Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

NOUL COD RUTIER - proiect de lege

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • NOUL COD RUTIER - proiect de lege

  Proiectul de lege pentru pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (Codul rutier) a fost lansat astazi, 2 aprilie, in dezbatere publica, pentru 10 zile, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

  Amenzile maxime prevazute in ordonanta, in clasa a V-a de sanctiuni, de la 21 la 100 de puncte-amenda (1.575 - 7.500 de lei), care in prezent se aplica numai persoanelor juridice ar urma sa fie aplicate si soferilor care conduc avand o alcoolemie de sub 0,8 grame/ litru, nu acorda prioritate pietonilor angajati regulamentar in traversare sau depasesc limita maxima de viteza pentru sectorul respectiv de drum si categoria de vehicul careia i se aplica cu peste 60 de kilometri pe ora.

  Neacordarea prioritatii pietonilor se pedepseste in prezent cu amenda din clasa a II-a de sanctiuni, in valoare de 300 sau 375 de lei, si cu suspendarea permisului timp de 30 de zile, iar condusul sub influenta bauturilor alcoolice cu amenda din clasa a IV-a de sanctiuni, cuprinsa intre 675 si 1.500 de lei, si suspendarea permisului pentru 90 de zile, astfel sanctionandu-se si depasirea limitei maxime de viteza cu peste 50 de kilometri pe ora, pragul de 60 de kilometri nefigurand in actualul Cod rutier.

  Proiectul de modificare a Codului rutier prevede si noi termene pentru suspendarea dreptului de a conduce - respectiv o perioada de 120 de zile cand fapta soferului a fost urmarita ca infractiune, dar s-a dispus aplicarea unei sanctiuni administrative, si de 180 de zile, in cazul unui accident de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane prin incalcarea unei reguli de circulatie care se sanctiona prin suspendarea dreptului de a conduce si in cazul in care fapta nu e urmarita ca infractiune.

  Proiectul de lege mai prevede si ca soferii amendati care nu achita valoarea sanctiunii, in termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate pana fac dovada platii, prevedere inclusa si intr-un proiect de ordonanta de urgenta lansat in dezbatere publica pe 22 februarie pe site-ul MAI.

  Chiar daca soferul sanctionat face plangere in instanta, amenda nu se suspenda pana la emiterea unei decizii. Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta. Plangerea depusa suspenda executarea sanctiunilor contraventionale complementare, precum suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, se arata intr-un comunicat al MAI.

  Ca si proiectul de OUG din februarie, actualul proiect de lege interzice circulatia masinilor inmatriculate in alte state si detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau resedinta in Romania, pentru mai mult de 30 de zile de la data dobandirii titlului sau de la data inscrierii in evidenta autovehiculelor si remorcilor inmatriculate in alte state.

  La cererea politistului rutier, persoanele care conduc pe drumurile publice un vehicul inmatriculat in alt stat vor avea obligatia de a prezenta un document doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul, insotit de o traducere legalizata in limba romana a acestuia, potrivit proiectului.

  Nerespectarea acestor obligatii va fi sanctionata, daca modificarile vor fi adoptate, cu amenda din clasa a III-a, intre 450 si 600 de lei, daca soferul nu are asupra sa documentul doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul si traducerea, si respectiv din clasa a IV-a, intre 675 si 1.500 de lei, pentru cei care circula cu un vehicul inmatriculat in alt stat mai mult de 30 de zile.

  Interdictia de a conduce in Romania autovehiculul inmatriculat in alta tara dupa termenul de 30 de zile nu se va aplica persoanelor mentionate in certificatul de inmatriculare, celor care efectueaza transport public de marfuri sau persoane ori transport in regim de inchiriere sau serviciu de inchiriere, celor care sunt angajati sau asociati in raport cu persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare si celor care au incheiat un contract de leasing, mai prevede proiectul de lege.

  Cei care nu au solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului in termen de 30 de zile de la data dobandirii acestuia vor fi sanctionati prin suspendarea inmatricularii, mai prevede proiectul de lege.

  Conducerea unui autovehicul a carui inmatriculare a fost suspendata se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

  "Proiectul de lege urmareste crearea premiselor necesare actualizarii permanente a evidentei vehiculelor inmatriculate, facilitand identificarea utilizatorilor acestora, si instituirea unui mecanism suplimentar de asigurare a executarii sanctiunii amenzii contraventionale pentru a reduce substantial posibilitatea de fraudare a prevederilor legale", se arata in comunicatul MAI.

 • #2
  Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

  ca in orice lege de pe la noi...gasesti numai tampenii si aberatii

  vis a vis de conducerea sub influenta alcoolului a unui autovehicol pe drumurile publice eu nu as propune nici o amenda....dar respectivului i-as suspenda dreptul de a obtine un permis de conducere auto...pe viata

  parerea mea

  Comentariu


  • #3
   Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

   Chiar daca soferul sanctionat face plangere in instanta, amenda nu se suspenda pana la emiterea unei decizii.
   Uite asa se caca pe principiul "nevinovat pana la proba contrarie". Sa vedeti amu' militienii la vanatoare...
   NADS Fitted
   Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.
   Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

   Comentariu


   • #4
    Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

    Postat în original de Daemonus Vezi post
    Uite asa se caca pe principiul "nevinovat pana la proba contrarie". Sa vedeti amu' militienii la vanatoare...
    E foame mare de bani la buget...
    Zilele trecute am auzit o conversatie pe canalul 22: era unu' suparat ca l-au oprit STCR-ul in trafic... numa-n chiloti nu l-au verificat... si l-au mai tinut si vreo 2 ore... mai ramanea sa-i dea amenda ca n-are ghete rosii (nu pot sa reproduc conversatia datorita "derapajelor" de limbaj... de inteles dealtfel)
    It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER !

    Comentariu


    • #5
     Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

     e crunt sa te opreasca astia de la isctr.....am avut intalnire de gradul trei cu ei anul trecut la intrarea in Deva....dinspre Sibiu......sa te fereasca al de sus de cum si in ce fel pun aia problemele

     Comentariu


     • #6
      Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

      Deja au in trecut masura, asta e a 3-oara cind fac asemenea propunere. Or fii aflat ca bulgarii au dat drumul iar la inmatriculari :). Dureaza 3 zile sa inscrii o masina acum, asa de aglomerat e la Ruse :)
      Ultima editare de petit; 02.apr.2013, 23:05.

      Comentariu


      • #7
       Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

       ".....detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau resedinta in Romania....."

       Ma pish pe ei cu stropi !!!
       Daca trece aberatia asta de lege, imi bag toate cele in cetatenia romana si ma dau peste cap si-mi iau cetatenie bulgara !!!


       Comentariu


       • #8
        Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

        Nu cu stropi Astral, cu JET ca asta merita jigodiile astea.
        "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva
        incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

        Comentariu


        • #9
         Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

         Postat în original de Astral Vezi post
         Daca trece aberatia asta de lege, imi bag toate cele in cetatenia romana si ma dau peste cap si-mi iau cetatenie bulgara !!!
         O sa fie coada la institutia de resort de la vecini
         It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER !

         Comentariu


         • #10
          Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

          bun, am vazut aberatiile ce se considera ca trebie modificate
          daca este DEZBATERE, trebuie sa fie un loc unde sa se poata expune parerea si sa ramana vizibil.
          STITI UNDE ESTE ACEST LOC????
          personal, vreau sa scriu cateva pareri legate la moficarie propuse, si vreau sa fie vizibile online.
          totodata, NOI, membrii unei comunitati, prin acest forum, ne putem organiza si sa scriem TOTI parerea la acest proiect, ca de aceea este in dezbatere publica.
          daca este in dezbatere si nu primesc pareri si critici, proiectul va trece foarte usor, daca scriem noi TOTI cate o parere despre proiect si despre activitatea politiei romane (intentionat cu litere mici), poate ca o sa se schimbe ceva.
          deci, UNDE SE SCRIE PAREREA ASUPRA PROIECTULUI SUPUS DEZBATERII PUBLICE?
          multumesc
          Ultima editare de soimu`; 03.apr.2013, 06:15.
          forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

          Comentariu


          • #11
           Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

           aici e supus dezbaterii...

           http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm
           Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000

           Comentariu


           • #12
            Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

            domnilor colegi, va rog insisitent sa trimiteti parerile dumneavoastra cu privire la modificarile codului rutier pe adresa legislatie@mai.gov.ro
            e foarte important
            max, poate se poate trimite un mesaj privat cu acasta invitatie la TOTI membrii
            sa se dea click pe emailul din mesaj si acolo sa scrie ce nu le place
            multumesc
            ASA SE FACE CEVA, NU SA SE DISCUTE PE LA CARCIUMI SI PE LA COLTURI
            acum sa vedem cati misca degetul sa faca ceva si cati citesc si ridica din umeri sau se bazaza ca fac altii ce trebuie facut
            forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

            Comentariu


            • #13
             Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

             Postat în original de wolfman Vezi post
             Nu cu stropi Astral, cu JET ca asta merita jigodiile astea.


             Cand e jetul zdravan, stropii "apare" by default.......

             Glumim, radem, scrasnim din dinti, dar hai sa le trimitem mail-uri unde a zis @soimu, adica aici :


             "domnilor colegi, va rog insisitent sa trimiteti parerile dumneavoastra cu privire la modificarile codului rutier pe adresa legislatie@mai.gov.ro
             e foarte important"


             Comentariu


             • #14
              Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

              Cu parere de rau doresc sa va informez ca parerile voastre vor fi luate in seama doar daca se vor inscrie in registrul urmator :
              - va felicitam pentru inasprirea amenzilor ca soferii criminali care ne ucid copiii ( semneaza un grup de gospodine casnice )
              - va felicitam pentru demersul de a interzice inmatricularea msinilor in Bulgaria ( un grup de victime ale accidentelor facute de interlopi romani care conduceau masini inmatriculate in Bulgaria )
              - felicitari guvernului Ponta pentru aplicarea dreapta si fara drept de apel a pedepsei maxime ( impuscarea prin decapitare cu siringa de otrava ) a acelora care detin masini de teren ( un grup de posesori de matiz )
              ....
              ....
              ....

              Voi ati vazut vreodata sa se intoarca rezultatul dupa ce arbitrul a arbitrat prost ?
              In Bucuresti trebuie sa se iasa in strada si se se blocheze toata capitala cu masini ale soferilor care vor beneficia de " inrteleapta imbunatatire " a codului rutier.
              Voi nu vedeti unde duce aberatia asta de societate care se numeste la misto " Democratie " ?
              Vi se scot bani din buzunar cu orice ocazie si din orice moft de catre niste politicieni fara scrupule. Strada este singurul lucru care i-a facut vreodata pe politicieni sa dea inapoi , nu scrisorile si petiriile si plangerile. Strada , fratilor. Cu vitrine sparte si masini incendiate ca in Paris. Sa auda Europa de nu ne convine ceva. Sa si vada. si sa le dea astora niste telefoane sa le zica : Bah , fraierilor, mai incet ca ne dau astia jos si ramanem nemancati.

              Si haideti sa facem acum un pariu. Faceti pariu cu mine ca in maxim un an de zile , cand numarul autoutilitarelor va fi destul de mare , "scutirea" de care beneficiaza la impozite si timbru de mediu se va transforma in " penalizare" pe motiv ca ceilalti soferi se simt discriminati si de fapt autoutilitarele polueaza mai mult decat golfurile 2 si 3 ? Si facem pariu ca taxele la astfel de masini se vor mari de cel putin 10 ori ? Si facem pariu ca se vor aplica retroactiv ?
              Ultima editare de JurasikMan; 03.apr.2013, 09:01.

              Comentariu


              • #15
               Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

               Postat în original de soimu` Vezi post
               domnilor colegi, va rog insisitent sa trimiteti parerile dumneavoastra cu privire la modificarile codului rutier pe adresa legislatie@mai.gov.ro
               e foarte important
               max, poate se poate trimite un mesaj privat cu acasta invitatie la TOTI membrii
               sa se dea click pe emailul din mesaj si acolo sa scrie ce nu le place
               multumesc
               ASA SE FACE CEVA, NU SA SE DISCUTE PE LA CARCIUMI SI PE LA COLTURI
               acum sa vedem cati misca degetul sa faca ceva si cati citesc si ridica din umeri sau se bazaza ca fac altii ce trebuie facut
               E frumos din partea guvernantilor ca au postat dezbaterea publice tocmai pe pagina
               / Legislatie / Transparenta Decizionala
               De ce or fi asa de pudici si nu afiseaza si mesajele trimise de cetateni?
               Alea nu sunt suficient de transparente?
               Cine ne garanteaza ca toate mesajele trimise pe adrea lor de mail nu se duc intr-un ''trash'' nenorocit?
               Daca nu a contat votul a 7 milioane de oameni credeti ca o sa-i impresioneze cateva sute de mailuri?
               "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"

               Comentariu

               Procesare...
               X