Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

alternator


Andrei Paunoiu

Postări Recomandate

Re: alternator

 

Demontarea e usoara, umpic mai greut e la montaj. Sunt niste lucruri prin alternator, la cere e posibil sa-ti prinzi urechile la montaj, aici ma refer intre pompa de vacuum si rotor. De ce nu incerci o varianta mai simpla: Ia o cana de apa, porneste motorul, si arunca apa pe fulie de la alternator, din abundenta. Si vezi cat incarca. Nu toate curelele scartaie daca aluneca. Alternatorul nu doar se invarte si atat, mai face si vacuum pentru sistemul franare, un motiv in plus pentru care sa traga din greu cureaua pe fulie, iar daca nu e stransa calumea (dar nici exagerat), e numa buna o picatura de apa sa ajunga pe la ea. In alta ordine de idei, am vazut si mai simpatic, cand curgea cate o picatura de ulei din pompa de servo, pe cureaua de la alternator...

 

Am trecut cateva ape cu masina. Singurul lucru defectuos, a fost cd-playerul, care daca uitam sa-i scot mufa de alimentare, putea sa-l arunc a doua zi.

Si mie cand intru in apa m-i se taia incarcarea, am schimbat curelele de transmisie cu unele noi, stranse la norma, si nu a mai facut probleme... Si sa fim seriosi, etans, garantat nu-i.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare