Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

  Va salut ! Utilajul in dotare,a pornit la 5 grade dimineata foarte usor cu ceva intreruperi scurt timp dupa pornire,care le-am pus atunci pe seama unei eventuale bujii arse,si-a revenit in cateva secunde,am mers cu el circa zece minute,totul ok, oprit...seara nu a mai vrut sa porneasca. Nu scoate pic de fum,bujiile le-am alimentat si direct. Ce as mai putea incerca pana la tester ca unde e masina duminica nici o sansa sa gasesc.
  Ceva din istoric: cu pornirea la rece de 6 luni de cand o am,a stat destul de bine. La cald avea un comportament ciudat,ba pornea la sfert,ba trebuia sa dai destul de lung dar cand pornea mergea regulat si fara fum la pornire. Sau prima cheie chiar un pic mai lunga nu pornea iar la a doua o lua la sfert.
  Cheie am una singura cu butoanele de la inchiderea centralizata sarite,o incui/descui manual.
  Nu l-am bagat in seama dar acum ma gandesc la el,langa butonul de reglare pe inaltime a farurilor este un buton cu un lacat pe el,care ii este rolul?
  Alta anomalie care nu cred ca are legatura cu pornirea dar sa nu mai deschid alt topic. Se aprinde in mers martorul frana mana trasa si porneste si buzerul. Intrerupatorul de sub frana de mana e ok,cel din rezervorul pompei centrale de frana e ok,am probat si cu mufe/papuci scoase,degeaba,cand il apuca nu tace decat daca opresti masina si motorul,nu tace daca inchizi motorul si repui contactul in mers.
  Multumesc anticipat pentru eventuale idei/explicatii !

 • #2
  Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

  nu ma pricep la problemele tale cu motorul.
  legat de frana de mana ? cum este levierul franei de mana ? usor de tras ? (cumva foarte usor ) sau se trage greu - opune oaresce rezistenta?
  Ai incercat cu frana de mana netrasa dar cu martorul aprins sa incerci sa misti putin levierul stanga dreapta sa vezi ce se intampla?
  Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT
  Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT
  Natura si aventura

  Comentariu


  • #3
   Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

   Am scos si papucul intrerupatorului ,nu pe partea asta e problema.
   Butonul cu lacatul ce face? Are vreo legatura cu imobilizatorul?

   Comentariu


   • #4
    Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

    unde se afla pe bord sau pe usa soferului?
    eu am pe usa soferului un astfel de buton si rolul lui este de a bloca toate usile ( acestea ne mai putandu-se deschide de la clante)
    Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT
    Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT
    Natura si aventura

    Comentariu


    • #5
     Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

     Este un buton mic,langa cel de reglaj al farurilor pe inaltime,in stanga volanului sub aparatele de bord.
     Singurul lucru care am putut sa-l constat intre timp fara tester: cum ma asteptam bujiile functioneaza dar la injectoare nu ajunge strop de motorina.
     Inaintea asteia de 2001 am avut Terrano din 1997,mi-am amintit ca mai am manualul de utilizare. Scrie ca pe langa frana mana trasa si lipsa lichid frana,martorul se poate aprinde in mers si datorita slabei depresiuni pe servofrana...studiez problema,dar ca sa am servo trebuie pornit motorul...
     Ultima editare de lica_lkw; 25.oct.2015, 16:24.

     Comentariu


     • #6
      Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

      Salutare,ca nu iti vine motorina la injectoare, verifica intai daca iti vine motorina la pompa, sa nu fie circuitul de tur infundat. Daca circuitul de tur e infundat, eu as incepe remedierea problemei din rezervor, intrucat e posibil sa fie mizerie acolo.
      daca turul nu e infundat, verifica electrovalva de pe pompa de injectie, ar trebui sa faca un "click" atunci cand ii dai 12v pe Papuc, semn ca deschide circuitul si lasa pompa sa traga din rezervor motorina.

      astea ar fi solutiile simple pe care le poti verifica si in parcarea din fata blocului cu un cablu electric de 1m si o pompa de umflat rotile la bicicleta.

      Succes!

      Comentariu


      • #7
       Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

       Multumesc oricum pentru idei,dar in 2001 nu mai e pompa cu electrovalva...este nevoie de tester nu de sarma,cu motorina era deja clar intra in pompa si nu mai iese.
       Am pus tester pe ea,omul foarte binevoitor,testerul lui...nu a gasit nici o eroare...dar omul sus si tare ca e pompa de injectie. Faza doi caut tester dedicat Nissan,gasesc omul cu ''consult 2'' iar acesta da un cod de eroare care da defect imobilizatorul. Maine vad ce este de facut ca omului i se terminase programul. V a tin la curent.
       Poate stie cineva ce-i cu butonul cu lacat ca tot nu am reusit sa ma lamuresc.

       Comentariu


       • #8
        Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

        Ai ceva electic legat de imobilizator.Am patit si eu de vreo trei ori sa nu porneasca dar m-am jucat cu butoanele de inchis-deschis din telecomanda si a pornit.
        Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..
        Off-road Alyon Team

        Comentariu


        • #9
         Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

         Ok, daca zici ca nu are electrovalva, poate are sensor de axa si/sau arbore. Verifica linkul asta, e destul de detaliat in informatii despre R20, R50 si R51, ar trebui sa gasesti tot ce ai nevoie in el, de la schemele electrice la DTC-uri explicate: http://terranoirk.ru/forums/manual/
         Ultima editare de Injust; 27.oct.2015, 10:24.

         Comentariu


         • #10
          Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

          Am dat numai un ochi,plec la serviciu...pare mai mult decat util.Multumesc mult!!!

          Comentariu


          • #11
           Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

           ...minune,a pornit...de ce nu sunt sigur. Am desfacut cochiliile la volan sa masor daca se alimenteaza partea imobilizatorului care citeste cheia,scos mufa masurat,tensiune ok,pus mufa inapoi. Fara prea mare speranta si tragere de inima incerc varianta cu pus/luat contactul de sase ori chiar daca intelesem ca se foloseste pentru reprogramarea telecomenzii inchiderii centralizate....dau o cheie dupa si o i-a la sfert.Concluzii...fara,garantie ca nu mai face...fara.

           Comentariu


           • #12
            Re: Terrano 2 2,7 2001,nu porneste.

            bravo, ma bucur ca ai rezolvat, insa as zice sa incerci sa identifici daca nu cumva ai contacte imperfecte la butonul ala de Lock - aparent are legatura cu imobilizatorul. Eventual printeaza-ti din manualul tehnic paginile cu troubleshooting sa le ai in masina, daca mai face figuri sa poti identifica usor unde sa umbli.

            Comentariu

            Procesare...
            X

            Sqreen | Runtime Application Protection