Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa evitam plata taxei auto


Max

Postări Recomandate

Un articol interesant preluat de pe 4tuning.ro

 

Cum sa evitam TAXA AUTO Anul trecut va dadeam niste idei prin care oricine poate fenta TAXA AUTO si impozitul cerut de statul nostru cel drag. Acum, situatia e alta. Adica e mai proasta. Pentru ca si cei care au masini inmatriculate in Romania sunt nevoiti sa plateasca aceasta taxa complet absurda. De fapt cei care vor sa-si cumpere masinii de banii pe care ii au, sunt cei nevoiti sa plateasca noua taxa, daca vor sa treaca masina pe numele lor. Si cu toate astea, putem ocoli cu totii noua TAXA AUTO urmand cativa pasi.

 

Cine plateste TAXA AUTO? Oricine cumpara o masina mai veche de 1 ianuarie 2007 inmatriculata, sau orice fel de masina neinmatriculata. Iti poti calcula taxa de poluare AICI, dar un lucru e cert: este uriasa, este gigantica, este colosala, in comparatie cu puterea de cumparare si cu impaduririle care NU se fac. Ca de aia ii zice "de poluare"* Insa cei care au de pierdut sunt vanzatorii, pentru ca vor fi nevoiti sa coboare preturile, altfel nu le va ma cumpara nimeni masinile. Deci, ce este de facut? Ce poti face ca si cumparator de masina?

 

1. Daca masina e neinscrisa, o inmatriculezi pe Bulgaria. Ieftin, repede si legal. In Bulgaria, incepand cu anul acesta, legile s-au schimbat. Dar in bine! Si asta pentru ca fiscul lor a facut astfel incat sa ia banii oricui este dispus sa-i dea, nu ca la noi. Mai precis, a facilitat procedura de inscriere a masinilor pe nume straine. Cum se face asta? Din interese financiare, pentru a nu pierde banii din taxe si impozite platite de miile de romani, dar si datorita abilitatii guvernantilor lor, bulgarii au gasit ei solutia legala. Dar nu pentru a opri fenomenul, ci din contra!

Prin noile normative, autoritatile de la Sofia se asigura ca totul se va petrece intr-un cadru legal. Pentru aceasta, ce-i drept, bulgarii au fost nevoiti sa sacrifice sutele de intermediari particulari care se ocupau cu asemenea "combinatii". Romanii isi vor putea inmatricula de acum masinile doar prin firme autorizate, la notariat, iar taxele suplimentare sunt extrem de mici. Avantajele, in schimb, sunt majore. Notarul public este obligat sa anunte Politia de fiecare act de vanzare-cumparare incheiat la el, asa ca autoturismele cu probleme vor fi radiate imediat, posibilitatea "tepelor" fiind anulata din start. De asemenea, firma intermediara va plati in termen de 15 zile impozitul pe masina Fiscului bulgar, si cu asta proprietarii romani vor scapa de toate necazurile ulterioare pe care le-ar putea avea in tara noastra. Pentru a nu ingreuna acest tip de afacere care aduce beneficii suplimentare bugetului statului vecin, bulgarii au avut grija ca suma pe care trebuie sa o plateasca un roman pentru inmatricularea masinii sa nu creasca prea mult. In schimb, ii garanteaza ca nu se va mai putea trezi cu autoturismul retinut pe motiv ca era detinut de nu stiu ce samsar cu sute de astfel de procuri si care nu platea apoi taxele aferente. Drept urmare, se asteapta nu numai ca masinile cu deja celebrele numere "TX" sa nu dispara de pe soselele Romaniei, ba chiar fenomenul sa capete o si mai mare amploare. Mai ales acum, cand guvernul Boc spera sa peticeasca bugetul prin exorbitantele taxe de inmatriculare care vor intra zilele aceste in vigoare!

Concluzia? Te duci la bulgari prin intermediarii din Romania care se ocupa cu asa ceva, dar treci masina pe numele tau la notar, nu pe vreo firma dubioasa, platesti in jur de 500 de Euro, suma ce include asigurare, impozit si inspectie pentru un an de zile.

 

2. Daca masina pe care o cumperi este inmatriculata, singura solutie ca sa nu platesti TAXA AUTO, daca aceasta este extrem de mare, este sa lasi masina pe numele celui de la care ai cumparat-o. Vrei sa cumperi de exemplu o Dacie din anul 2000 care are o TAXA AUTO de cateva mii de Euro. Asta in situatia in care masina costa, sa zicem, 800 de Euro. Faci contract de vanzare-cumparare cu omul, iti da fisa fiscala, cum ca radiat-o de la circa lui financiara, iti da cartea de identitate si talonul, masina si cheile, ai dat banul, la revedere. Ce nu trebuie sa faci tu ca si cumparator? Nu trebuie sa inscrii masina la circa ta financiara, nu trebuie sa-i mai faci identificarea la RAR si nu trebuie sa mergi la politie.

Posesorul CARTII DE IDENTITATE este proprietarul de drept, chiar daca in talon / carte este scrisa alta persoana. Deci, din punct de vedere legal, nu ai ce sa patesti daca circuli cu o masina in ale carei acte figureaza alt nume!!

Unde pot aparea probleme? In momentul in care iti este luat talonul. Pentru ca, la politie, ca sa-l recuperezi, trebuie sa fii titularul din talon. Aici ai doua variante: ori il suni pe fostul proprietar si-l cinstesti ca sa-ti recupereze talonul, ori, pur si simplu, nu-l dai politistului. Iei amenda pentru ca nu ai actele la tine si atat. Dar cazurile in care ti se ia talonul sunt rare. Adica daca stii ca mergi cu o masina in care nu esti tu cel din acte, ar fi bine sa mergi cu ea in regula, adica fara folii pe fata, fara nimic ce poate atrage dupa sine atentia politiei sau a filtrelor RAR (jante uriase, probleme la frane, faruri, etc.). In rest, nu exista probleme. Dar si aici exista o solutie: poti sa ceri o procura notariala pe numele tau, de la vanzator. Si cu ea iti poti recupera si talonul de la politie!

Ce poti face ca si vanzator de masina? Evident, cumparatorul va profita de noua taxa ca sa scada pretul masinii pe care o vinzi. Insa preturile nu vor scadea neaparat, pentru ca cei care le vor trece pe numele lor vor fi mai putini ca niciodata. Mai ales cand e vorba de masini mai vechi de 2007, inscrise in circulatie. Ca si vanzator, in primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai radiat masina de la circa financiara. Adica sa te duci cu fisa fiscala si o scoti din evidenta. Odata ce ai primit hartia, nu mai ai nicio treaba. Este bine insa sa faci copie dupa toate chitantele si dupa toate fisele de radiere pe care le primesti, ca sa nu ai probleme de acest gen. Odata ce ai radiat masina de la financiar, nu mai platesti impozit la ea. Deci ai scapat de o grija. Cu fisa fiscala pe care i-o vei da cumparatorului, acesta trebuie sa se duca la el la sector, unde insa va fi somat sa plateasca si noua taxa auto. Daca cumparatorul, din start, zice ca nu are de gand sa treaca masina pe numele sau, e bine sa tii tu fisa fiscala.

 

Este legal sa vinzi o masina fara sa o inscrie cumparatorul la financiar? Da. Pentru ca legea permite acest lucru, avand o mare scapare in sistem ce nu se va repara prea curand, se pare. Si anume, Circa Financiara nu are baza de date comuna cu Politia Rutiera. Mai precis, o masina radiata de la Financiar, nu este si radiata din circulatie. Poti verifica asta simplu, ducandu-te cu actele unei masina scoase de la financiar de ani de zile, pentru care nu s-a platit impozit atata vreme, la orice politist, si-ti va zice ca masina e in regula, inscrisa in circulatie, fara probleme. O masina radiata din circulatie este o masina fara numere, pentru care s-a facut o procedura speciala de scoatere din circulatie, pe diferite motive: masina dezmembrata, etc. O masina radiata de la financiar poate fi inscrisa la alta circa chiar si dupa multi ani, cu pretul unei amenzi. Deci cine doreste cu adevarat s-o treaca pe numele sau mai tarziu, o poate face, in eventualitatea ca TAXA AUTO va disparea.

 

Concluzii - inscrie masinile neinmatriculate in Romania direct pe Bulgaria - cumpara o masina inscrisa in Romania, dar las-o pe numele celui din acte - vinde-ti masina, dar asigura-te ca ai scos-o de la financiar Poti sa fentezi TAXA AUTO? Da. Insa solutiile vin cu bune si rele. Trebuie sa pui in balanta avantajele pe care le ai cu posibilele dezavantaje. Daca taxa auto pe care trebuie sa o platesti este mica, atunci merita sa treci masina complet pe numele tau si sa platesti aceasta taxa. Daca insa este exagerata, pune in balanta economia de bani pe care o faci, cu eventualele dezavantaje pe care le poti avea daca vrei sa revinzi masina. Decizia iti apartine in totalitate, noi doar iti aratam cateva variante!

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 289
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Referitor la radierea de la fiscal: la Iasi nu prea mai poti scapa de impozit daca te duci cu un contract de vanzare fictiv. Primaria asteapta confirmarea ca masina a fost inregistrata in orasul unde a fost vanduta, altfel iti aduna impozitul si din urma, de cand ai fost cu contractul. De asemenea, nu accepta nici un fel de radiere de la impozit decat daca aduci acte de radiere definitiva (remat + politie).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

colegul de mai sus are mare dreptate ! procedurile de radiere de la finante difera de la zona la zona !! fiecare circa financiara face cum este obisnuita inca din trecut !! la mine la Cluj din fericire poti radia masina de la impozit doar cu cv si copii dupa buletinele partilor din contract !! nu cred ca este normal sa astepte confirmarea de la finantele cumparatorului !! daca va bateti de asemenea probleme incercati sa depuneti o scrisoare catre prefectura unde apartineti unde sa expuneti problema si sa vedeti ce va comunica poate va vor da si un text de lege sau o hotarare de consiliu local in baza carora ei lucreaza legat de problema asta !!

parerea mea este ca dupa ce ai vandut masina este problema celui care o cumpara sa definitiveze procedurile de transcriere nu a mea !! pai daca doamne fereste ala face infarct a doua zi eu raman cu masina pe impozit pe viata ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Articolul este scris in garba si este nedocumentat.

Si la capitolul Bulgaria sunt nedocumentati.Cind se face inmatricularea pe firma ca se sa poata trece persoana fizica romana in acte,firma trebuie sa fie de leasing si romanul este doar UTILIZATOR nu si PROPIETAR(nu mai are contract de vinzare-cumparare).

Recomand inmatricularea pe firma doar cind aveti incredere 100% in propietarul sau administratorul acesteia.Dar un contract de v-c este sfint.

Editat de asfalttango
Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Am inmatriculat LC-ul pe Bulgaria pe rezidenta mea,ca o paranteza la Russe nu se mai da rezidenta pe 5 ani ci doar pe 6 luni dar se pare ca in mai spre centrul Bulgariei inca se poate pe 5 ani . Intentionez sa cumpar o casuta in Bulgaria si ori imi iau rezidenta definitiva ori imi infiintez o firma pe adresa respectiva si imi trec masinile pe ea .

Revenind la "oile"noastre inainte de a o inmatricula am facut RAR-ul si scos carte masinii,am fost la sectia financiara si am declarat autoturismul cumparat pe 9 Decembrie(greseala ca am facut actele pe adresa din RO) si am prezentat un act de V-C(datat 10 Decembrie) intre mine domiciliat RO si mine rezident in BG + actele automobilului deja inmatriculat in BG. Am facut toate acestea in ideea ca daca taxa va dispare si impozitul va reveni la valori normale poate o sa vreau sa o aduc pe RO si atunci ma voi vedea in situatia de a plati amenda pentru nedeclararea bunului achizitionat.

Toate au fost OK si actele acceptate de sectia financiara.

Referitor la articol, numele tau pe actele bulgaresti(talon,cartea vehiculului) nu poate apare decat in cazul in care esti rezident acolo si nu vad ce implicare sa aiba notarii din BG . Poate dupa 1 Ianuarie s-a schimbat ceva dar eu nu vad cum ca nerezident actele de BG sa poarte numele unui rezident din RO !??

Editat de emanoeladrian
corecturi
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Caz concret si personal - am vindut o masina in 2010 . Bineinteles ca am urmat toate procedurile legale , contract V-C , cu radiere la fisc .

Masina fiind destinata numai offroad , noul propietar a considerat ca nu e nevoie s-o mai treaca la fisc pe numele lui , dar asta s-a facut automat , primind prin posta decizie de impunere .

 

Daca se procedeaza identic , e clar un abuz , dar ....

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

La Petrosani scoaterea din evidenta fiscala se face doar dupa prezentarea dovezii de radiere de la serviciul judetean de inmatriculari. Dar probabil autorul articolului a judecat dupa situatia existenta la el.

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

gandind ecologist .... taxa aeste un lucru bun , o reusita . efectul : inoirea parcului auto , vom avea masini nepoluante , vom respira un aer mai curat .

 

sesizes mai multe aspecte : unul ar fi impozitarea anuala la fisc ( care multi au sustinut a fi tot o taxa de poluare ) pur si simplu nu inteleg faptul ca daca detii o masina inseamna ca si poluezi , un caz concret este detinerea unui 4x4 , a unei decapotabile roadstar , una chiar de 'epoca' chiar daca nu itruneste varsta de 30 ani .... si exemplele ar putea continua ...pe care il folosesti de cateva x pe an , concediu un pescuit , o intrunire etc ....

mult mai simplu era ca aceste taxe sa se regaseasca in carburant ..... consumi un rezervor ..platesti .. consumi 5 ..platesti ..... nu mergi cu masina ..nu platesti ..ptr ca nici nu poluezi ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

gandind ecologist .... taxa aeste un lucru bun , o reusita . efectul : inoirea parcului auto , vom avea masini nepoluante , vom respira un aer mai curat .

 

sesizes mai multe aspecte : unul ar fi impozitarea anuala la fisc ( care multi au sustinut a fi tot o taxa de poluare ) pur si simplu nu inteleg faptul ca daca detii o masina inseamna ca si poluezi , un caz concret este detinerea unui 4x4 , a unei decapotabile roadstar , una chiar de 'epoca' chiar daca nu itruneste varsta de 30 ani .... si exemplele ar putea continua ...pe care il folosesti de cateva x pe an , concediu un pescuit , o intrunire etc ....

mult mai simplu era ca aceste taxe sa se regaseasca in carburant ..... consumi un rezervor ..platesti .. consumi 5 ..platesti ..... nu mergi cu masina ..nu platesti ..ptr ca nici nu poluezi ....

 

Te afli in "plasa" intinsa de cei care au inventat aceasta taxa. Parerea mea este ca nu are nimic de a face cu ecologia ci mai degraba cu protectionismul industriei auto si a dealerilor de masini noi. Pentru acestea guvernanti au sacrificat interesele cetatenilor, eu cred ca un avocat bun poate demonstra interesele meschine ale ultimelor guverne si faptul ca piata din RO nu are caracteristica de piata libera tocmai datorita constringerilor provocate de taxa de poluare/inmatriculare.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Cei de pe 4tunning continua in stilul lor caracteristic: arunca niste informatii deja cunoscute noua utilizatorilor de autoturisme si incearca sa le dea o noua forma. Singura veste buna ar fi ca bulgarii nu doresc blocarea inmatricularilor si ca notarii au si alte obligatii in afara incasarii comisioanelor.

Intrebarea ar fi , daca dupa 2013, cind Borbely spunea ca va intra taxarea in functie de noxe (ar insemna test dinamic pentru fiecare masina, cred ca nici nu stie ce vorbeste) se scoate taxa actuala.

Pe actele de Bulgaria se poate sa ai numele trecut,chiar daca esti nerezident, dar doar in Ruse si parca Silistra. Eu am asa ceva(din octombrie), sint trecut la "alte persoane care , legal au dreptul sa conduca autoturismul" imediat sub numele proprietarului. Mie-mi ajunge, nu mai am nevoie de procura sau contract de vanzare.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Referitor la radierea de la fiscal: la Iasi nu prea mai poti scapa de impozit daca te duci cu un contract de vanzare fictiv. Primaria asteapta confirmarea ca masina a fost inregistrata in orasul unde a fost vanduta, altfel iti aduna impozitul si din urma, de cand ai fost cu contractul. De asemenea, nu accepta nici un fel de radiere de la impozit decat daca aduci acte de radiere definitiva (remat + politie).

 

Si daca o vinzi unui bulgar? Ce mai asteapta fiscul?

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Acum mi-am adus aminte ca cei de pe 4tunning s-au inspirat si de pe thread-ul

de aici de pe site unde eu scriam si postam fotografii.

Au si preluat 2 fotografii din perioada cind erau cozi mari si au publicat fota cu o TOYOTA LANCRUISER cu numere de RO care s-a transformat in BG si apoi a devenit masina colegului nostru RAZVANUTZA.

Iar toate acestea le-au facut fara acordul nimanui.

 

Cei de la 4tunning nu urmaresc decit sa faca trafic pentru publicitate.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Au si preluat 2 fotografii din perioada cind erau cozi mari si au publicat fota cu o TOYOTA LANCRUISER cu numere de RO care s-a transformat in BG si apoi a devenit masina colegului nostru RAZVANUTZA.

 

Eu doar foloseam masina, ea era de fapt a unui bulgar :ha:

 

Personal cred ca se va scoate legea asta tembela, practic au blocat total piata auto (inclusiv vanzarile de masini noi pentru ca nu poti scapa de aia veche).

 

De curiozitate am cautat structura parcului auto din Ro in functie de varsta autovehiculului si din 5 milioane de autovehicule estimez ca 3,5 milioane sunt afectate de taxa respectiva la revanzare.

 

Si la o cautare pe autovit din 28 000 de vehicule la vanzare, 22 000 sunt mai vechi de 2007, din astea probabil mai mult de 2/3 trebuie sa plateasca taxa respectiva...

 

"Specialistii" nostri din ministere probabil nu au auzit de pret de echilibru. Ca peste un anumit nivel al preturilor/taxelor nivelul incasarilor scade. Din pacate, daca intr-o firma privata scaderea vanzarilor te pune pe drumuri, la noi scaderea incasarilor din taxe probabil va fi pusa tot pe lipsa de patriotism a noastra ca ne ducem sa bagam masinile la bulgari sau cautam metode "alternative"....

Editat de razvanutza
  • Like 1
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 luni mai târziu...

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

cel mai simplu de evitat este inmatricularea fara plata taxei pt emisii poluante, cea care este in vigoare acum, prin Legea nr. 9/2012!!!!!

 

eu sunt avocat, ma ocup cu asa ceva si am zeci de masini inmatriculate in RO fara plata taxei!

dureaza putin, merita mai ales daca taxa de platit e de prost gust!

daca e o taxa mica, sub 3-4 sute euro e mai usor sa o platesti si o recuperez apoi in instanta!

impozitul la administratile locale....aici e o alta problema pt cei cu cilindree peste 2.500, cand sum anuala e peste 1.000 lei....sa gasiti si voi o ruda cu handicap sau revolutionar...ori alta persoana scutita de impozite!

Bafta maxima!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Va salut cu respect!

 

Am urmatoarea problema:

Trebuie sa inmatriculez un LR Freelander din 2006 si din ce-am calculat eu, taxa ar fi de 3500 E,adica aproape jumate de masina!!!! Sunt programat la RAR saptamana viitoare pt autentificare si itp. Nu stiu ce sa fac! Sa iau nr rosii si sa incep sa ma judec de la anul,sau sa incep anul asta? Cam cat ar dura judecata pentru Bucuresti?In acst timp,pot sa-mi mai iau nr rosii pentru restul de 2 luni? La ce avocat m-ati indruma sa apelez?Se poate judeca aceasta cauza ex: in Ilfov,daca eu am domiciliul in Bucuresti?Am auzit ca acolo dureaza mult mai putin. Sau imi iau o vila langa Becali pe durata procesului???

Va rog sa nu ocoliti raspunsul meu,pt ca timpul este relativ scurt. Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Va salut cu respect!

 

Am urmatoarea problema:

Trebuie sa inmatriculez un LR Freelander din 2006 si din ce-am calculat eu, taxa ar fi de 3500 E,adica aproape jumate de masina!!!! Sunt programat la RAR saptamana viitoare pt autentificare si itp. Nu stiu ce sa fac! Sa iau nr rosii si sa incep sa ma judec de la anul,sau sa incep anul asta? Cam cat ar dura judecata pentru Bucuresti?In acst timp,pot sa-mi mai iau nr rosii pentru restul de 2 luni? La ce avocat m-ati indruma sa apelez?Se poate judeca aceasta cauza ex: in Ilfov,daca eu am domiciliul in Bucuresti?Am auzit ca acolo dureaza mult mai putin. Sau imi iau o vila langa Becali pe durata procesului???

Va rog sa nu ocoliti raspunsul meu,pt ca timpul este relativ scurt. Va multumesc![/quote

 

Daca dai statul in judecata sa faci rar-ul inainte ca sa nu mai faci apoi din nou autentificarea. Eu am dat statul in judecata si apoi am facut rar-ul iar la proces mi-au cerut autentificarea si cartea masinii.

Cu cat incepi mai repede cu atat mai repede o sa ai numerele. Cred ca dureaza destul de mult la Bucuresti si nu prea conteaza avocatul pentru ca este un proces standard.

Raspunsul la restul intrebarilo nu-l stiu.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Este cineva pe aici care a si reusit sa inmatriculeze prin hotarare judecatoreasca o masina din afara fara plata taxei?

 

La masinile noastre ar fi vorba de o taxa de poluare de vreo 30.000 Euro pe care, natural, n-as vrea sa aflu daca pot fi recuperati sau nu...

Crazy about good old cars with tons of... personality :wink:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Este cineva pe aici care a si reusit sa inmatriculeze prin hotarare judecatoreasca o masina din afara fara plata taxei?

 

La masinile noastre ar fi vorba de o taxa de poluare de vreo 30.000 Euro pe care, natural, n-as vrea sa aflu daca pot fi recuperati sau nu...

 

Cunosc eu pe cineva si saptamana viitoare merg sa-mi inscriu masina cu hotararea judecatoreasca.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Salutare,

 

Are cineva idee cam cat dureaza in Bucuresti sau Ploiesti inmatricularea fara plata taxei?

Am luat recent o masia din afara la care taxa este de vreo 900 eur si ma intreb cum e mai usor:

1. Platesc taxa si apoi o recuperez in instanta?

2. Dau in judecata pt. inmatriculare fara taxa?

3. Astept pur si simplu, poate de la anul se renunta la taxa?

 

Mentionez ca am domiciliul in Bucuresti dar as putea sa inmatriculez masina pe numele alof mei care au resedinta si in Prahova.

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Am luat recent o masia din afara la care taxa este de vreo 900 eur si ma intreb cum e mai usor:

1. Platesc taxa si apoi o recuperez in instanta?

2. Dau in judecata pt. inmatriculare fara taxa?

3. Astept pur si simplu, poate de la anul se renunta la taxa?

 

Postarea lui @octav_man : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69080-Cum-sa-evitam-plata-taxei-auto&p=834526&viewfull=1#post834526 , gasiti raspunsul pentru intrebarea 1. si 2.

 

 

 

 

 

 

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Multumesc colegului!

 

Intradevar, va pot ajuta, si de la distanta, mail sau telefon!

Nu ezitati sa ma sunati, se poate rezolva si inmatriculare fara plata taxei si recuperarea celei platite, indiferent ca este taxa de prima inmatriculare, poluare sau emisii poluante.

0740 234 189

0720 00 86 73

octavianmancas@yahoo.com

 

Indiferent de instanta, se admit aceste actiuni, depinde doar cat de tarziu se dau termenele.

La Neamt si Bacau deja se dau termene in oct 2013, la Cluj in mai si iun 2013....Soarta...insa gasim solutii si pt o rezolvare mai rapida!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 luni mai târziu...

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

 

Eu am reusit intr-un final sa inmatriculez masina pe romanika,dar cu o gaura in buget de 3200E.Mai am sanse sa recuperez suma platita la anaf?:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare