Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taietura superficiala


Vizitator nr. 150

Postări Recomandate

Vizitator nr. 150

Iată că am fost pus în situaţia de a acorda îngrijire unui elev în atelierul de pictură. Cât plecasem în pauză şi m-am întors, reuşise copilu' să se taie în suportul de aluminiu de pus creta de la tablă. Mai mult o zgârietură destul de frumuşică decât tăietură în adevăratul sens al cuvântului se întindea de la baza policelui în diagonală până dincolo de încheietura mâinii (traseu superior-median dacă-mi mai amintesc eu bine dacă aşa se zice dpv anatomic).

 

Cu ocazia asta am văzut şi eu cum arată trusa de pe perete cu cruce pe ea... după ce m-am chinuit bine de tot să o deschid... Consider că profesorilor ar trebui să li se predea câteva noţiuni de prim ajutor, sau cel puţin să li se prezinte toate câte sunt în acea cutie. Am luat de acolo următoarele: foarfeca, bandă de tifon, vată, o sticlă cu iod şi una cu rivanol. Am procedat astfel: luat o bucată de vată pe care am înfăşurat-o în tifon pt a obţine un tampon pe care am pus iod şi am dat pe lângă rană pt a dezinfecta, apoi am făcut alt tampon cu care am tamponat rana cu rivanol, apoi un alt astfel de tampon cât lungimea rănii pe care am pus rivanol l-am aşezat pe rană şi am bandajat mâna cu banda de tifon începând de la încheietura mâinii apoi ocolind policele etc. tot întrebându-l dacă nu e prea strâns. Nu am menţionat că înainte de asta şi după m-am spălat pe lăbuţe.

 

Am procedat corect? Întreb şi eu ca omu' de rând că pe noi profii nu ne învaţă nimeni să folosim trusa ce o prins-o-n cuie pe perete în atelier. Am observat acuma că are şi o chestie de deschis gura pe acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: taietura superficiala

 

Ei,ei,ei, dom profesor ! Tu esti sofer si nu ar trebui sa pui astfel de intrebari!Ar trebui sa sti ce se afla intr-o trusa medicala doar ai asa ceva in masina!!!!Si macar de curiozitate daca o deschizi acolo ar trebui sa fie si instructiuni ( cel putin in trusele masinilor din vest sunt imagini sugestive despre cum se acorda primul ajutor) si prioritatea actiunilor de prim ajutor : 1)Degajarea cailor respiratorii , 2)Hemoragiile si 3)Fracturile!

Orice sofer ar trebui sa cunoasca asta !(doamne fereste sa fii martor la un accident dar daca totusi se intampla ar trebui sa putem ajuta semenii nostri)!Parerea mea!

0745634366
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator nr. 150

Re: taietura superficiala

 

ok, am receptat ce ai spus cât se poate de clar, acuma ca să fim la obiect, dă şi un răspuns la întrebarea mea că dacă tot e forum de discuţii nu doar să discutăm ci să ne şi ajutăm reciproc. Cât despre instrucţiuni, cutia aia de plastic e aşa făcută că atunci când reuşeşti să o deschizi zboară toate prin aer de înghesuite ce stau înăuntru... unde să mai pună şi instrucţiuni din ălea cu poze de care zici? :))

Ca să ne întoarcem, tu ce spui? Am procedat corect sau doar ai simţit nevoia să mă faci să simt de cacao cu multă vanilie şi zahăr vanilat? :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: taietura superficiala

 

Scuza-ma , am uitat sa raspund la intrebarea principala! Ai procedat corect , normal !

Ca si exemplu , am luat din trusa medicala a masinii , folia de aluminiu in care se inveleste ranitul in caz de arsuri grave , pana vine ambulanta.Poza e sugestiva cred !Ca si fapt divers , e buna si pentru reparatii sub masina pe vreme ploiasa. :grin:

0745634366
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare