Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare cort de plafon - intrebari

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Montare cort de plafon - intrebari

  Am o nedumerire ( si cred ca nu numai eu) privind montarea cortului pe plafon. Sunt convins ca , mai intai, trebuie un roof-rack rezistent, ca baza.
  Acum vin intrebarile:
  - Cortul este adaptabil pt orice tip de masina, respectiv, roof-rack pt masinii? Ma refer aici la modalitatatea de prindere pe roof-rack in asa fel incat sa iti asigure si confort ( nu sa te jeneze la shale ).
  - Suporta roof rack-ul si plafonul masinii greutatea a min. 2 locatari ai cortului ( daca au cate 100 kg fiecare)+ saltea+ saci de dormit+ altele…. Aici punctez faptul ca sarcina unui roof rack ar fi max. 100 kg, in functie de prinderea de plafon. Sau trebuie roof rack special pt asa ceva?
  - Cortul poate fi demontat pe timpul deplasarilor sau ramane ,,montat ,, pe capote, fiind numai strans ?

  Rog raspunsuri serioase, eventual exemple ( poze sau video),de la colegi care le folosesc mereu. Pot da aceste raspunsuri, inclusive cei ce comercializeaza corturi de plafon.

  Sper ca aceste lamuriri vor fi de bun augur in alegerea/achizitionarea unui cort de plafon. Pot exista, bineinteles, si alte intrebari la acest topic.

  Multumesc anticipat ,,sfatuitorilor ,,
  GREEN DRAGON Y61, 3,0

 • #2
  Re: Montare cort de plafon - intrebari

  salut

  la ce tipuri de cort faci referire ?

  tip 1 = http://www.bushranger.com.au/rooftop...open_sky_8.jpg
  tip 2 = http://www.seriouswheels.com/pics-20...-2560x1600.jpg
  alt tip ?
  still not black enough

  Comentariu


  • #3
   Re: Montare cort de plafon - intrebari

   Postat în original de gigipunga Vezi post
   Am vazut, ce-i drept, numai pe net, ambele tipuri de corturi.
   Intrebarile sunt pt toate tipurile de corturi. Ma intereseaza , in special, daca rezista plafonul masinii la o greutate de peste 200 kg ( cu cortul montat + locatarii+ alte acareturi necesare in cort.
   Apoi celelalte intrebari...
   GREEN DRAGON Y61, 3,0

   Comentariu


   • #4
    Re: Montare cort de plafon - intrebari

    nu stiu daca rezista plafonul, depinde de masina, la unele rezista la altele nu, oricum toti producatorii de astfel de corturi recomanda roof-rack, roll-cage sau o structura similara (ce se prinde de structura de rezistenta a masinii, nu de plafon)- vezi pe net example de prindere.
    e greu de pus/dat jos un asemenea cort (are cam 40-70kg), trebuie manipulat de 4 persoane cand il pus sus/dai jos, sau un scripete/troliu de plafon (daca ai garaj inalt)
    fiecare din cele 2 modele are avantajele / dezavantajele sale, gasesti pe net multe informatii/filme, cel putin eu am gasit multe acum un an cand am cautat.
    in bucuresti iti pot arata tipul 2 intr-un wk.
    bafta!
    still not black enough

    Comentariu


    • #5
     Re: Montare cort de plafon - intrebari

     Nu ma incadrez in categoria celor care se plimba cu cortul pe masina dar as dori sa iti impartasesc o parere personala legat de montarea corturilor pe masina. Producatorii acestor corturi vor sa vanda. Daca nu vand , dau faliment . Masinile proiectate pentru a suporta greutati mari deasupra plafonului sunt putine si foarte specifice . Producatorii au constatat ca daca oferi cumparatorului impresia ca masina poate mai mult , cumparatorul nu va fi interesat neaparat daca dotarea este reala sau nu ci va da banul pe o potentiala capabilitate a autoturismului in cauza. Vreau sa spun ca nu toate masinile 4x4 sunt proiectate sa suporte greutati suplimentare mari. Unele , clasice , celebre , care au acea "streasina " pe toata lungimea masinii , pot face fata cu succes acestor solicitari. Altele , cu patru locasuri acoperite de plastic , puse pe niste asa-zise intarituri ale caroseriei , sunt pentru a suporta un portbagaj suplimentar de 50-100 kg ( desi eu nu cred ca rezista la maxim in anumite conditii mai zdruncinate ) . Un cort are greutatea lui proprie. Daca tu ai 70 kg si prietena/sotia , este o balerina ( ca sa nu zic "schija " - in sensul de gluma ) , si aveti amandoi un somn linistit , banuiesc ca orice cort o sa va suporte si orice caroserie nu se va stramba . Daca tu esti un tip bine de 125 kg si sotia s-a ingrasat dupa a treia nastere si face si ea suta , aduna zbuciumul ei nocturn datorat sforaitului tau de persoana supraponderala si o sa constati ca nici cortul si nici plafonul uei masini normale nu fac fata caznelor .
     Eu am renuntat la ideea de a monta asa ceva pe Rangerul meu din aceleasi considerente. Cabina este scurta , nu are streasina si pe plasticul hardtopului nu ma bazez. Poate , cu ceva intarituri prin interiorul benei , ca altfel nu risc .
     Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

     Comentariu


     • #6
      Re: Montare cort de plafon - intrebari

      -eu am pus 600 kg pe plafonul de y61, deci zic ca tine la tot neamul matali ca ....va cam stiu. La o adica poti face si ceva arogantze , invitand si ceva vecini ... la masa (nu va ganditi la prostii de genul sex in grup ca pierzi garantia la kitul de suspensie !!!! ) , deci plafonu nu va colapsa
      - ar cam trebui un portbagaj dedicat
      - daca esti somnambul, ar fi bine sa incui fermoarul cu un lacatzel sau sa te legi cu sufa profi de portbagaj (daca nu ai vandut-o), ca e pacat sa te perdem prin ologire de somnambulealeala
      ing. Luigi PIRSU
      www.nissan4x4.ro
      service si tunning NISSAN
      Facebook grup: NISSAN Tehnica4x4

      Comentariu


      • #7
       Re: Montare cort de plafon - intrebari

       Respect parerile antevorbitorilor chiar daca si-au exprimat punctul de vedere doar din auzite, exceptie facand Don Luigi, si o sa-mi permit sa-ti raspund si eu ca unul care a a folosit un cort de plafon, atat pe o masina fara streasina, cu cabina scurta, respectiv Mazda BT50, dar si pe Toyota LJ70 si acuma pe Toyota 78.

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	HPIM5609 [1024x768].JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	119,0 KB 
ID:	957836 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	HPIM5899 [1024x768].JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	129,3 KB 
ID:	957837 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	HPIM5914 [1024x768].JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	217,4 KB 
ID:	957838

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0427 (Custom).JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	246,4 KB 
ID:	957839 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSCF4079 (Medium).JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	748,2 KB 
ID:	957841

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_1964 (Custom).JPG 
Afișări:	2 
Mărime:	256,0 KB 
ID:	957842

       Raspunsurile respecta ordinea intrebarilor tale :
       1-Da, se poate monta pe orice fel de masina, iar modalitatea cea mai simpla este nu pe un roof-rack ci pe barele de pe plafon sau prin intermediul unor bare tip Thule
       Pozele de mai jos arata ca se poate monta pe orice fel de masina :


       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	daktent_03.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	138,9 KB 
ID:	957830Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	large_1199908586_IMG_4773.JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	46,8 KB 
ID:	957831

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	images.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	8,2 KB 
ID:	957832Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2481.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	269,0 KB 
ID:	957833

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	images2.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	8,5 KB 
ID:	957834Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	images3.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	8,9 KB 
ID:	957835

       2-Nu cred ca are rost sa te complici cu un roof-rack.....

       3-Da, se poate demonta foarte usor, daca este fixat pe bare tip Thule, mai complicata e depozitarea lui, dar exista sisteme de ridicare sub tavanul unui garaj mai inalt - sistem Harken
       (am de vanzare un astfel de sistem pentru ca am mai apucat sa-l instalez in garaj pentru ca primaria s3 a daramat toate garajele....o sa-l pun la vanzare...suporta 90kg deci mai mult decat suficient ca sa depozitezi un cort pe tavan)


       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	images4.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	8,0 KB 
ID:	957843

       @Ford Ranger :

       N-ai sa crezi, dar exista si pentru hard-top un fel de roll-cage interior creat tocmai pentru a putea pune pe hard-top un roof-rack sau un cort :

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_7417 (Medium).JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	112,7 KB 
ID:	957847Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_7416 (Medium).JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	89,1 KB 
ID:	957846Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_7412 (Medium).JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	122,7 KB 
ID:	957845Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_7410 (Medium).JPG 
Afișări:	1 
Mărime:	132,3 KB 
ID:	957844Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_7418 [800x600].jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	81,1 KB 
ID:	957848
       Ultima editare de Astral; 23.sep.2014, 20:50.


       Comentariu


       • #8
        Re: Montare cort de plafon - intrebari

        Astral , ba chiar te cred . Asa cum am specificat , as merge pe instalarea unui cort deasupra hardtopului doar cu niste intarituri pe interior. Voi avea in vedere realizarea unui astfel roll-cage daca voi monta vreodata cortul pe masina. Multumesc pentru sugestie , este foarte utila .
        Sa explic de ce nu sunt adeptul montajului pe masini fara streasina a greutatilor mai mari . Acum doi ani am vazut niste Mitsubishi L200 din flota EON si toate aveau plafoanele indoite in zonele dedicate prinderii barilor transversale. M-am gandit ca fiind pickup-uri , deja ar fi avut bena plina si este greu de presupus ca ar fi incarcat pe plafon greutati foarte mari . Stiu ca se pot monta pe toate tipurile de masini dar nu cred ca este indicat pe orice buburuza care are zone de prindere . Si Tico are astfel de zone . Si Daewoo Espero are. La masinile acestea , daca aterizeaza pe plafon o barza mai bine mancata ai nevoie de atelier de tinichigerie. Probabil ca se vor gasi pe net si fotografii cu astfel de corturi montate si pe masinile mentionate de mine . Eu nu as dormi in acele corturi cu inca cineva langa mine.
        Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

        Comentariu


        • #9
         Re: Montare cort de plafon - intrebari

         @Ford :

         Roll-cage-ul interior pe care ti l-am aratat este facut, evident, de ARB si se gaseste de cumparat, dar crede-ma ca pe cabina sta perfect !

         Nu se indoaie nimic pe nici un plafon pentru ca asa cum ti-am zis, varianta cea mai buna este fixarea cu bare tip Thule care se sprijina pe tocul de deasupra usilor, deci nu pe plafon.


         Comentariu


         • #10
          Re: Montare cort de plafon - intrebari

          Postat în original de nissan4x4 Vezi post
          -eu am pus 600 kg pe plafonul de y61, deci zic ca tine la tot neamul matali ca ....va cam stiu. La o adica poti face si ceva arogantze , invitand si ceva vecini ... la masa (nu va ganditi la prostii de genul sex in grup ca pierzi garantia la kitul de suspensie !!!! ) , deci plafonu nu va colapsa
          - ar cam trebui un portbagaj dedicat
          - daca esti somnambul, ar fi bine sa incui fermoarul cu un lacatzel sau sa te legi cu sufa profi de portbagaj (daca nu ai vandut-o), ca e pacat sa te perdem prin ologire de somnambulealeala
          Multam de completare, Luigi!
          E vorba de un y61, dar am deschis discutia, pt toate masinile 4x4 , in general, intrucat sunt multi doritori de asa ceva si ar dori sfaturi, inainte de a achizitiona coviltirul cu pricina.
          Asta ma roade, ca trebuie si un roofrack serios, care sa tina, atat qintalele locatarilor +alte alea, cat si la miscarile din timpul somnului, in toate directiile ( exclus sexul in 2 sau >2 ), nu firavele bari gen Thulee.
          Ca sa bag prin interior un roll-cage, nu prea imi convine .
          Astept si parerile magazinelor ce comercializeaza asa ceva,in situati in care i se cere si montarea pe masina.
          GREEN DRAGON Y61, 3,0

          Comentariu


          • #11
           Re: Montare cort de plafon - intrebari

           Postat în original de madax Vezi post
           Multam de completare, Luigi!
           E vorba de un y61, dar am deschis discutia, pt toate masinile 4x4 , in general, intrucat sunt multi doritori de asa ceva si ar dori sfaturi, inainte de a achizitiona coviltirul cu pricina.
           Asta ma roade, ca trebuie si un roofrack serios, care sa tina, atat qintalele locatarilor +alte alea, cat si la miscarile din timpul somnului, in toate directiile ( exclus sexul in 2 sau >2 ), nu firavele bari gen Thulee.
           Ca sa bag prin interior un roll-cage, nu prea imi convine .
           Astept si parerile magazinelor ce comercializeaza asa ceva,in situati in care i se cere si montarea pe masina.
           Barele de la Thule sunt firave, nu neaparat pt greutatea cortului si a pasagerilor, ci pt ceea ce facem noi cu masina ( bubuiala de crengi si hurducaturi la greu)
           Problema este ca un portbagaj stok ar presupune montajul cortului peste garda exterioara) teava subtire ce constituie perimetrul superior al roof rack-ului), neavand o buna asezare la mijloc, deci ar trebui un portbagaj fara garda pe partea din spate.
           Iti atasez ceva poze cu un portbagaj pe care eu l-am fabricat ptr masina mea ptr a sustine cortul
           Fișiere atașate
           Ultima editare de nissan4x4; 24.sep.2014, 10:04.
           ing. Luigi PIRSU
           www.nissan4x4.ro
           service si tunning NISSAN
           Facebook grup: NISSAN Tehnica4x4

           Comentariu


           • #12
            Re: Montare cort de plafon - intrebari

            Mi se pare corect , ca dupa ce iei cortul sa iti faci un roof rack pe masura utilitatii lui, nu sa iei roof rackul inainte? Sau poate unde gasesti cortul, poti gasi si roof rackul dedicat lui.
            By the way, roof rackul expus in poze, ,,tine,,la qintalele mele si a altei persoane de acelasi tonaj ce putem sta in cort? vad ca are 3 prinderi pe o cate o parte. Ai avut ocazia sa pui un cort pe el? Intreb doar...
            GREEN DRAGON Y61, 3,0

            Comentariu


            • #13
             Re: Montare cort de plafon - intrebari

             Daca vrei sa iti tina doar cortul si nu mai pui alte acareturi, nu are sens sa faci ditamai portbagajul de zeci de kg.
             Pe Toyota am Hanibal de 4 persoane (65kg gol) si il tin pe un suport custom facut foarte simplu.
             Prinderile pe masina sunt de la bare thule, iar barele facute din profil rectangular. Toate prinse pe barile longitudinale ale masini. Cea mai slaba componenta e data de producator la 100kg sarcina in mers.
             Sub ele am facut suportul de scara si masa camping.
             Mi-ar mai prinde bine un loc pentru scaune si placile de nisip. Cam atat pe masina. Restul intra bine in spate.

             Am ales varianta asta pentru greutate.

             M-am uitat indelung si la portbagaje din aluminiu gen platforma, insa pretul e destul de mare.

             Daca vrei sa te plimbi cu cortul doar in romanica poti sa arunci kg fara numar, daca insa vrei sa faci multi km toate kg or sa se vada.

             Toate corturile pe care le-am vazut au un sistem simplu care se poate adapta usor la orice roofrack/bare.
             TLC KDJ120

             Comentariu


             • #14
              Re: Montare cort de plafon - intrebari

              Postat în original de madax Vezi post
              Mi se pare corect , ca dupa ce iei cortul sa iti faci un roof rack pe masura utilitatii lui, nu sa iei roof rackul inainte? Sau poate unde gasesti cortul, poti gasi si roof rackul dedicat lui.
              By the way, roof rackul expus in poze, ,,tine,,la qintalele mele si a altei persoane de acelasi tonaj ce putem sta in cort? vad ca are 3 prinderi pe o cate o parte. Ai avut ocazia sa pui un cort pe el? Intreb doar...
              Portbagajul e facut din teava panzer, subtire si otelita, dar si mai greu sudabila. Are in jur de 30 kg, deci e light fata de un ARB sau copia proletarului chinez . Da, am folosit cortul pe el, e f ok. Cortul meu iese din gabaritul portbagajului, latimea plafonului de Patrol fiind 1250mm , si cortul se aseaza cu platforma direct pe baza roof rack-ului. Alte argumente privind robustetea acaretului, precum ce am facut in cort ... nu iti pot spune :) , sper sa nu te superi!
              ing. Luigi PIRSU
              www.nissan4x4.ro
              service si tunning NISSAN
              Facebook grup: NISSAN Tehnica4x4

              Comentariu


              • #15
               Re: Montare cort de plafon - intrebari

               Am gasit ceva aici, pt Nissan Patrol, ce-i drept , pt ultimul model

               http://www.youtube.com/watch?v=-KJRAWZEkCk

               Departe de mine sa fac reclama la acest tip de cort, dar vad ca e pus pe bari transversale. Ma mir ca acestea sa tina peste 200 kg. Sau platforma cortului? O avea ceva intarituri sa tina ursi de peste 100 kg?
               Am vazut si corturi care sunt montate pe roof rack dedicat. Asa ar mai merge, dar am dubii asupra rezistentei ,,podelei,, cortului.
               GREEN DRAGON Y61, 3,0

               Comentariu

               Procesare...
               X