Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ghid ptr cumpararea unei masini Nissan

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Ghid ptr cumpararea unei masini Nissan

  Ptr ca am putin timp liber si ptr ca s-au prezentat la mine niste colegi cu niste masini cu mari probleme (pe romaneste tepuiti dar pe barba lor, unii chiar de catre membri ai acestei comunitati) m-am gandit sa fac un asemenea topic sa vin in ajutorul pasionatilor Nissan si numai.
  In ultimii ani m-am specializat in asemenea situatii si va impartasesc si voua cateva mici secrete sau poate va reamintesc chestii pe care le stiati deja.

  Orice completare ulterioara din partea voastra e binevenita.

  In primul rand, conteaza foarte mult omul de la care cumparati masina. Daca este membru al comunitatii o simpla cautare pe topicurile/posturile lui veti vedea cu cine veti avea de a face. In general un om poate fi usor analizat dupa ce si cum scrie.
  Cautarea pe posturi poate de asemenea dezvalui si reale probleme pe care acestia le-au avut cu masina care e la vanzare.
  In cazul in care omul nu e pe forum, cautati pe google numarul de telefon din anunt, sa vedeti daca omul ala se ocupa cu asa ceva (vanzari de masini) sau pur si simplu isi vinde masina personala din dotare.

  In al doilea rand, mare atentie la acte, marea majoritate a anunturilor sunt cu masini "intinerite" cu un an, doi sau chiar trei. Seria de sasiu dezvaluie anul de fabricatie real al masinii.
  De asemenea un alt aspect important, o sa gasiti in anunt sintagma "unic propietar" (personal n-am intalnit niciodata si copropietarul din carte). In cazul in care cel care vinde masina nu este cel de pe carte cereti documente prin care acesta sa dovedeasca faptul ca e propietarul masinii (istoric contracte, fise inmatriculare etc). De asemenea din experienta va spun ca 8 din 10 cumparatori sunt de "buna credinta" si nu verifica seria de pe sasiu. Placuta atasata in habitaclul motor, e pistol cu apa. Seria care este relevanta este cea de pe sasiu. Daca masina vine din import aveti mare grija la documente, sa fie toate, in original si mai ales sa fie in conformitate cu VIN-ul masinii de pe sasiu.

  Al treilea aspect, starea tehnica a masinii si aici discutam de modificari pe tabla, stare sasiu si caroserie, scurgeri, troncanituri sau alte probleme declarate sau nedeclarate de catre vanzator. Retineti aspectul ca verificarea pe strada nu va lamuri decat intr-un procent de maxim 10%. Restul de 90% il treceti direct la capitolul risc. Recomand cu tarie verificarea foarte atenta a masinii intr-un service/atelier specializat si daca este posibil si verificarea in reteaua Nissan ptr. numarul de km daca este posibil.

  Orice verificare amanuntita va va scuti de cheltuieli majore ulterioare, va va asigura de faptul ca masina se vinde pe un pret corect si va confirma sau infirma orice fel de banuiala privind respectivul fier. Un alt aspect: orice defectiune, problema depistata inainte de tranzactie ...se poate diminua ca si cheltuiala cu reparatia ei din mai multe puncte de vedere.

  Atentie mare la anunturile unde se specifica chestii de genul: "masina pregatita de offroad". O iluzie de "masina inaltata" e favorizata de adaugarea unor roti mai mari. De asemenea bullbarurile de tip "Romstal" nu reprezinta o pregatire specifica offroad, fiind primele chestii care zboara de pe masina.

  Marea majoritate a masinilor Nissan vin echipate din fabrica, cu amortizoare Kayaba (au stantat in partea inferioara firma). Un alt mod de a pacali cumparatorul este faptul ca unii vanzatori vopsesc aceste amortizoare galben sau punand amortizoare Monroe (tot galbene sunt) prezentandu-le drept OME. OME este stantat pe amortizor in partea inferioara.

  Un alt pont cu "inaltarea": unii inalta masinile folosind distantiere de arcuri, inaltare incorecta din punctul meu de vedere. Adica se comprima arcul si amortizorul lucreaza spre capat de cursa.

  O alta gaselnita: majoritatea motoarelor ZD30 (intervalul specific) au probleme cu chiulasa. Verificati atat vasul de expansiune (sa nu fie copt, sau sa nu faca bule in vas in timpul functionarii motorului) cat si circuitul/furtunele de apa (sa nu se intareasca excesiv). Cei care au probleme cu chiulasa de obicei scot termostatul. Acest lucru se va manifesta in primul rand prin lipsa caldurii in habitaclu sau incalzirea defectuasa, ineficienta. De asemenea verificati sa nu aveti apa in ulei (aceasta se manifesta prin aparitia unei spume pe joja).

  Mare atentie la elementele vopsite ale masinii. Fugiti de masinile care au straturi groase de teroson atat pe partile inferioare alte caroseriei cat si pe partile vizibile ale sasiului si ale puntilor. De cele mai multe ori ele ascund probleme. De asemenea o vopsea proaspata ascunde de multe ori defecte.

  La final vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca orice tentativa de frauda in ceea ce priveste o tranzactia "incorecta" de acest tip intre doua entiati din Romania (intre persoane fizice sau juridice), chiar daca sistemul nu e bine pus la punct la ora actuala, poate fi pedepsita de lege fiind categorisita de la tentativa de inselaciune pana la inselaciune calificata totul depinzand foarte mult de modul in care sunt incheiate actele si de ceea ce scrie in ele.

  Imi doresc si in acelasi timp imi propun ptr viitor sa fim in egala masura nu numai o comunitate unita ci si o comunitate transparenta, sesizand public orice tentativa de frauda pentru a ne feri in viitor de acest tip de persoane prin excluderea sau autoexcluderea lor din comunitate. Asa cum s-a spus deja de mai multe ori, forumul nu poate garanta nicicum corectiunea unei tranzactii si in acest caz singurele lucruri care ne pot ajuta sunt referintele si autoeducatia.


  Sa nu va ganditi ca am creat acest topic ca lobby ptr serviciile PE care le am in descriere. Mare parte din ele sunt gratuite dar imi asum dreptul a imi selecta "clientela".
  Ultima editare de Astral; 03.ian.2017, 22:23.
  consiliere - diagnoza - evaluare - recovery
Procesare...
X

Sqreen | Runtime Application Protection