Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Oscileaza relantiul, motor 2.8

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Oscileaza relantiul, motor 2.8

  Salutare!
  De cateva luni sunt fericitul (sau nu?) posesor al unui y61 motorizat 2.8 dar nu am apucat sa il prezint pe forum deoarece am fost ocupat cu BAC-ul pe care l-am promovat In fine vorba multa saracia omului......

  Masina a fost in mintile ei, am venit 100 de km cu ea pana acasa fara probleme. Am folosit masina ceva timp pana am apucat sa ii schimb distributia si consumabilele si pana atunci a mers bine.

  Dupa ce am luat masina la mecanic sa schimbe cele mentionate mai sus de cum m-am urcat la volan am simtit ca ceva nu e bine. Masina avea niste trepidatii care se simteau putin si se balbaia. Mecanicul a zis ca a sesizat si el ca face dar nu i-a dat importanta (scuza lui a fost ca e de la un injector) ceea ce nu iau in calcul deoarece nu a facut pana atunci.
  La rece nu prezenta nici o simptoma, dar cand se incalzea scotea un fum albastru de il puteai taia cu cutitul si turometrul oscila (doar in relanti). In sarcina nu se simtea nimic dubios doar dupa ce calci ambreiajul si motorul ajunge la turatia din relanti sau in stationare.

  Am fost iarasi la mecanic pentru a rezolva problema si mi-a modificat avansul. L-a reglat cu motorul cald, fumul a disparut la fel si trepidatiile. Entuziasmat ca am scapat asa ieftin cu prima ocazie am fost la munte sa vad cum merge. Am mers vreo 30km s-a comportat bine, am oprit putin si cand m-am dat jos am simtit un miros de motorina nearsa cred si am zis ca probabil va fi de la cum au fost urcari, cald afara... (nu l-am fortat era un forestier doar ca avea ceva PANTE mai mari, uscat pe jos am mers in formatie 4x2) nu am dat importanta si am mers mai departe.
  Mirosul a persistat si cand m-am oprit la sfarsitul traseului. Spre casa coborand serpentine in frana de motor am sesizat cand am ajuns la prima intersectie ca motorul iarasi se balbaie si scoate fum albastru excesiv in relanti.

  Am fost iarasi pentru reglarea avansului, iar nu a mai scos fum deloc, mers normal pana astazi cand a inceput iarasi sa faca tot asa. (astazi l-am lasat pe un prieten sa mute masina si a uitat frana de mana trasa vreo 20m) posibil sa se deregleze avansul cand motorul e solicitat? (coborare in frana de motor, urcari) am facut eu o legatura acum cu frana de mana dar nu stiu daca e plauzibila.

  De cand am fost cu el la mecanic mersul motorului parca s-a schimbat, am impresia ca nu mai merge asa rotund, au aparut aceste simptome si parca in ture zgomotul produs e mult mai mare fata de cat a fost pana la schimbarea distributiei.
  Se putea decala distributia cu un dinte si sa faca asa?
  Ultima editare de Astral; 08.iul.2015, 15:12. Motiv: PANTE, nu "penti" !

 • #2
  Re: Oscileaza relantiul, motor 2.8

  Nu este distribuția la semne. Nu mai regla avansul ca NU rezolvi problema. Probabil daca vei merge la nenea mecanicul specialist in toate.....vei mai cheltui niște bani pe diverse piese care va crede el de cuviință ca trebuie schimbate.....

  Comentariu


  • #3
   Re: Oscileaza relantiul, motor 2.8

   Distributia la 2.8 de patrol, din punctul meu de vedere, se pune la numarul de dinti, intre ax came, arbore cotit si pompa de apa, pe langa faptul ca, inainte sa demontezi distributia veche, se trage la semn totul. In autodata vezi exact procesul de schimbare de distributie. Poti ajunge sa demontezi si sa montezi distributia de 2-3 ori daca nu o faci corect din prima. Aceasi problema am intalnito cand un client a schimbat distributia, si dupa a venit la noi sa se planga ca motorul merge neregulat, si cand l-am intrebat de distributie, a zis ca a schimbato. Astfel am stiut ca acolo sigur e buba, nu mai spun ca am dat jos si era schimbata doar cureaua, iar rola intinzatoare avea un joc axial de toata frumusetea.
   Don't faster than your angel can .
   symy139@yahoo.com
   0766718187 - Service 4x4 Iasi

   Comentariu

   Procesare...
   X

   Sqreen | Runtime Application Protection