se dea cu masinile altora pe bani putini (250 - 350 euro nu este o suma mare in acest sport). Datorita acestei atitudini, tot oamenii implicati in acest eveniment au avut de suferit. Iar despre Ciolpani, nu ma puteti convinge ca atunci cand aloci un buget de niste mii sau poate zeci de mii de euro doresti sa organizezi o "iesire la iarba verde". Din punct de vedere al business-ului trebuie sa aiba un rationament, fie generarea de vanzari fie fidelizarea clientilor existenti. Aici era legatura cu incompetenta si indolenta. De asemenea, cand ma duc la un drive test nu accept sa se ridice din umeri cand intreb cum functioneaza transmisia sau ce sisteme intra in functiune atunci cand cobor o panta.

 

O seara placuta tuturor,

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover - incompetenta, indolenta si impostura

 

Sa stii ca dpdv al importatorului lucrurile nu au fost tocmai clare privind perspectiva LRA.

LRA trebuia sa fie o veriga importanta in marketingul LR. Dar, singura si fara mediatizare, nu putea sustine vanzarile. Stiu ca de pe urma LRA s-au vandut ceva masini, dar, fapt mai semnificativ, ar fi prabusirea vanzarilor dupa incetarea LRA, e drept ca.........a venit si isteria crizei!

In ceea ce priveste documentarea privind datele tehnice ale masinilor, eu am fost nevoit sa apelez la net, pt ca nu am reusit sa procur de la LR niste fise tehnice, asta in conditiile in care "studentii" puneau intrebari ff tehnice privind aspecte de la, panta max pe care poate sa o abordeze Disco? .....pana la; intervalul de sch pt ulei la RR Vogue?. In medie, am socotit ca raspundeam cam la 2000 (doua mii) de intrebari tehnice pe we.

Imi aduc aminte cand m-a lovit un cetatean cu intrebarea " cu cat se ridica suplimentar in extend mode suspensia de la disco????", eram in noroi pana la genunchi cautand carligul de troliu sub bara, si ma intrebam ca prostul........... " ce mama draku o fi ala extend mode?????". Bineinteles ca m-am "documentat" urgent, utilizand telefonul in prima tufa cu ceva semnal, pt a oferi cetateanului un raspuns corect. Nu treaba asa, nu?

 

Ei bine, ce-a fost .......a fost! Premium auto a fost primul dealer care a avut intiativa de a face o scoala de off road specializata pe marca, iar acest lucru e de necontestat. E ok ca s-au apucat din nou de evenimente, e pacat ca nu utilizeaza experinta acumulata in acest domeniu la LRA.

 

ToateCeleBune

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare