Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema planetara Suzuki Vitara

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Problema planetara Suzuki Vitara

  Salutare la toata lumea!
  Am un Suzuki Vitara 1.6 16V din '97. Masina are chit de inaltare. In 2011 a fost lovita din lateral in roata dreapta fata. Am schimbat bratul cu tot ce tine de directie pe partea aceea, am fost la unghiuri sa vad daca da diferenta intre roti sau axe dar totul era ok, iar de atunci au inceput problemele. Anul asta este a 3-a planetara pe parte aia care o rup si toate la fel, in acelasi loc. Pe teren soft off-road mergea bine, nu am avut treaba cu ea. In schimb, pe teren mai accidentat mergeam ce mergem si din cand in cand se auzea cate-un pocanit pe dedesbt (ca si cum ar scapa doua roti dintate una de pe alta) si avea cate o ezitare la tractiune. Iarna trecuta pe munte cand am rupt-o a 2-a oara mi s-a spart si grupul fata. Am schimbat doar carcasa.
  Poate sa-mi spuna cineva cam care ar fi cauza?
  Multumesc!

 • #2
  Re: Problema planetara Suzuki Vitara

  Poti spune unde mai exact se rupe planetara?
  Ce tip de planetare ai schimbat de fiecare data, tot negre, cu tripoda sau ai rupt si planetare verzi?
  Don't faster than your angel can .
  symy139@yahoo.com
  0766718187 - Service 4x4 Iasi

  Comentariu


  • #3
   Re: Problema planetara Suzuki Vitara

   Se rupe din tripoda. Am tot incercat sa atasez o poza dar nu reusesc. Mai incerc.

   Comentariu


   • #4
    Re: Problema planetara Suzuki Vitara

    Daca sunt planetare cu tripoda ( adica cu 3 rulmenti pe ace partea dinspre grup ) atunci sunt sanse sa se rupa destul de des cele stoc. La un kit de inaltare de 5cm, multa lume nu coboara grupul fata. Unii zic ca nu e nevoie ca nu se intampla nimic, altii incep sa rupa planetarele pe capete.
    Posibile probleme care pot fi in cazul tau:
    -verifica prinderile grupului fata la suporti; in urma loviturii in roata dreapta, sa nu se fi deplasat prinderile spre stanga masinii, astfel distanta intre fuzeta si grup sa fie mai mare, iar la flexari planetara sa fie tensionala la maxim si astfel iese din tripoda.
    -planetarele negre, clasice, ce vin pe vitara dupa 95, permit o cursa mai mare a tripodei, dar sunt mai sensibile odata ce siguranta originala ce tine si burduful in interior este deteriorata. Va iesi necontrolat la flexari mai mari.
    -daca e dupa 95, ai putea sa incerci planetare verzi cu 26 dinti. Eu merg de exemplu cu lift de 5cm si arcuri calmini, adica un lift de ~10cm, cu planetara dreapta de GV verde, care e mai lunga decat cele normale, iar pe stanga flansa de 1cm la planetara interioara.

    Pune ceva poze cu planetarele rupte, posibil sa le pot reconditiona, cu piese noi, si mai rezinstente. ( triopde noi, sigurante din camasa de rulment, teava trasa de 3mm peste ).    Ultima editare de symy139; 21.oct.2015, 13:18.
    Don't faster than your angel can .
    symy139@yahoo.com
    0766718187 - Service 4x4 Iasi

    Comentariu


    • #5
     Re: Problema planetara Suzuki Vitara

     Salutare!
     Nu reusesc nicicum sa pun pozele de pe tel pe forum dar o sa le fac cu aparatul foto si le pun de pe calculator.
     Zi-mi te rog daca cumva merg reparate ale mele, cam cat m-ar costa reparatia si mai zi-mi daca stii ce marca sunt planetarele alea verzi de care ziceai si de unde se pot comanda si cam cat costa!
     Mersi mult!
     Weekend fain!

     Comentariu

     Procesare...
     X

     Sqreen | Runtime Application Protection