Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dimensiuni rezervor GPL Pajero III

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Dimensiuni rezervor GPL Pajero III

  De ceva timp am inceput sa iau in considerare montarea unei instalații de GPL. Nu sunt foarte convins, dar consumul de 20-22% se resimte. Ideea este că vreau că butelia de gaz sa fie instalată in locașul canapelei din podeaua portbagajului - locurile 6-7 și să pot pastra bancheta. Dimensiunile sunt cu aproximație 86 cu 35 cm cu masca de plastic pe poziție. Daca o demontez cred că aș câștiga câțiva cm, respectiv 89 cu 36. După ceva discuții cu centrele de montaj din zona...nu prea am găsit rezervor sa corespunda că și dimensiuni și să fie de 60 de litrii, un minim acceptat. O sa întreb și la Vernești. Am văzut pe site unul de 60L diametru 315 mm cu o lungime de 850 mm.
  Ceva... sfaturi, idei?
  Ultima editare de Astral; 23.nov.2017, 19:56. Motiv: Cand IEI tu, nu pui cratima....

 • #2
  Re: Dimensiuni rezervor GPL Pajero III

  Motorul tau e GDI sau MPI?
  Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite.

  Comentariu


  • #3
   Re: Dimensiuni rezervor GPL Pajero III

   Mpi.

   Comentariu


   • #4
    Re: Dimensiuni rezervor GPL Pajero III

    Va salut!
    Scriu aici ca sa nu mai deschid un topic nou. O mica comparatie intre 3.5 GDI si 3.8 MIVEC Pajero III. Diferente sunt si la cutie 3.5-ul condus fiind manual.
    3.5 consum 14-15% urban(Ploiesti), extraurban 10,6-11%- dupa BC, repet cutie manuala(90-110 km/h).
    3.8 consum 16-20% urban, extraurban 12,5-13%, cutie automata. Cel din urma nu are BC, deci cifrele sunt aproximative.
    Motorul de 3.5 este exceptional, nu cred ca se justifica o instalatie de GPL.
    2 litrii in minus de la injectia directa la care se adauga(in minus) 2 litrii de la manuala vs automata ar fi diferenta dintre cele doua masini. Exista si o difenta de putere de la 204 CP la 230 CP(conform manualului) in defavoarea motorului de 3.5.
    Pe timp rece consumul la 3.8 evident a crescut spre +22%, asa ca am montat o instalatie GPL, rezervor 60l, in locul locurilor 6-7. A treia canapea se poate monta fara probleme, singurul dezavantaj este ca nu se mai poate plia in locul aferent.
    Consumul pe GPL se invarte in jur de 20-22%, ultimul fiind de putin peste 20%(pret GPL 2,29 lei). Am schimbat si bujiile, aveam BOSCH cu 4 electrozi, nu am gasit ca acestea sa fie recomndate sau echivalente. De aceea poate consumul era putin mai mare + bujiile nu erau stranse, 5 le-am desfacut la mana(caiet de service la un service consacrat!). Asadar, problema consumului nu mai este o...problema.
    Ofertele pentru instalatii au fost intre 4200 si 6700 lei.
    Un 3.5 GDI scurt pentru joaca ar fi ideal.

    Comentariu

    Procesare...
    X