Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Motor ZD30, pompa injectie, P0077

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Motor ZD30, pompa injectie, P0077

  Buna seara!
  Detin un Nissan Patrol din 2003, 3.0D (ZD30).
  Am un defect la motor si nu stiu cum sa ii mai dau de capat. Porneste binisor dar scoate un fum zici ca a luat foc. Am plecat de la o eroare: P0077 P7-F/INJ TIMG FB. Banuiesc ca este legat de pompa de injectie. Am inceput prin a desface si a repara ce era defect, de la turbina care se tinea doar intr-un surub pana la verificarea injectoarelor. Totul pare ok, turbina am reconditionat-o.
  Simtomele sunt cam asa: daca intaresc para care am momntat-o inaintea filtrului deoarece nu mai functioneaza pompa de pe filtru, motorul porneste si dispare timp de 10 secunde martorul motor din stanga, dupa intra in limp mode si se aprinde martorul motor. Se tureaza greu si nu are forta, merge greoi.
  Am demontat capacul din fata si am ajuns in faza sa verific daca pompa este pusa la punct, am invartit ceva la motor pana s-a a aliniat lantul si volanta dar celelalte semne nu s-au aliniat, cum ar fii C la CC.

  Ma poate ajuta cineva? Nu inteleg motorul asta! Zici ca este un ceas Elvetian! Plin de roti dintate :)

  Va multumesc!
  Fișiere atașate

 • #2
  Dupa mai multe cercetari, se pare ca pompa de injectie este defecta. Acuma ramane doar sa o demontez si sa o trimit la reconditionat.
  Ma poate ajuta cineva cu demontarea ei?
  Am vazut ca trebuie pusa la punct si aliniate pinioanele de sus de la ax, A la AA si B la BB. Mai am jos la pompa C la CC, lantul cu zala galbena jos la punct si cele doua zale gri sus la puncte.
  Sa ajung in faza asta trebuie sa tot invart la vibrochen? Pana acuma am dat de 12 ori sa se alinieze doar lantul de doua ori. Cineva spunea ca trebuie sa invart intre 20 si 100 de ori.
  Dupa ce se aliniaza am vazut ca se poate bloca vibrochenul si pompa cu cate un surub sa fii de 6.
  Ultima editare de FlaviusTM; 21.nov.2020, 20:14.

  Comentariu

  Procesare...
  X

  Sqreen | Runtime Application Protection