Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Recomandare suspensie W460 SWB

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Recomandare suspensie W460 SWB

  Salut,

  Am deschis un topic nou, ca sa nu-l poluez pe al lui grizlee.

  Doresc sa achizitionez o suspensie completa (arcuri + telescoape) pentru un mercedes w460 SWB, fabricatie '87, fost 280GE actual 300td om606, automat,

  Am cumparat masina fara suspensie (a avut ORC, dar arcurile nu mai erau cand am cumparat-o, iar 2 din 4 telescoape sunt indoite). Asa ca pot considera ca am nevoie de toata suspensia.

  Dupa niste cautari am ajuns la 2 variante:
  Iron man
  https://www.olx.ro/oferta/kit-suspen...s-IDagbmx.html

  respectiv
  Raptor
  https://www.olx.ro/oferta/kit-suspen...4-IDbhz0P.html

  Pe topicul lui grizlee a mai fost recomandata asta, de catre shamus:
  https://shop.traction4x4.it/product.php~idx~~~612~~LIFT+KIT+XT+AUTOMOTIVE_+6+C M+FOR+MERCEDES+G~.html

  Preturile sunt oarecum apropiate.

  A avut cineva ocazia sa le compare ? Singura diferenta notabila ar fi ca cea italiana e +6 cm, celelalte +5; recomandati una din cele distante ?
  Suspensia mai confortabila ar avea un plus pentru mine.

 • #2
  Cand va fi cazul sa schimb suspensia mai mult ca sigur eu voi opta pentru XT Automotive +6cm versiunea Raid. Cred ca aduce si Liviu Iernean, ia legatura cu el. Mai gasisem cateva optiuni de top la italieni Oram si Orap dar cu nivel de pret asemanator celor de la King.

  Comentariu


  • #3
   o suspensie mai inalta de 4 va atrage dupa sine alte modificari. de asemenea, stabilitatea va avea mult de suferit, inclinarile laterale devenind o adevarata provocare. gandeste de doua ori!
   Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.

   Comentariu


   • #4
    Parerile sunt impartite referitor la cati cm e recomandat sa se inalte, fara sa intervina complicatii: unii spun 4, altii 5 colegul de mai sus 6. De asta si intreb aici sa vad mai multe opinii.

    Comentariu


    • #5
     Pentru mine mai puțin contează cu cât măresc înălțimea suspensiei in schimb vreau rezistenta și arcuri pentru sarcină mai mare. As lăsa înălțimea standard dacă cei de la xt automotive vor avea disponibil un astfel de kit. Am rămas hotărât pe această firmă din cauza raportului calitate preț.

     Comentariu


     • #6
      Momentan pe mașină e suspensia de la XT combinată cu niste arcuri care nu le cunosc originea. Sunt roși și au cred +5 sau +6 ( Pro comp?). Au câțiva ani. Dar și așa la w460 scurt om606 și bara stabilizatoare montată, masina e destul de stabilă. Față de suspensia stock, diferențele sunt minore. In schimb, trebuie ajustate bările Panhard și trebuie avut atenție la conductele de frână. La viraje + flexări e posibil sa forțeze.
      Am mai avut suspensia montată tot pe w460, dar fără bara stabilizatoare și într-adevăr senzația era mai ciudată. In plus pot apărea uzuri premature la cardane.
      Sincer, recomand kitul de la XT direct de la ei pe site.
      Se pot face achiziții intracomunitare (TVA0%).
      Atașez câteva poze cu suspensia stock vs +5 sau 6.

      Comentariu

      Procesare...
      X