Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Jimny, Vitara sau Smurai

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Jimny, Vitara sau Smurai


  Buna seara,


  De ceva timp (din vara trecuta), ma bate gandul sa ma apuc si eu de ceva off-road, si de atunci m-am tot documentat una-alta pe net, insa am ramas cu cateva intrebari referitoare la masina potrivita,

  In principiu tintesc spre un Suzuki jimny, deoarece imi satisface nevoile destul de bine (cel putin asa cred eu):

  - Pret de achizitie si impozit decent (bugetul initial ar fi in jurul a 3.500 euro, si nici sa dau 500+ euro pe an la impozit nu imi surade foarte tare)
  - Masina e destul de capabila in off-road, asa ca nu voi fi limitat de ce poate ea (nu stiu cat de 'hardcore' off-road am de gand sa fac, dar sper la mai mult decat plmibari prin padure)
  - Amicul care m-a 'corupt' cu off-roadul are Jimny, asa ca am avut ocazia sa conduc masina si mi-a placut.
  - Faptul ca e mica nu ma deranjeaza de loc (nu intentionez drumuri lungi cu ea, si nici mai mult de 1-2 persoane in masina)

  Incerc totusi sa ma informez cat pot si de celelalte 2 variante pe care le-am luat in considerare (Vitara si Samurai). 4x4 mai mari din aceiasi gama de preturi (de genul Mitsubishi Pajero sau Nissan Terrano 2) le-am cam exclus din cauza motarelor de peste 2l (din motive de impozit).

  De Samurai am gasit ceva informatii pana acum: Inteleg ca e mai solida decat Jimny si ca stock 'poate' mai mult. In plus, la aceiasi bani as gasi un Samurai in stare mult mai buna. Ca dezavantaj ar fi confortul pe arcuri cu foi, dar nu intentionez sa folosesc masina foarte mult pe sosea (maxim cate un drum pana la munca singur) si recent am avut ocazia sa ma plimb prin desert cu un Toyota Hilux antic, si nu mi s-a parut atat de rau.

  De Vitara in schimb gasesc super putine chestii. In afara de faptul ca e mai fragila la suspensia fata nu prea stiu nimic despre masina.

  M-ar ajuta foarte mult ceva pareri despre Vitara (cum se compara cu Samurai si Jimny), dar si orice alta opinie despre cele 3 masini (ma gandesc ca au mai fost si altii in dilema asta inaintea mea)

  Multumesc frumos!
Procesare...
X