Anunț

Adună
Nici un anunț īncă.

Din partea....... Copacul de Hartie........

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Din partea....... Copacul de Hartie........

  Copacul de Hartie - initiat si implementat de organizatia neguvernamentala mediaORG - este un proiect inovativ care are ca scop protectia mediului prin reducerea cantitatii de hartie care este aruncata la gunoi (reducere deseuri), prin cresterea cantitatii de hartie reciclata (reducere numar de copaci taiati pentru producerea hartiei) si respectiv prin refacerea zonelor verzi (plantarea de copaci).


  Avem rugamintea de a citi cu mare atentie acest mesaj si de asemenea, de a trimite colegilor informatiile pe care le considerati importante pentru intreaga echipa.

  Persoane juridice:

  1. Pentru o colaborare de lunga durata semnam un acord de parteneriat (se poate descarca de pe site de la sectiunea programari/cont nou; acest model poate fi imbunatatit de advocatii dvs.).

  2. Nu exista taxa de inscriere in proiect (vezi detaliile legate de oportunitatiile de finantare ale proiectului).

  3. Avem nevoie de o persoana de legatura care sa informeze intregul colectiv despre implicarea companiei in proiect (pentru ca sa se cunoasca de toata lumea care sunt reguliile de reciclare si pentru ca, in cazul in care persoana de contact lipseste, oricine altcineva sa ne poata preda hartia).

  4. Hartia este de prefarat sa fie predata in saci menajeri. Noi nu mai suntem in masura sa dam recipiente de colectare. Celor care doresc sa achizitioneze recipiente de interior le putem recomanda magazinele gasite de noi.

  5. De cate ori aveti hartie stransa programarea se face prin sistemul online http://www.copaculdehartie.ro/index.php?sct=15

  6. Programul nostru de lucru este L- V 9-17 sau sambata 9-12

  Persoane fizice

  Cu exceptia faptului ca nu semnam un acord si ca facem preluarea hartiei exclusiv sambata, restul informatiilor sunt valabile.

  Ce, cum reciclam?

  - Numai hartie (cartonul nu este considerat hartie).

  - Cantitatea minima 50 Kg. Nu am vrut sa impunem un plafon minim insa numai de la aceasta catitate in sus ne acoperim cheltuielile cu combustibilul (colectorii for-profit vin de la minim 500/1000 de kg). Rugamintea noastra este sa strangeti cat de mult puteti, in functie de spatiul disponibil pentru depozitare.

  - Hartia (cu exceptia documentelor care trebuie tocate din ratiuni de confidentialitate) este bine sa fie lasata INTREAGA, PRESATA si NEMOTOTOLITA. Se pot recicla: consumabilele de hartie (e.g., hartia de imprimanta, caiete, agende, plicuri, etc), ziare, reviste, oferte promotionale, anuare, cataloage produse.

  - NU SE RECICLEAZA servetele, batistele de unica folosinta, hartia igienica, sau hartia/cartonul care a ajuns in contact cu mancarea (ex: cutii de pizza, suc).

  Insistam ca aceste reguli sa fie cunoscute de intreaga echipa, astfel evitam situatiile neplacute in care hartia este amestecata cu gunoi sau acelea in care ocupa foarte mult loc desi este o cantitate f. mica.

  Important!

  Va rugam sa luati in considerare faptul derularea proiectului implica o serie de costuri. Cu cat cantitatea de hartie donata este mai mica, cu atat ne aflam noi in imposibilitatea de a acoperi aceste costuri. Ne puteti ajuta:

  a) strangand o cantitate cat mai mare de hartie/transport.

  b) acoperind prin sponsorizari sau donatii parte din cheltuielile de proiect/alte activitati conexe derulate de mediaORG, beneficiind implicit şi de facilitatile fiscale prevazute de legea sponsorizarii şi Codul fiscal. Sumele pot fi deduse integral din impozitul pe venit/profit in limitele prevazute de lege, prin urmare ajutati fara a cheltui din bugetul propriu. In plus, va promovati ca si o companie implicata social.

  c) incurajati colegii sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit datorat statului catre mediaORG. Aceasta prevedere fiscala permite persoanelor fizice sa redirectionati 2% din impozitul pe care-l datoreaza statului catre un ONG. Subliniem: nu este o donatie, banii se dau oricum statului! Insa se poate alege ca intreaga suma sa mearga catre bugetul de stat, sau puteti decide ca 98% sa ajunga la stat si 2% sa ajute la rezolvarea unei probleme pe care o considerati importanta.  Cand si unde plantam?

  - se poate planta numai in luniile aprilie-mai si octombrie-noiembrie

  - pentru a fi mai eficienti am decis ca incepand cu acest an sa plantam in zonele forestiere defrisate (unde putem achizitiona puietii cu echivalentul a 10 Kg de hartie). Vom planta in Bucuresti numai in situatia in care promisiunile autoritatilor de a reface zonele verzi nu se vor concretiza (pentru Bucuresti este nevoie de puieti mai mari, care se pot achiziona din echivalentul a minim 100 de Kg).

  - toti cei care vor sa participe la plantare o pot face (in limita locurilor disponibile). Pentru asta este insa nevoie sa fie inscrisi pe site la sectiunea voluntar.

  Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie!  Cu multe multumiri,

  Claudia Catana

  Copacul de Hartie
  DINTR-O PORNIRE PUR TRIBALA NE IUBIM MONSTRII

  LAND ROVER DISCOVERY I 200 TDI
  - PROIECT GOLIAT
Procesare...
X

Sqreen | Runtime Application Protection