Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol Y61 - "inceputul"


C-NyK

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.

In primul rand as vrea sa mentionez ca nu am deschis acest topic doar pentru a intreba ce ma doare si apoi sa fug, si sa revin din când in când sa aflu informatii si apoi din nou sa plec, nu am deschis acest topic nici ca sa ma laud ori sa aduc orice neplacere membrilor acestui forum. Deschid acest topic doar pentru a fi transparent pentru cei care nu stiu, nu cunosc si ar dori sa afle cele mai importante informatii in ceea ce priveste achizitionarea, intretinerea si modificarile aparute la un Patrol Y61.Nu mai bat campii si ii dam drumu.

Sunt din Iasi, sunt un om chisat ( a se citi cum se scrie va rog, adica cu "S" nu "ș" - multumesc :) si am cautat un patrol începând cu toamna anului 2014. Am fost la vizionari prin tara, ( nu cumparati din CLUJ - daca vreti mai multe detalii intrebati), noi romanii e clar ca inca suntem o natie de tigani, hoti si mincinosi, escroci si lista poate continua ( probabil ca nu toata lumea ) si intr-un final am gasit un patrol care mi-a placut, aici in tara, un olandez-ghebos ( are cupola inalta--ceea ce nu-mi place deloc) autoutilitar, cu o culoare ce mie personal imi place enorm ( o alta culoare pe care as fi acceptat-o ar fi fost doar verdele ala tip militar ), are clima, oglinzi electrice, incalzite, dif blocabil si la prima vedere pare ca proprietarul anterior ( unul la numar) ar fi tinut la masina.

Pretul de achizitie a fost 3.800 euro, in Romania ( Zalau ) plus inca ceva pentru transportul pana la Iasi ( spun inca ceva pentru ca a fost adusa pe platforma, de o cunostinta de a mea si inca nu am stabilit pretul transportului)

Pretul platit este un pret corect, insa sub pretul pietei noastre din Romania, insa sper ca nu exista probleme grave ascunse la masina. Masina ajunsa aici nu avea baterie ok, am pornito la cablu, am facut un 10 minute test drive ( pe niste coclauri ), insa scurt pentru ca nu are numere de inmatriculare si nici nu o voi inmatricula pana nu o termin de aranjat putin ( o sa urmeze poze). La prima vedere se comporta bine, nu bate nu pocneste nu scoate fum, cupleaza ok, nu are zgomote pe la cardan.

Defecte descoperite pana acum: toba finala rupta, se mai tine in tamponul de pe caroserie, miros interior .... parca a carat porci-transpirati), un pic de rugina la geamul lateral pe partea dreapta, o indoitura pe aripa dreapta fata, mici semne de ghionturi pe unele portiuni din caroserie.Am sa las ceva poze

Pentru moment masina se afla in faza de curatenie generala la interior, volanul o sa primeasca hainuta din piele, la fel si capul schimbator si 4x4, scaunele si ele vor fi retapitate.

Costuri: volan imbracat in piele 250 lei

Reconditionare scaune 300 lei

Curatare mochete, laterale, plafon 60 lei ( vorbesc de curatare profesionala)

Deocamdata atat, azi merg spre masina sa mai vedem ce mesteresc la ea.

Numai bine

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Ce inseamna "chisat" cu S?

 

Patrolul - an de fabricatie, motorizare, km? Presupun ca-i din 98-99 cu RD28 si 3-400.000 km.

Cam tavalit, dupa relatarea ta. Odata zici ca proprietarul anterior (doar unul in Romania poate) a tinut la masina, adica ar fi intretinut-o, altadata ca pute de mori in ea.

 

Una peste alta, astea sa fie toate problemele tale, mirosuri, pete, tobe rupte si ceva galme pe caroserie

Daca in rest e in regula, te-ai scos.

Daca vrei sa gasesti rugina, da-i overfenderele jos.:ha:

 

In rest, sunt numai ochi si urechi, informatiile importante despre achizitionarea, intretinerea si modificarea unui Y61 sunt intotdeauna utile.:grin:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Domnule Giorgel in primul rand "a fi chisat" la noi in Moldova inseamna a fi tipicar, ceva de genu "perfectionist" cred ca ati inteles sinonimele. Ideea e ca pentru orice lucru daca nu e cum vreau eu, nu e bun, simplu. Asta e unul din multele mele defecte.

 

M-am luat cu povestitul si am uitat intradevar sa dau date despre masina.

E un patrol din 1999, (fabricat si prima oara inscris) motor 2.8 desigur, km zice in bord 320.000 ( probabil ca nu a fost dat inapoi prea mult).

Masina nu e inmatriculata in Romania, iar când ma refeream la faptul ca anteriorul a avut grija de ea, am luat in considerare aspectul interiorului ( plastice, bord,) mocheta nu era murdara, insa mirosea inauntru, si singura scapare de aceste izuri e clar spalare interior complet.

Da, rugina sigur voi avea acolo la roti, azi nu am avut curaj sa le dau jos, poate luni, deocamdata astept interiorul.IMG_20151212_143528.thumb.jpg.febb280261bdce39957795f1640e7bc3.jpgIMG_20151212_143515.thumb.jpg.a53b3e9025ea81719f432b311714f49d.jpgIMG_20151212_143551.thumb.jpg.1c72b4b7707cd97fe6c8a3f206e401bc.jpgIMG_20151212_143605.thumb.jpg.b4e91f4f5e4450436a6c3befeba837df.jpg

IMG_20151212_143835.thumb.jpg.3aa3b68f01c968aaa513133326cb15d6.jpg

IMG_20151212_143843.thumb.jpg.b7ce7c535ae95d58d45ac934d1582ba1.jpg

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

sa ai noroc de ea !

o observatie daca se poate, eu nu as incepe sa fac nimic pe la ea pana nu as pune la punct toata treaba cu actele , adica sa fie actele beton si apoi sa te apuci de bagat bani in masina.

Si o intrebare daca se poate , eu sunt clujan si in timp am cumparat mai multe masini de pe piata clujului, cu care nu am avut mari probleme sau hibe ascunse. Intrebarea mea este , ce-ai patit cu clujenii de esti asa suparat pe ei?

Editat de Astral

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

In afara de a o curata un pic nu ii mai fac nimic, pe 4 ianuarie am RAR, acusi vine vacanta de iarna,probabil nu voi fi in localitate, e numai bine.

In legatura cu Clujul, a nu ma intelege ca am ceva cu toti clujenii, ci doar cu samsareii, sunt baietii aia 2 de aduc patroluri, le tin intr o parcare mare undeva dupa ce treci de mall directia spre oradea, pe partea dreapta, treci o cale ferata si apoi faci stanga si intri intr-o curte pe undeva pe acolo. Am vorbit cu unul la telefon, avea un patrol rosu, si l am intrebat despre masina daca e ok, ca nu sunt din CJ si nici nu am timp sa umblu aiurea prin tara, ca vorba aia, toti mai si lucram, si el a zis ca nu are nici o pb ca e super masina, când am ajuns la CJ nu raspundea la telefon, m- a sunat asociatul lui la o bucata de vreme si m-a trimis la locatia care ti am zis mai sus, ca ei nu au timp sa vina.Cand am ajuns la masina, nu iti spun imi venea sa plang, rugina bagai mana dupa overfendere, scaunu de la sofer era cu perna de aer dar când te asezai pe el statea intr-o parte ( era sudat gresit ) nu avea lumini, n-am reusit sa deschid capota sa vad motorul, oglinda din dreapta era plecata, cauciucurile aveau niste scobiturimari in ele, si nu mai stiu acum ce alte chestii avea. Asta a fost cu patrolul.

ACu mai multi ani tot la fel am patit cu o alta masina nu era (4x4)tot la CJ, 100.mii km dati inapoi, cauciucurile aveau galme, a fost atinsa in spate ( insa cat am tinut masina aia n-am avut alte probleme cu ea).

Tot la CJ mai e o firma autovest parca ( fac ei poze la masini in fata la Cluj arena)...am vorbit cu ei sa iau o masina de la dansii, mi-au zis ca da sa vin, apoi a 2 a zi când am plecat si i-am sunat de pe drum, mi-au zis ca nu mai pot sa mi-o dea mie, ca a venit un prieten si s-a rugat la ei, si le - a dat avans si ca dracu lacu, si m-am intors din drum. Ca o ironie masina aia a mai stat la vanzare mult timp pe net ( insa cu vreo 1200 de euro mai mult)

Si apropo tot din targ de la CJ, am luat cu un prieten o AStra din 2007 anu trecut, si el a reusit sa ajunga cu masina pana dupa Alpahida ( s-a aprins Check-ul si nu mergea cu mai mult de 40 la ora)

ETC ETC :)

In fine sunt suparat doar pe persoanele de mai sus, deci n-am nimic cu restul.

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Salut,

Nu stiu daca e ok sa acuzi un oras intreg doar ptr ca ai batut tu sau niste prieteni drumul pana la Cluj si au plecat de acolo ca pitzipoanca, taras cu malaiul in ciurul cu gauri mari pe un drum de sute de km si la final a avut pretentia sa pape neste mamaliga. Adica in doua cuvinte, unii isi cam merita soarta ptr ca nu casca ochii inainte si in mod evident dupa aia belesc larg punga.

 

Gunoaie de oameni te asigur ca vei gasi peste tot, atat in Ardeal, cat si in Moldova dar si in partea de sud.

 

Unul dintre scopurile comunitatii Nissan este de a ne ajuta intre noi si nu in ultimul rand de a ne impartasi hobbyul astfel incat sa evitam situatii de genul celei descrise de tine. Desigur aceasta comunitate nu poate garanta nicicum nici un fel de tranzactie dar cel putin, in cazul meu, m-a scutit / am scutit de multi bani cheltuiti aiurea "izmana maro pe calator". Cum zicea un pretin, mai bine futem un ban si-l aruncam intr-o tigaie asezonat cu un vinisor bun pe carari numai de noi stiute decat sa-l aruncam pe apa sambetei dupa nu stiu ce cai verzi pe pareti.

 

"Caii ca caii, ori necheaza toti, ori te inhami tu ca boul la jug sa tragi galosu dupa tine a prost asa!"

 

Sfatul meu inainte sa ne povestesti ce probleme ai, ca toti avem si la unii nici doctorii nu mai au ce repara ...ia calea fireasca ...adicatela ...acte, achizitie, mecanica impecabila, span in pisda, upgrade si iar span in pisda. Daca te saturi de dansa, o lepezi si te lepezi ...Daca nu, te pui bine cu Scaraotzki sa-ti asigure acolosea langa cazanul cu smoala un locsor caldut si da-i inainte. Tat inainte.

 

In alta ordine de idei, aia fireasca, iti doresc sa stapanesti sanatos fieru si nu invers si sper sa nu ingrosi randurile celor de care tocmai ne-ai scris sus sa ne ferim.

 

Toate bune.

 

Ionut cu Y de la Popesti.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Salut,

 

Ionut cu Y de la Popesti.

 

ca sa nu deviem mult prea tare de la subiectul postului, colegul Irod, mi-a adresat o intrebare iar eu am raspuns la ea ( nu m-am plans de nimic) doar am raspuns, ca asa mi se parea normal. Apoi la sfarsitul raspunsului meu am zis ca "In fine sunt suparat doar pe persoanele de mai sus, deci n-am nimic cu restul. ", restul însemnând orice alta persoana din Cluj ori din olricare alta parte. Acum sincer sa fiu, daca m- as vedea intr-o zi cu oricare din baietii astia de care "ma plângeam eu" fiti siguri ca nu as reactiona in vreun fel ( violent ), violenta ori razbunarea nu e o solutie, VIATA le aseaza usor si bine pe toate atat pentru ei cat si pentru mine. Noi sa fim sanatosi, ca restul le facem.

 

Revenind la masina mea, astept saptamana asta care vine sa-mi vina interiorul si volanul, dupa care, o voi scoate din nou pe coclauri ( asa fara numere, doar cu un plin de motorina ) si astept si eu cu nerabdare data de 4 ianuarie, sa facem RARul.

Dupa RAR urmeaza distributia, uleiurile si celelalte lichide, plus demontarea overfenderelor si tinichigeria plus vopsirea ( sunt sigur ca voi umbla la tablarie )

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

ca sa nu deviem mult prea tare de la subiectul postului, colegul Irod, mi-a adresat o intrebare iar eu am raspuns la ea ( nu m-am plans de nimic) doar am raspuns, ca asa mi se parea normal. Apoi la sfarsitul raspunsului meu am zis ca "In fine sunt suparat doar pe persoanele de mai sus, deci n-am nimic cu restul. ", restul însemnând orice alta persoana din Cluj ori din olricare alta parte. Acum sincer sa fiu, daca m- as vedea intr-o zi cu oricare din baietii astia de care "ma plângeam eu" fiti siguri ca nu as reactiona in vreun fel ( violent ), violenta ori razbunarea nu e o solutie, VIATA le aseaza usor si bine pe toate atat pentru ei cat si pentru mine. Noi sa fim sanatosi, ca restul le facem.

 

Revenind la masina mea, astept saptamana asta care vine sa-mi vina interiorul si volanul, dupa care, o voi scoate din nou pe coclauri ( asa fara numere, doar cu un plin de motorina ) si astept si eu cu nerabdare data de 4 ianuarie, sa facem RARul.

Dupa RAR urmeaza distributia, uleiurile si celelalte lichide, plus demontarea overfenderelor si tinichigeria plus vopsirea ( sunt sigur ca voi umbla la tablarie )

 

cei la care faceai referire cu parcul auto sunt AUTO XXL ...ei aduc patroale dintr-un singur motiv : cara dupa ele platforme cu masini ,rulote si alte dracovenii ...deci cumpara din olanda un patrol + platfoarma + un opel astra si cu un drum vinde omul acasa si patrol si astra si platforma ;) deci cam asta e treaba cu ele ...nimeni (ma refer la cei care fac trafic de masini) nu iti aduce tie o masina buna ...o aduce pe cea in care poate scoate cel mai mare profit...asta e valabil peste tot in LUME

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Nu am zis ca eu nu stiu cum functioneaza "samsareala"..ce ma supara e faptul ca il rogi pe samsar sa ti spuna de masina, ca vii de la naiba sa o vezi, bati atat drum, iti iei libere, si el te minte ca totul e in regula. Atat. In rest cum am spus si in alta postare Viata are grija de noi toti, pana la urma nu scapa nimeni.

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Nu am zis ca eu nu stiu cum functioneaza "samsareala"..ce ma supara e faptul ca il rogi pe samsar sa ti spuna de masina, ca vii de la naiba sa o vezi, bati atat drum, iti iei libere, si el te minte ca totul e in regula. Atat. In rest cum am spus si in alta postare Viata are grija de noi toti, pana la urma nu scapa nimeni.

 

ai dreptate , dar pt un bisnitzar/samsar/traficant de masini atata timp cat o masina porneste e "brici" ."beton" ,"impecabila" ...eu am luat de ceva ani un jimny de la deva care s-a dovedit ulterior a fi praf , cu motorul gata si am mai si stat 2 luni pana am intrat in posesia actelor ( idiotul de mafiot achitase taxa auto ,dar nu a inmatriculat masina pe el .Mie mi-a dat actele de austria si chitanta cu care a achitat taxa , ei bine la Cluj mi-au spus ca masina trebuie inmatriculata pe cel ce a platit taxa si de acolo a inceput distractia :)

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Lasa-i pe nemernici cu tampeniile lor ... nu-ti mai fa singur viata amara ...

 

Cu transmisia si puntile cum e ? Ai sfere curate , bate ceva , blocantul e in regula ( sau e LSD ) ?

La tendoanele de la puntea fata ai bucse cu fereastra la partea de cauciuc sau sunt pline ?

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Salut @cos

Am mers foarte putin cu masina, cred ca maxim 15,20min, pe niste dealuri, am probat cuplaj reductor, la prima vedere nu pocneste,nu huruie, nu era nici un zgomot suspect. Problema acum este ca am intrat in niste mocirle , si acu imi pare rau ca e murdar tot pe dedesubt si nu pot sa ma uit sa vad ceea ce m ai intrebat. Acum nu am volan si nici scaune, asadar pana cand nu montez aceste piese nu pot misca masina deloc.Oricum imediat ce am volanul, urmeaza sa_l duc la un service pentru o testare completa.

Oricum dupa ce iese din service postez tot, fie ca e de bine fie ca e de rau.

Azi am lasat datele masinii pentru calculul filtrelor,toate lichidele, si distributie.

Numai bine.

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Spala bine de tot pe dedesubt , nu uita si in apendicele de la sasiu , in sasiu , in traversa de la cutie , intre caroserie si sasiu , in jurul bucselor ... pana la ultima gaura . Noroiul ramas la purtator e primit cu multa admiratie de coana Rugina ... scorpia aia batrana si care nu doarme niciodata , stii tu ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Sigur este timp sa ne vedem...poate chiar sambata la intalnirea de caritate care se face in Iasi

 

Despre upgradeuri e mai dificil un pic, pentru ca ce as vrea eu, cica nu ar fi bun pentru masina.

Am sa rog niste useri mai priceputi sa si dea cu parerea.

 

Problema e la roti, as vrea jante de 15 et -44 pe J10

La inaltare as merge pe ceva mai mult de 5" daca se poate

Cauciucurile mi-as dori sa fie pe 35 cu 12.5 insa zice lumea ca nu e bine

Daca ma hotarasc sa pun pe 33 as incerca suspensia sa fie mai mare de 5"

Pareri?

 

 

 

 

Nu voi face (zic eu deocamdata) Hard enduro

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Nici o parere . Patrolul le duce pe toate fara mofturi , mult si bine ... daca e in buna stare tehnica , daca nu e atunci oricum e o problema si cu rotile stock ... numai ca ar merge de doua ori mai mult ...

 

 

Ce mama zmeilor faci cu - 44 , nu-i destul de mare cu gumele ale alate pe care le preconizezi ? ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Sigur este timp sa ne vedem...poate chiar sambata la intalnirea de caritate care se face in Iasi

 

Despre upgradeuri e mai dificil un pic, pentru ca ce as vrea eu, cica nu ar fi bun pentru masina.

Am sa rog niste useri mai priceputi sa si dea cu parerea.

 

Problema e la roti, as vrea jante de 15 et -44 pe J10

La inaltare as merge pe ceva mai mult de 5" daca se poate

Cauciucurile mi-as dori sa fie pe 35 cu 12.5 insa zice lumea ca nu e bine

Daca ma hotarasc sa pun pe 33 as incerca suspensia sa fie mai mare de 5"

Pareri?

 

 

 

 

Nu voi face (zic eu deocamdata) Hard enduro

 

pentru hard enduro iti recomand cu caldura asta Honda XR ...lasa patrolul pentru tine nu il batjocori ...pe unde considera altii EXTREM cu patrolul cu Honda Xr treci in a 4-a

;) :

10359080_367356526762497_5175641567647161857_o.thumb.jpg.f5d8e9b75bad9153101dae84b26b97cd.jpg

Editat de timberland0910
Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

pentru hard enduro iti recomand cu caldura asta Honda XR ...lasa patrolul pentru tine nu il batjocori ...pe unde considera altii EXTREM cu patrolul cu Honda Xr treci in a 4-a

;) :

 

Cand mi am dat drz400 adica anul asta in februarie, nu aveam tragere catre endureala

Acu imi pare rau

Numai bine.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol Y61 - "inceputul"

 

Cand mi am dat drz400 adica anul asta in februarie, nu aveam tragere catre endureala

Acu imi pare rau

 

m-am dat si cu drz ...honda mea era xr 400 dar cu kit piston de 440 ;) ...deci era patrolul motocicletelor de enduro :D ...si eu am vandut-o din cauze de dizlocari multiple de bazin femur si alte oase tangentiale

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare