Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie subaru forester


grigguti

Postări Recomandate

Salutari tuturor!

Domnilor, avand in vedere ca urmaresc sa achizitionez un forester, va rog sa ma sfatuiti, cei ce cunoasteti masina, asupra achizitiei.

Urmaresc un forester 2, benzinar, pe care sa il trec pe gaz. personal inclin catre motorul de 2.0 pentru ca la 2.5 este impozitul mai mare.

Masina va fi folosita pt drumuri forestiere, vanatoare, oras si ture usoare. am de gand sa o si inalt cativa centimetri. cei ce au sau au avut diesel, sunt rugati sa nu se abtina.

rog sfaturi.

Multumesc anticipat!

Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Salut,

Nu stiu care este foresterul 2, eu am avut un Forester 2.5XT 2006, cutie auto si sper sa te pot ajuta cu cateva sfaturi.

Subaru desi este fiabila, nu este o masina economica, consumul fiind intre 15 si 20 in Buc, indiferent ca e 2.0, 2.0 turbo, 2.5 sau 2.5 turbo, la diesel nu stiu.

Diesel-ul are probleme cu arborele cotit( se rupe mai devreme sau mai tarziu )

Nu recomand GPL, supapele cedeaza la combustibilul asta, apar multe probleme si va trebui reconstruit motorul la scurt timp dupa montarea instalatiei, multi au regretat alegerea.

La intretinere e ok, sub 500 lei o revizie, nu te lasa la greu, nu da erori, merge si merge, foarte fiabile ( daca nimeresti o masina in mintile ei)

Pe partea de tractiune e foarte ok awd-ul, nu faci diferenta ca esti pe zapada/gheaza daca nu fortezi dar nu este o masina 4X4 veritabila, nu are cursa suspensiei destul de lunga pentru denivelari extreme, sasiu separat, rar vin cu reductor, a mea avea LSD pe spate.

Atentie si la rugina, au tendinte.

 

Eu recomand si voi recomanda mereu Subaru, fiind Boxer are consumul ceva mai ridicat, odata ce te impaci cu ideea si renunti la ideea de combustibili alternativi....apa paie si bataie.

Sper ca aceste informatii sa te ajute in alegere.

 

O zi buna !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motorul de 2.0 manual nu are cum sa pape 20 în oraș! Toate cele cu 2.0 manual au reductor! Grija la amortizoarele spate sunt f scumpe dacă nu vrei sa ii faci modificare sa le faci fixe! Ele normal au un sistem ce menține mașina paralela cu solul indiferent de încărcare! Foarte fiabile ca și mașini dar scumpe la piese! Într-adevăr sistemul de tracțiune fiind meca ic și 25% pe fiecare roată este foarte eficient.

 

 

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc!

Chestiunra cu gazul este o pb la subaru dau generala? Pt ca eu am pe sharan de trei ani si in afara de laude nu am nimic...

Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gpl-ul poate crea batai de cap, pt info suplimentare iti recomand forumul Subaru Romania. Eu am 2.0 automata, consumul este 13 in bucuresti, 9 afara. Orice consum peste valorile astea la aspirat, nu e normal. Avand in vedere pretul benzinei, iti recomand sa sari peste gpl.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ideea ca instalatia de GPL ar arde supapele sau ar aduce daune motorului este invechita, cam de pe vremea Daciei 1300 asa,. Am avut montat GPL pe majoritatea sistemelor de injectie existente fara absolut nici o problema si nici nu cunosc cazuri de masini intretinute corespunzator care sa fi avut. Acum, daca proprietarul uita sa faca intretinerea periodica sau forteaza motorul peste limitele lui si pica motorul poate sa dea vina pe GPL, altfel nu are de ce.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motoarele boxer sunt putin diferite fata de restul, iar o eventuala dauna necesita un mecanic proceput. Nu am zis ca vei avea probleme, tot ce vreau sa spun e ca nu m-as risca sa pun GPL la Subaru decat daca as face minim 20.000 km pe an. Am avut si eu, in trecut, GPL pe 2 masini, fara probleme. Dar atunci costa 6.5 lei litrul de benzina
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare