Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

jante aliaj vs. jante tabla

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • jante aliaj vs. jante tabla

  am nevoie de niste informatii / sfaturi referitoare la acest versus, deoarece ma gandesc sa-mi schimb jantele de aliaj originale de pe masina cu unele de tabla Dotz Dakar, in principal pt a beneficia de un ET negativ si aspect mai "proaspat".
  din punctul meu de vedere, jantele de tabla au avantajul ca pot fi intretinute mai usor, atat pt vopsire si indreptare in caz de lovire, dar au dezavantajul ruginirii si degradarii mult mai vizibile (dar cum am zis, se poate rezolva mai simplu cu astea). in timp ce jantele de aliaj cred ca sunt putin mai usoare, sunt "originale" dar se intretin mai greu.
  va rog sa va exprimati parerile si experientele despre cele doua tipuri de jante, cu avantajele si dezavantajele lor, in principal dpdv al offroadului.
  multumesc.

 • #2
  Re: jante aliaj vs. jante tabla

  Buna seara !


  Ambele variante se pot indoi fara probleme, cele de aliaj se pot si sparge. Ambele variante se pot suda cu tehnica aferenta, ambele se pot sabla/vopsi/lacui/curati chimic/lustrui, cu mentiunea cu unele aliaje asa-zis usoare necesita tehnici mai complexe/scumpe de polish-are.

  Cele de aliaj nu poti sa le "intorci", asa cum se practica cu cele de otel.

  Si nu intotdeauna jantele de aliaj sunt mai usoare decat cele de otel, luand in considerare aceeasi dimensiune...

  Din punctul meu de vedere, aliaj inseamna "look", iar tabla inseamna "work".


  Stima,


  Dragos

  Comentariu


  • #3
   Re: jante aliaj vs. jante tabla

   Din fericire am reusit sa imbin atat "look" cat si "work" in aceeasi janta de tabla. A trecut ceva vreme de cand am deschis topicul asta, dar pana la urma am gasit solutia optima. Deja se gasesc jante de tabla care sa fie si bune, dar si frumoase, in acelasi timp.
   Mi-am cumparat BullFace, 16"x8J ET-24, capace metalice si cromate incluse.

   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	diferenta jante.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	278,1 KB 
ID:	924107

   Comentariu

   Procesare...
   X