Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Magura Cisnadiei

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Magura Cisnadiei

  Cu vf. Magura incepe, practic, creasta Cindrelui. In ciuda altitudinii modeste (1304m), drumul pana la varf nu e chiar o plimbare simpla pt 4 roti. As aprecia traseul urmat ca usor>mediu, pe uscat. Pe ud, sunt portiuni destul de periculoase, in care anvelopele profilate si trolierea sunt necesare. Anul trecut, am incercat traseul cel mai scurt, dar ploile il facusera impracticabil. Am continuat pe o alta varianta, pana cand drumul s-a transformat in poteca; a trebuit sa intorc. A fost si o parte frumoasa pt. ca la coborare am intrat printr-o padure de stejari, splendida in culorile toamnei.
  Anul acesta m-am lipit de echipa salvamontistilor din Cisnadie care asigurau un concurs de orientare pt copii. Din Cisnadie, am urcat impreuna la varf, pe Valea Argintului si tot impreuna am coborat pe Valea Ursilor. Oamenii, sufletisti, adevarati iubitori ai muntelui, si-au incarcat masinile cu materiale pt refacerea si punerea in circuit a refugiului de la Poiana Trandafirilor (Rosengarten), de sub Magura. Pana si-au terminat treburile la refugiu, am urcat pe vf. Drăgutz, de unde se desprinde un drum spre Prislop si Rasinari.
  Zona e splendida si merita sa i se acorde o zi. Se pot face mai multe circuite care sa includa varful, cu grade de dificultate pt. toate pretentiile.

  https://youtu.be/jI8v6c17DVM

  ps. Imaginile nu redau fidel marimea denivelarilor si a inclinatiilor laterale. In plus, n-am filmat portiunile mai periculoase pt. ca nu mi-am permis sa iau mana de pe volan.
  Ultima editare de ctinu; 11.dec.2018, 19:15.
  Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

 • #2
  Re: Magura Cisnadiei

  Splendide culori si peisaje !
  Va invidiez pe cei care locuiti langa munti !
  sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

  Comentariu


  • #3
   Re: Magura Cisnadiei

   Postat în original de ovidiu cica Vezi post
   Splendide culori si peisaje !
   Va invidiez pe cei care locuiti langa munti !
   Da, suntem privilegiati si multi nu ne dam seama de asta.

   Nici Craiova nu e chiar atat de departe de munte. Tot in aceasta toamna am vazut locuri si peisaje (vaile Jiului, Oltetului, Jietului s.a.), cu nimic mai prejos decat cele postate mai sus.
   Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

   Comentariu

   Procesare...
   X