Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

istoric Mitsubisi pe scurt!


kato

Postări Recomandate

Istoria Mitsubishi Motors începe acum mai bine de 100 de ani, în 1870, când un tânăr antreprenor japonez, pe nume Yataro Iwasaki, care lucra pentru stăpânul său, Tosa Clan, decide să pornească o afacere pe cont propriu, o mică companie navală numită Tsukumo Shokai

 

 

 

Istoria Mitsubishi Motors începe acum mai bine de 100 de ani, în 1870, când un tânăr antreprenor japonez, pe nume Yataro Iwasaki, care lucra pentru stăpânul său, Tosa Clan, decide să pornească o afacere pe cont propriu, o mică companie navală numită Tsukumo Shokai. La designul logo-ului companiei sale, Iwasaki s-a folosit de emblema familiei sale, care conţinea trei diamante, şi de cea a clanului Tosa, ce conţinea trei frunze de stejar unite. Acesta a fost înaintaşul logo-ului de azi: trei diamante unite în punctul central. În 1875, Iwasaki a hotărât să redenumească compania sa după logo: Trei Diamante sau, în japoneză, Mitsubishi. De atunci, toate companiile care s-au dezvoltat din compania navală au purtat acest nume.

 

Logo-ul în forma sa finală a fost înregistrat în 1914

 

Nu după mult timp, compania şi-a extins activităţile în noi domenii. De la transportul naval s-a dezvoltat în construcţia de nave, apoi în industria grea, producţia de petrol şi oţel, industria chimică, electronice etc. În 1917, Mitsubishi a creat prima linie de producţie de automobile din Japonia, odată cu Mitsubishi Model A, o copie a lui Ford Model T. Un an mai târziu, a apărut prototipul primului camion Mitsubishi. În 1928 a fost fondată compania aeronautică Mitsubishi, care producea Mitsubishi MC-1. Primul autobuz a fost produs în 1932 (FUSO B-46).În prezent, există peste 35 de companii separate Mitsubishi, care produc de la nave, avioane, petrol, gaz, plastic, fibre sintetice până la produse electronice, software şi automobile. În 1970, divizia responsabilă cu fabricarea motoarelor pentru automobile s-a constituit într-o companie independentă, numită Mitsubishi Motors Corporation.

 

Azi, Mitsubishi este prezent pe plan mondial în peste 170 de ţări

 

Din Islanda până în Turcia ÅŸi din Irlanda până în Rusia, Mitsubishi Motors este prezent în peste 30 de ţări din Europa. Mitsubishi Motors a venit în Europa în 1974, odată cu apariÅ£ia primelor modele Lancer, ÅŸi îşi continuă ÅŸi în prezent dezvoltarea pe pieÅ£e noi, cum este ÅŸi cazul României. ÃŽn decembrie 2002 companiile de distribuÅ£ie ÅŸi “holding” din Europa au fuzionat, creând Mitsubishi Motors Europe. A fost punctul culminant al unui an în care MME ÅŸi-a schimbat viziunea ÅŸi s-a reorganizat, cu scopul de a forma o structură logică, unificată a activităţilor pe plan european. Reorganizarea a fost parte a schimbării Mitsubishi Motors la nivel mondial. Astăzi, de la sediul din Amsterdam, Mitsubishi Motors Europe (MME) conduce o afacere ce cuprinde vânzări, marketing ÅŸi distribuÅ£ie a automobilelor, pieselor de schimb ÅŸi accesoriilor în Europa.

 

 

text preluat din ziarul Editie speciala

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 luni mai târziu...

nu! doar Mitsubishi Fuso - adica divizia de camioane... in rest Mitsubishi Motors este companie independenta

 

iar prin anii '80 a avut o colaborare cu americanii de la Chrysler

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

curios... motorul de 2.0L de pe evo X "este unul nou,dezvoltat ca parte din procesul de unificare globala a motoarelor cu DaimlerChrysler si Hyundai",conform astora de la top gear. oricum,chrysler stim ca a iesit din schema anul asta,dar Daimler,stiam ca astia i-a scos din belele,cum si reno a facut cu nissan.

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare