Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme pornire Y61 ZD30DDTi 116 CP, zgomot metalic la relanti, pornire grea la cald

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Probleme pornire Y61 ZD30DDTi 116 CP, zgomot metalic la relanti, pornire grea la cald

  La mulți ani!
  Am întâmpinat o problemă la sfârșitul anului. În timpul mersului, după o distanță apreciabilă ( 600 km, numai pe asfalt ), motorul a început să scoată niște zgomote metalice, fără a se aprinde vreun martor la bord și fără a-și modifica turația. Zgomotul apare numai la relanti. Am oprit motorul, l-am lăsat 5 minute, după care l-am pornit . A pornit destul de greu, cu zdruncinături, după 5-7 secunde, cu acelasi zgomot metalic la relanti. La pornire, turatia era 0, dupa ce a pornit motorul s-a stabilizat la cea normala 700 rot/min. La accelerare nu se mai aude, merge ok.
  Am oprit si l-am pornit a doua zi. Motorul a pornit foarte usor, fara probleme. Am mers cativa km cu mașina ca sa ajungă la regimul normal (90 grade) , și iar a aparut zgomotul metalic in partea din fată a motorului. Am oprit mașina și am repornit-o dupa 1 minut. Aceeași pornire grea, cu mult fum negru, pana a pornit.
  Mentionez ca in timpul pornirii, dupa ce dau drumul la cheie sa porneasca, motorul se chinuie vreo 5 secunde, turația este 0, iar dupa aceea, cand motorul porneste bine, turatia, repet, revine la normal (700 rot/min ).
  Mi s-a spus ca ar fi problema de la lantul de distributie, respectiv patina și intinzatorul de lant, care se comporta in halul asta ( uzură, blocare, nu mai apasă pe lanț cum trebuie, etc. ), punând amprenta asupra pornirii motorului și implicit, zgomotul metalic la relanti.

  Dacă pot ( mărimea filmului ), atașez și filmul cu pornirea seara cand am ajuns cu masina acasa.

  A mai pățit cineva la fel? La ce să mă aștept? Aștept sfaturi
  Menționez, este vorba de un Y61, 2003 116 CP ZD30DDTi, aprox 220k km

  Mulțumesc anticipat
  Ultima editare de madax; 02.ian.2018, 13:24.
  GREEN DRAGON Y61, 3,0

 • #2
  Re: Probleme pornire Y61 ZD30DDTi 116 CP, zgomot metalic la relanti, pornire grea la cald

  Motorul are 158cp nu ...116.
  In principiu dupa ce povestesti tu este o problema legata de distributie sau de pompa de injectie. Trebuie investigat (desfacut adica).
  consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

  Comentariu


  • #3
   Re: Probleme pornire Y61 ZD30DDTi 116 CP, zgomot metalic la relanti, pornire grea la cald

   Postat în original de Yonutz Vezi post
   Motorul are 158cp nu ...116.
   In principiu dupa ce povestesti tu este o problema legata de distributie sau de pompa de injectie. Trebuie investigat (desfacut adica).
   Scuze 116 KW, 158 cp. M-am grăbit. 😉
   Asa mi-a zis și meseriașul meu de aici, la primul okî, și Luigi, după ce i-am povestit și trimis filmul. Aici nu ma lasă, ca e mare, cică, dar poate fi vizionat pe FB (Nissan 4x4). Oricum, îmi aștept rândul la,, medicul de familie,, de aici pe urmă trecem la disecție.
   Ultima editare de madax; 02.ian.2018, 20:52.
   GREEN DRAGON Y61, 3,0

   Comentariu

   Procesare...
   X

   Sqreen | Runtime Application Protection