Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Land Cruiser J70 motor 3.0 - probleme pornire

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Land Cruiser J70 motor 3.0 - probleme pornire

    Buna ziua,

    Mi-am luat un j70 dupa ce am analizat si cautat si prin tara si “dincolo”. Am venit cu masina pe roti cale de vreo 600km si am innoptat undeva pe drum. Ieri cand am vrut sa pornesc nu a mai vrut. Am dat vina pe baterie iar azi m-am chinuit cu cabluri, am pus si i canistra de motorina - la fel invarte dar nu porneste.
    Un mecanic din cartier a facut o “harneala” si a pus pompa de injectie pe direct de la “plus” si a pornit. A zis el ca nu deschide valva de la pompa de injectie...
    Cand pun contactul ramane becul “filter” aprins...
    Ce ar trebui facut? Manualul e in germana si tot caut de vreo doua zile unu in engleza...
    Nu vad panoul de sigurante..
    Am luat masina cu o cheie normala fara “chip” asa is cheile la masina asta?

    Multumesc.
    Sarbatori Fericite
    "A bon entendeur, salut!"

  • #2
    Re: Land Cruiser J70 motor 3.0 - probleme pornire

    Postat în original de miklovan Vezi post
    Buna ziua,

    Mi-am luat un j70 dupa ce am analizat si cautat si prin tara si “dincolo”. Am venit cu masina pe roti cale de vreo 600km si am innoptat undeva pe drum. Ieri cand am vrut sa pornesc nu a mai vrut. Am dat vina pe baterie iar azi m-am chinuit cu cabluri, am pus si i canistra de motorina - la fel invarte dar nu porneste.
    Un mecanic din cartier a facut o “harneala” si a pus pompa de injectie pe direct de la “plus” si a pornit. A zis el ca nu deschide valva de la pompa de injectie...
    Cand pun contactul ramane becul “filter” aprins...
    Motorul e 1KZT sau 1KZTE?

    Poate fi doar o banala siguranta daca e 1KZT.

    Becul Filter indica ca existra adunata apa la baza filtrului de motorina. Are un robinet mic de plastic sub el. Desfa-l si asteapta pana se goleste apa si curge doar motorina. Bine ar fi sa schimbi si filtrul de motorina. Dupa aceea becul Filter se va stinge.

    In poza ai filtrul de motorina iar in partea de jos e senzorul de apa din filtru si robinetul pt golire.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	s-l300.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	8,8 KB 
ID:	1013914
    Ultima editare de Max; 22.dec.2018, 23:40.

    Comentariu


    • #3
      Re: Land Cruiser J70 motor 3.0 - probleme pornire

      Motorul e 3.0 KZT, azi a pornit am schimbat ieri o siguranta - nu stiu daca asta a fost - dar ma duc la un electrician sa desluseasca improvizatiile.
      Azi si ieri a dat “rateu” electromotorul...mecanicul din cartier nu s-a panicat.
      "A bon entendeur, salut!"

      Comentariu


      • #4
        Re: Land Cruiser J70 motor 3.0 - probleme pornire

        Siguranta de 15A de la electrovalva motorului, probabil ca i-ai tras un scurt si s-a prajit! Lasa-mi o adresa de mail pe privat, mi se pare ca am eu manualul in engleza! Sarbatori fericite!
        Ultima editare de Astral; 24.dec.2018, 21:42.
        consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

        Comentariu


        • #5
          Masina pierdea motorina din capul hidraulic al pompei de injectie pe la niste garnituri de la pompa.
          S-a dat jos pompa si s-au schimbat garniturile (200 lei manopera pompagiului) si teoretic ar trebui sa resolve problema (a stat nepornita o saptamana si a pornit fara probleme).
          In conditiile folosirii zilnice nu facea figuri la pornire dar dupa ce statea pe dreapta cateva zile (sau intr-o pozitie inclinata) dadeai la "automat" ca eroul sa porneasca.
          "A bon entendeur, salut!"

          Comentariu


          • #6
            Revin...dupa revizuirea pompei problema nu s-a remediat. S-a observat ca erau foarte corodate conductele de motorina si s-au schimbat.
            Problemele cu pornirea erau cand masina era parcata cu “botul” in sus. Dupa ceva cautari vinovatul este suportul filtrului de motorina. O varianta de pornire ar fi aplicarea presiunii cu o pompa de bicicleta sau compresor la conducta de retur dar zic aia ca motorul se tureaza la maxim si nu se poate opri...logic.
            Un mecanic din cartier avea un suport de filtru de nisan y60 la care pompita aia de amorsare chiar functiona si deocamdata masina merge cu filtru de patrol.
            Intentionez sa cumpar un suport de filtru de LC80 - cica fara de cusur - si scap de impediment sau sa iau alt suport + filtru dedicat.
            astia de pe forumurile de “dincolo” zic ca nu e o problema comuna dar la frig mai da rateuri.
            "A bon entendeur, salut!"

            Comentariu

            Procesare...
            X

            Sqreen | Runtime Application Protection