Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pareri rezistenta anvelope - marci, modele, experiente avute

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pareri rezistenta anvelope - marci, modele, experiente avute

  Am gasit un articol mai vechi pe care-l consider f interesant:

  Sursa, Automarket:
  <H1 id=article_title>188.000 km cu un singur set de pneuri

  De Catalin Dinu
  Publicat Joi, 10.04.2008
  Detinatorul unui Land Rover Defender a reusit sa "inconjoare" de cinci ori planeta cu un singur set de pneuri.
  zoom

  Esential

  188.000km a reusit sa parcurga un englez cu un singur set de pneuri

  Un englez a reusit sa parcurga cu Land Rover-ul sau o distanta de 188.000 km cu un set de pneuri Avon Rangemaster. Land Rover-ul Defender din 1990 a fost echipat cu aceste cauciucuri pe o distanta echivalenta cu cinci calatorii in jurul Pamantului.
  Tim Townsend, proprietarul automobilului, spune ca a fost “surprins, uimit si multumit” de aceasta performanta incredibila. “Mai folosisem o singura data pneuri Avon la motocicleta mea si din aceasta cauza am ales Rangemaster”, spune englezul. El locuieste in Districtul Peak si descrie drumul din jurul fermei sale ca fiind un teren accidentat cu noroi adanc si plin de zapada pe durata iernii. Un alt traseu parcurs de englez este drumul pe autostrada, pana la locul de munca in Glossop, Derbyshire.
  “Rezistenta lor la pana este impresionanta. Am avut noua pene de cauciuc in ultimele 12 luni, dar niciuna din ele nu s-a petrecut la vreunul din Rangemaster-uri; toate au fost la alte vehicule in ciuda faptului ca Land Rover-ul este singura masina pe care o folosesc in off-road”, mai relateaza Townsend. “Pe sosea, pneurile sunt foarte fiabile. Din fericire, cu acest tip de cauciucuri off-road nu ai parte de probleme si ruleaza lejer in jurul fermei sau cu 112 km/h pe autostrada”, incheie proprietarul autovehiculului incaltat cu pneurile respective.
  In mod obsinuit, durata de viata recomandata de producatorii de pneuri este de 5 ani. Adancimea minima legala a santurilor de pe suprafata de rulare a cauciucurilor este de 1.6 mm, dar aceasta limita poate fi ajunsa si printr-un numar ridicat de kilometri anuali.

  </H1>Si acum eu:

  Din experienta voastra, care marca de anvelope vi s-a parut cea mai rezistenta? La rulaj, la intepaturi, frecari...etc. adica folosire "normala" in padure. De asemenea, conteaza si viteza de tocire.

  P.S. Daca vi se pare intresant, transformati postul in topic!
  Nemo me impune lacessit !

 • #2
  Re: Pareri rezistenta anvelope - marci, modele, experiente avute

  Buna idee !


  Comentariu


  • #3
   Re: Pareri rezistenta anvelope - marci, modele, experiente avute

   sal nu prea ma pricep dar am o parere buna de bf g si at si mt mi se par destul de rezistente si un compromis destul de ok intre asfalt si teren

   Comentariu


   • #4
    Re: Pareri rezistenta anvelope - marci, modele, experiente avute

    Am Avon Ranger 265/70/16 M+S,adincime 8 mm,dupa 13000 km mai au 4 mm,e drept rulate numai pe asfalt.Mie mi se pare cam trasa de par povestea cu englezu.
    Gandirea corectă vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.

    Comentariu


    • #5
     Re: Pareri rezistenta anvelope - marci, modele, experiente avute

     Ala era RangeMaster, din cate am vazut nu se fabrica decat 7,5 R16, si erau echipament de fabrica pt Defender. Par construite f solid, si e posibil sa te tina atat daca astepti sa se intareasca cauciucul si dupa aia se tocesc din ce in ce mai greu

     Comentariu

     Procesare...
     X

     Sqreen | Runtime Application Protection