Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

  Buna seara,
  Am o problema cu aprinderea farurilor si anume, cel din stanga se aprinde foarte slab. Prima miscare pe care am facut-o a fost sa inlocuiesc becul insa, rezultatul a fost acelasi. Am trecut la urmatorul pas, adica am presupus ca ar fi o problema de masa astfel incat am legat de firul de masa care mergea catre bec un altul legat direct la caroseria masinii. Rezultatul a fost ca a mai crescut usor intensitatea luminii insa departe de cea normala. Senzatia mea este ca merg ambele faze ale becului si atunci filamentele abia se inrosesc. Am pus aparatul de masura, pe plusul corespunzator fiecarei faze si in functie de pozitia levierului am avut sau ne tensiune pe respectiva faza, deci totul ar parea corect. La un moment dat, incercand sa pun becul in mufa, am atins cu contactele becului de pe faze cu plusurile din mufa si am avut surpriza ca filamentul sa se inroseasca din nou, chiar daca contactul de masa era liber. Am mers mai departe, presupunand ca ar putea fi ceva in neregula pe stopul stang asa ca l-am dat jos de tot dar rezultatul a fost aceelasi. Ma intreb daca nu ar putea fi ceva la releul de alimentare al farurilor? Daca dintre cei care citesc mesajul are cineva vreo sugestie , as fi tare recunoscator.

 • #2
  Re: Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

  Verifica daca nu cumva cele doua borne de + ale mufei becului sunt in scurt circuit. Cu aparatul de masura nu e suficient sa verifici doar tensiunea. Masurarea curentului care trece prin becuri poate sa iti spuna mai multe, asta daca te pricepi un pic la electrica. Teoretic, prin becul de 55W trece un curent de vreo 4,5 A, iar prin cel de 65W trece un curent de 5,4 A. Daca la masuratoare ai diferente de mai mult de 1 A fata de valorile astea, sigur e o problema grava acolo.
  Poti verifica si releul, poate fi si de la el.
  Din ce spui pare ca tensiunea se "inchide" prin cele 2 filamente ale becului, adica prin cele 2 plusuri, in loc sa se inchida printr-un singur filament, prin minus. Daca este asa, curentul care trece prin cele 2 filamente este undeva la jumatate, adica undeva in jur de 2,3 - 2,7 A, ceea ce explica faptul ca becurile nu se aprind la maximul lor.
  Daca ai avea o schema electrica ti-ar fi mai usor sa verifici, dar incearca mai bine babeste, prin inlocuirea unor relee asemanatoare ca si functionalitate, poate ai noroc si e vorba doar de niste fire care nu fac contact perfect... desi un contact imperfect nu e tocmai de gluma.
  Bafta si spune-ne ce ai gasit dupa ce rezolvi.
  LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...

  Comentariu


  • #3
   Re: Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

   Multumesc tdd70. Intradevar, e ca si cum filamentele becului ar fi inseriate si cei 12 volti s-ar imparti intre cele doua. Am verificat si sigurantele de sub bord. Am gasit acolo doua sigurante de 10 A corespunzatoare luminilor fata. Cand am scos-o pe cea coresp. farului stanga s-au stins amandoua farurile iar cand am incercat sa o pun la loc s-a auzit ceva tacanit de releu. In schimb, daca am scos siguranta farului drept si am pus-o la loc nu s-a schimbat nimic. Nu am reusit sa-mi dau seama inca unde sunt releele. Sub capota am o cutie cu sigurante de putere insa, toate sunt bune iar, undeva in partea stanga, am gasit 4 relee, doua mai mari si doua mai mici. Voi incerca sa le elimin pe rand din circuit sa vad ce se petrece.

   Comentariu


   • #4
    Re: Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

    Pe capacul care acopera sigurantele ai desenat ceea ce inseamna fiecare siguranta, cu cuvinte sau cu desen reprezentativ. Valabil pentru ambele compartimente de sigurante. ... sau cel putin asa ar trebui sa fie.
    LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...

    Comentariu


    • #5
     Re: Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

     Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dashrelays96tracker002.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	50,6 KB 
ID:	980303La farurile de vitara, daca pui aparatul de masura, vei gasi 3 plusuri. blocul de lumini se joaca cu minusul. Total diferit de alte masini.
     Daca ai cumva proiectoare legate de plusul farului, refa instalatia priectoarelor si alimenteaza-le separat, independent de faruri.
     Scoate siguranta de 10 A, si pune una de 15A.
     Releele le gasesti daca desfaci total torpedoul. se afla in partea centrala a masinii pe partea torpedoului legate de consola de directionare a aerului.
     Fișiere atașate
     ancuta_laurentiu@yahoo.com
     tel. 0767585379

     Comentariu


     • #6
      Re: Probleme aprindere faruri Vitara 2.0 td IC 1997

      Salutare, din nou. Va multumesc tuturor pentru implicare
      si sfaturi. Am lamurit-o cu farurile. Pana la urma m-am dumirit ca nu aveam alimentare pe acel far si, asta dinj simplul motiv ca siguranta era intrerupta. Am inlocuit-o si problema s-a rezolvat.

      Comentariu

      Procesare...
      X

      Sqreen | Runtime Application Protection