Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

"Mirosul de cartofi" e poluant


Petre Niteanu aka bullbar

Postări Recomandate

Re: "Mirosul de cartofi" e poluant

 

Citat din articol:"Combustibilul biologic, cum este cazul biodieselului obtinut din seminte de soia, creaza de patru ori mai multe emisii poluante decat motorina sau benzina, determinand incalzirea climei"

 

Greu de crezut. Iar efectul de sera este cauzat de CO2 eliminat, care este strict in functie de cantitatea de combustibil arsa.

 

Problema este alta: "diminuarea suprafetei cultivate cu cereale, ceea ce va duce la cresterea pretului alimentelor". Cu cat creste pretul combustibililor fosili cu atat devine mai rentabila plantarea culturilor pentru combustibili biologici, in detrimentul cerealelor. Populatiile sarace intra in foamete.

Puch 280GE
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: "Mirosul de cartofi" e poluant

 

De acord cu vlad.

 

De fapt arderea combustibilului bio nu este mai poluanta decat arderea motorinei. Problema este cum se obtine acel combustibil, plecand de la terenuri, cultivare, recoltare, procesul de obtinere, etc.

 

Asta nu inseamna ca pentru obtinerea motorinei nu exista extractie, rafinare, si alte procedee, si ele in sine consumatoare de energie si poluante.

 

Principala diferenta o reprezinta intradevar terenul. Insa aici intervine economia de piata. Nu o sa defriseze nimeni o padure intreaga, ca sa cultive plante pentru biodiesel. Vor defrisa o padure ca sa fure lemne, ca si pana acum, fara nici o diferenta.

 

Terenuri exista destule, mai ales la noi, care stau parloaga si sunt nefolosite.

 

Si mai exista si uleiul vegetal ars, si filtrat, care deja este "disponibil" si nu implica terenuri suplimentare.

 

Problema de fond este ca Reuters (sau nu) doresc reclama, avand sustinerea si incurajarea celor mari din industria petroliera. Carora nu le convine sa piarda 10% din piata de motorina, in detrimentul biodieselului. Vanzari mai mici.

 

Asa ca noi sa fim sanatosi, si sa scapam de petrol si dependenta de el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare