Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

NOUL COD RUTIER - proiect de lege

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

  Direcţia generală antifraudă fiscală va dispune de 490 de autoturisme operative pentru acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, fraudă fiscală şi vamală. Maşinile vor avea mijloace de semnalizare luminoasă şi sonoră.

  citiți aici tot articolul, dacă vă simțiți vizați
  www.calauzaoffroad.ro/

  Comentariu


  • Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

   @pmstancu are partial dreptate "ANAF-ul va opri in trafic autovehiculele comerciale, in vederea verificarii documentelor aferente actelor de comert". In acest sens poate fi oprit in traffic ORICE autovehicul, nu doar cele comerciale. Sunt foarte multi comercianti care isi aprovizioneaza magazinele carand marfa cu masina personala si destui care nu au documente de provenienta pentru marfa respectiva. In acest sens vor fi aplicate prevederile legii 12/1990 republicata si actualizata. Antifrauda nu verifica si probabil nu va verifica niciodata achitarea taxelor de catre persoanele fizice. Masinile au ajuns deja la institutie si daca veti fi atenti le veti observa in trafic si la datorie. In aproximativ un an de activitate, DGAF a aplicat amenzi, prejudicii si confiscari de peste 1,7 miliarde de euro (da, miliarde). Stirea este publica: http://www.agerpres.ro/economie/2014...itate-18-07-40
   "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva
   incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

   Comentariu


   • Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

    A fost o apreciere personală în spiritul common sense-ului.
    În aceeași notă, aș putea aprecia că respectivii comercianți la care faci referire, au autovehiculele personale închiriate societăților prin care fac acte de comerț, ca atare doar proprietatea este "pe persoană fizică", nu și elementul cost, recte elemente fiscale. Din motive obiective și cu care sunt perfect de acord, însă numai până la limita inferioară a abuzului (mă mai gândesc, dacă iau în considerare abuzurile/golăniile lor - adică ale statului și ale reprezentanților lui). Așadar există premisele care să justifice acțiunile ANAF. Dar dacă mă opresc pe mine, care conduc autovehiculul proprietate personală și nu am în portbagaj mărfuri de contrabandă și/sau care să facă obiectul unor acte de comerț, cam cum ar trebui să reacționez eu ?
    Doar ce am văzut, aici pe site, review-ul unei macete, căreia cineva nu îi vedea utilitatea...


    L.E.: iar cu verificarea achitării datoriilor către stat sper să nu le fi dat idei eu......
    Ultima editare de pmstancu; 11.feb.2015, 22:49.
    AJUNGE!
    Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

    Comentariu


    • Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

     Postat în original de wolfman Vezi post
     "documentelor aferente actelor de comert".
     Ptiu drace, se pare că am nimerit și formularea din lege. E clar, mă transform, vorba cântecului cu " simțim la fel, gândim la fel" + ne-o tragem la fel.....

     În afara subiectului, cu dedicație pentru Astral: nu-i nevoie de clasele primare, nici bacalaureatul la o vârstă vangheliană, nici angajarea unei secretare ca să începem să scriem românește. Clasa pregătitoare (suficient alfabetul) - asta mai greu dar posibil, tabletă sau telefon - mare șmecherie, dacă nu ai nu exiști, și "autocorect"-ul activat: iacătă formula magică în ceea ce privește diacriticele. Se așteaptă cu nerăbdare și un soft de corectare gramaticală și coerență în exprimare.
     Am avut o refelație în astă seară, superioară clasicei metode " evrika", dintr-un butoi înghesuit......
     AJUNGE!
     Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

     Comentariu


     • Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

      E... nu se numesc chiar asa. Era un citat din postarea ta anterioara. Se numesc documente legale de provenienta. Si referitor la inrebarea"cum reactionez eu daca ma opresc in trafic?"...pai cum sa reactionezi? - normal. Probabil ca nu te opreste sa te caute in portbagaj decat in cazul in care ai marfa pana sus si pe bancheta din spate si iesi dintr-un centru comercial gen Dragon, Europa, Piata de fructe etc. unde se practica in general comertul cu ridicata. Acum exista cadrul legal sa te opreasca in trafic cu masina mica dar nu este obligatoriu sa se si intample, nu acesta este scopul acestei institutii, au altii grija de asta. Drumuri bune si fara incidente.
      "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva
      incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

      Comentariu

      Procesare...
      X

      Sqreen | Runtime Application Protection