Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Discovery 3 EGR OFF

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Discovery 3 EGR OFF

    Dragilor, nu ne-am auzit de ceva vreme, insa I'm back in business :)
    Dupa Disco 2, RR L322, si alte nebunii, de curand am cumparat un DISCO 3. Toate bune si frumoase, insa la tester dedicat imi da ca egr-ul de pe partea stanga nu mai functioneaza deloc. Cel de pe dreapta e in grafic.
    Sincer, stiind cate probleme pot cauza, iau in calcul egr off, si scoaterea clapetei.

    Pareri? Are cineva de mai mult timp realizata aceasta operatiune? Feedback?

    Aa, si inca ceva, desi i am pus baterie noua, mi se pare ca porneste greu, nu invarte chiar cum ar trebui. Parca se chinuie mereu. Bine, nu a existat sa nu porneasca, dar nu i ce trebuie. Poate avea legatura cu egr-ul sau sa ma uit in alta directie?

    Masina este din 2005, HSE, motorul clasic de 2.7.

    Multumesc!

  • #2
    Salut. Eu nu am D3 dar stiu sigur ca la o masina de peste 10 ani ai doua variante legat de EGR, daca il tii trebuie sa-l repari sa fie ca nou sau mai bine scapi de el ca e mai sanatos. La modelele Eu3 pana in 2007 nu e nevoie de resoftare si kitul nu e foarte scump (cod DA1112). Daca;l blankezi trebuie sa cureti valvele de jegul depus in ele sa circule aerul liber pe acolo
    Ultima editare de sierrafery; 11.ian.2021, 22:12.
    NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

    Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe

    Comentariu


    • #3
      Multumesc Fery! De incredere cum erai si inainte, felicitari!

      Asa fac, da. Nu mai stau, ca oricum nu o sa se rezolve :)

      In alte ordine de idei, dimineata, fiind mai frig, mi-a pornit super greu, dand la automat, a dat sa porneasca prima data, nu a luat-o, am dat in continuare la automat, si apoi in urmatoarele 2-3s a pornit. Insa nu invarte cum ar trebui, pare totul greoi. Repet bateria e noua, deoarece initial am crezut ca de acolo e pornirea greoaie (verificasem bateria si pe tester si imi daduse fault). Dar de prima data de cand am pus-o pe cea noua, nu s a schimbat nimic dramatic. Ce parere aveti, bujii, electromotor? Unde as putea sa merg sa mi verifice bujiile, si eventual sa fac si treaba cu egr off?

      Comentariu


      • #4
        E posibil sa fie de la bujii ca in unele cazuri cand sunt bulite creste caderea de tensiune ca face un fel de scurt dar nu cat sa sara siguranta , daca stii unde e releul bujiilor scoate-l si da asa la demaror, daca invarte mai bine e clar, nici nu are rost sa-l pui la loc pana nu le schimbi ca macar face compresie mai rapid

        R15, vezi aici https://fusesdiagram.com/land-rover/...scovery-3.html
        NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

        Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe

        Comentariu


        • #5
          Ai grija cu bujiile ca mie mi s-au rupt doua. Se rup ca sticksurile! Tot asa imi pornea greu...
          Kit de anulat EGR-ul mai am eu ramas de cand aveam masina
          "A bon entendeur, salut!"

          Comentariu


          • #6
            Revin cu feedback...hai ca pentru pornire am gasit problema. "Fura" curent la start. Conectand minusul bateriei la o masa de pe motor, am vazut ca am pierderi de peste 1,2 - 1,3. Asa ca acum am conectat provizoriu un cablu direct de la minus la motor, si invarte excelent, acum e o masina normala. Era sa ma apuc sa dau jos electromotorul...

            Nu stiu cum, dar mi se pare ca a mai scazut cumva si consumul. Nu vad exact legatura, dar acum pe bord imi arata cam pe orice distanta consum mai mic cu aprox. 1,5l/100 km.

            Uitasem sa va intreb, cand am cumparat masina, proprietarul mi a spus ca de vreo 2 sapt nu i mai merge telecomanda (inchis/deschis masina). Acum o inchid din cheie, asta dupa ce inchid usile de la butonul din masina. Aveti idee ce ar trebui sa verific si unde? Telecomanda am desfacut-o, bateria are curent, si face contact. Am si masurat-o, da semnal, doar ca nu i "citit" de catre masina. Cheia in contact o vede, semnalizeaza daca opresc motorul si o las acolo.

            Comentariu


            • #7
              Stiti pe cineva care resofteaza ? A mea este 2007 .....din pacate.

              Comentariu


              • #8
                Postat în original de BoogyOne Vezi post
                Uitasem sa va intreb, cand am cumparat masina, proprietarul mi a spus ca de vreo 2 sapt nu i mai merge telecomanda (inchis/deschis masina). Acum o inchid din cheie, asta dupa ce inchid usile de la butonul din masina. Aveti idee ce ar trebui sa verific si unde? Telecomanda am desfacut-o, bateria are curent, si face contact. Am si masurat-o, da semnal, doar ca nu i "citit" de catre masina. Cheia in contact o vede, semnalizeaza daca opresc motorul si o las acolo.
                Conexiunea la firele alea aratate in link e o defectiune comuna, a mai avut cineva si aici pe forum dar nu gasesc postarea, vezi pozele de la postarea nr 12 https://www.landroversonly.com/threa...t-steps.42274/
                Ultima editare de sierrafery; 16.ian.2021, 13:47.
                NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

                Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe

                Comentariu


                • #9
                  Postat în original de Bb1 Vezi post
                  Stiti pe cineva care resofteaza ? A mea este 2007 .....din pacate.
                  Nu ar trebui sa fie ceva foarte greu.
                  Cineva cu un tester dedicat Land Rover. Cred ca ar trebui sa suni la cateva servise uri dedicate LR, dar independente, si verifica daca fac operatiunea, si costul. Nu as vrea sa-ti dau nume, ca sa nu se considere reclama.

                  Comentariu


                  • #10
                    Postat în original de sierrafery Vezi post
                    Conexiunea la firele alea aratate in link e o defectiune comuna, a mai avut cineva si aici pe forum dar nu gasesc postarea, vezi pozele de la postarea nr 12 https://www.landroversonly.com/threa...t-steps.42274/
                    verific, si va dau update. Mi-as dori sa fie atat de simplu :)

                    Comentariu


                    • #11
                      Postat în original de BoogyOne Vezi post

                      Nu ar trebui sa fie ceva foarte greu.
                      Cineva cu un tester dedicat Land Rover. Cred ca ar trebui sa suni la cateva servise uri dedicate LR, dar independente, si verifica daca fac operatiunea, si costul. Nu as vrea sa-ti dau nume, ca sa nu se considere reclama.
                      Un PM se poate ? Multumesc.

                      Comentariu

                      Procesare...
                      X

                      Sqreen | Runtime Application Protection