Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Posesor Mercedes G300GD

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Posesor Mercedes G300GD

  Salutare. De 2 săptămâni sunt posesor al unui Mercedes G 300 GD. Încă de la achiziționarea lui am întâmpinat ceva probleme :
  - timonerie cutie viteze (5 trepte manuală) imprecisă și a rămas blocată în treapta I. Între timp problema s-a rezolvat parțial prin strângerea pârghiei care acționează axul treptei 1.
  - la mașină nu funcționează kilometrajul(nu înregistrează) iar turometrul funcționează când vrea.
  - căldură în mașină nu se poate opri, am încercat toate opțiunile și orice as face, căldura merge.
  Ca primă impresie după cca. 400 km.(adusă acasă) și alte 2 ieșiri( Șureanu, Transalpina, Pasu Vulcan) mașina se comporta ok, un pic leneșă dar ok.
  Dacă există careva care a întâmpinat probleme asemănătoare sau are cunoștințe despre cum se pot remedia mulțumesc anticipat.
  Fișiere atașate

 • #2
  Bun venit si frumos G-ul...

  Nu am experienta directa cu Guri, dar am avut cateva Mercedesuri din anii respectivi... ce pot spune din propria imaginatie...

  - Timoneria, daca nu este 100% originala sau in stare buna, da, e posibil sa nu comande levierele laterale corect. Verifica manual cursa, deconectand parghiile ,verifica bucsile aferente - se gasesc de comanda chiar si la Unix. Am adaptat (taiat, sudat, masurat) "betzele" metalice dintre maneta si cutie la un w123 acum multi ani, cu rezultate foarte bune
  - Kilometrajul - in principiu este cablul de kilometraj, sa nu fie iesirea din cutie. In general ceasul kilometraj functioneaza mult si bine - desi in extremis e posibil sa fie si rotitele din spatele ceasului obosite/rupte/dinti lipsa etc... Daca poti testa cu cablul de kilometraj scos si sa vezi daca se invarte
  - Nu sunt sigur ce model de G ai (daca e primul sau al doilea) dar probabil robinet de caldura blocat, sau comanda robinet? Presupun ca ventilatorul functioneaza corect.

  Poti sa ne pui poze cu interiorul?

  Comentariu


  • #3
   Văd că ai un G w460, toate problemele ce zici că le are se rezolvă foarte ușor. La timonerie este bine să schimbi bucșele de la capetele tijelor de comandă, plus reglaj corect. Adică trebuie introdus un bolț prin levierele timoneriei și urechile laterale, blocând astfel levierele . Abia după această operație reglezi lungimea tijelor de comandă. Cablul de kilometraj trebuie verificat dacă este în stare bună și dacă este bine conectat la cutia de transfer și ceas. Alte probleme nu cred să fie dar daca nu se rezolvă cu fixarea lui corectă mai poate fi pinionul din cutia de transfer , foarte puțin probabil să fie ceasul. Căldura poți încerca să o închizi direct de la robinetul din spatele chiulasei, lângă baterie. Este posibil să nu fie bine fixat cablul de comandă sau ruptă urechea din plastic alb de la robinet. Ai grijă cu reglajul tijelor de comandă pentru cutia de viteze , dacă este incorect poți sparge pinioane. Mai poți schimba și bucșele din selectorul timoneriei , dacă nu găsești le poți face din aluminiu sau bronz.Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG_20200608_123705.jpg  Afișări:	0  Mărime:	906,6 KB  ID:	1307762Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG_20200608_123745.jpg  Afișări:	0  Mărime:	912,1 KB  ID:	1307763Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG_20200608_123843.jpg  Afișări:	0  Mărime:	1,23 MB  ID:	1307764Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG_20200608_123910.jpg  Afișări:	0  Mărime:	1,20 MB  ID:	1307765
   Ultima editare de maxian paul; 08.iun.2020, 12:05.

   Comentariu


   • #4
    Intotdeauna e mai bine cand e un posesor si cunoscator direct :)))

    Comentariu


    • #5
     Doar am detaliat ce ai spus tu. Oricum poate fi destul de dificil dacă posesorul nu are astfel de pasiunii. Ar fi binevenite mai multe informații despre mașină , motorizare bănuiesc că Om617 .

     Comentariu


     • #6
      Asa invatam... noroc ca am avut destul de multe ARO si am invatat sa deosebesc cheile intre ele... Dar as vrea sa mai vad poze cu masina in cauza

      Comentariu


      • #7
       Mulțumesc pentru informații. Am să revin și cu poze ale interiorului. Cutia de viteze este originala. Am găsit date după serie și este aceeași serie stantată pe cutie care apare și în istoric, culoarea a fost alta. Timonerie este mai imprecisă dar după ce am mai strâns șurubul de la pârghie nu s-a mai blocat.
       Încă nu am desfăcut robinetul sa văd dacă mai are clapeta interioară dar indiferent în ce poziție las clapeta tot da căldură.
       Pe cutia vde viteză nu am văzut nicăieri cablu care să poată fi de kilometraj, trebuie să mă mai uit.
       In privința turometrului care ar putea fi cauza ca uneori merge alteori nu?

       Comentariu


       • #8
        Cablul pentru vitezometru este racordat la cutia de transfer nu de viteze. Robinetul caloriferului este la vedere nu ai ce desface, dacă nu mai funcționează se schimbă. Tijele ce comandă trebuie reglate cum trebuie chiar dacă acum merge, pagubele posibile nu merită riscul.

        Comentariu


        • #9
         Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20200609_144734.jpg 
Afișări:	159 
Mărime:	6,17 MB 
ID:	1307820Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20200609_144926.jpg 
Afișări:	156 
Mărime:	4,14 MB 
ID:	1307821 Atașez și poze cu interiorul. Mașina este autoutilitara cu 2 locuri în carte. Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20200609_144749.jpg 
Afișări:	154 
Mărime:	4,47 MB 
ID:	1307819

         Comentariu


         • #10
          Arată bine. Și faptul că este utilitară e un avantaj pentru impozit. Dacă vrei să se miște mai bine caută un motor turbo. Poți pune 617;603 sau 606. Pentru ultimele două trebuie și cutie de viteze. Pentru 606 trebuie buget mai mare și ai mai multă bătaie de cap până va merge cum trebuie. Cablul de kilometraj dacă nu este bine fixat în ceas sau la cutia de transfer poate cupla cu intermitente sau capătul pătrat dinspre ceas poate fi rotunjit.
          Ultima editare de maxian paul; 09.iun.2020, 18:47.

          Comentariu


          • #11
           Revin cu o întrebare. Am desfăcut bordul și am observat ca la cablul care intra în ceasul de kilometraj se învârte în interiorul lui, concluzia mea fiind ca cablul ar fi ok. Atașez poza cu spatele ceasului, în afara de firele de la beculetele de iluminat pe el nu ar mai fi decât un fir. Mufele negre sunt cu becuri de iluminat iar cablu maro nulu. E posibil sa fie vreo problemă în ceas și de aceea sa nu înregistreze kilometri sau să fie uzat cablu? Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20200615_183618.jpg 
Afișări:	127 
Mărime:	5,89 MB 
ID:	1307988

           Comentariu


           • #12
            E normal să se rotească mantaua exterioară dacă piulița este slăbită. Dacă strângi piulița se mai rotește ? Ai scos cablul din ceas să vezi dacă mijlocul pătrat dacă este în stare bună?
            Ultima editare de maxian paul; 16.iun.2020, 11:20.

            Comentariu


            • #13
             Dacă cablul este cuplat la cutia de transfer și mijlocul pătrat se rotește liber în mantaua exterioară, poate fi rupt. Mijlocul pătrat nu ar trebui să poată fi rotit multe ture când este cuplat la cutia de transfer.

             Comentariu


             • #14
              Am scos cablul din ceas și cablul interior se învârte în timp ce merg dar nu am văzut nimic pătrat, doar ceva mai filetat. Se găsește oare cablu pe undeva?
              In cazul întrerupătorului (cel ce mărește turația motorului la pornire la rece) se învârte în gol se găsește piesă de schimb?

              Comentariu


              • #15
               Dacă ai scos cablul din ceas și ai mers cu mașina iar pătratul interior se învârte înseamnă că este bun cablul. Capătul ce ți se pare filetat ar trebui să fie pătat dacă nu este înseamnă că e deteriorat. Se găsește cablu, butoane și tot ce vrei dar pe original. Aftermarket găsești foarte puține repere.

               Comentariu

               Procesare...
               X

               Sqreen | Runtime Application Protection