Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Antena fibra de sticla


miklovan

Postări Recomandate

Da, exista, detalii aici:

https://www.rightchannelradios.com/blogs/selection-guides/18542007-choosing-the-best-cb-antenna

 

Antena este de fapt un bat de fibra care are in varf bobina si firul de conexiune catre mufa de coaxial incolacit pe bat si protejat de un tub de cauciuc. Cel putin asta am inteles din descrierea astora de pe site-ul in cauza.

Ca performante zic ei se situeaza putin sub antenele clasice, plus ca nu vin la pachet cu cablu si sistem de prindere (asa o fi la americani) ceea ce presupune costuri suplimentare. In rest da bine pe masina, eventual o poti folosi si la pescuit pe post de undita:h5

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E mai mult de discutat și nu sunt chiar cel mai în măsură să dau toate detaliile tehnice. Cele de bază + puțin peste, mă bag.... Oarecum în afara subiectului, întrucât tu întrebai doar de planul de masă (bănuiesc că dpdv al performantei emisie/recepție).

Cu toate că americanii o promovează pentru activități de off-road, dacă traseele tale sunt, destul de des, prin păduri/tufăriș, antena din fibră este mult mai mult susceptibilă să se rupă decât spicul de oțel, din cauza rigidității. Știi cum e, îți intră și unde nu te aștepți, atunci când e să se întâmple.....:ha:

Dpdv performanțe (planul de masă, minim, se realizează ușor) diferențele nu sunt majore dacă vorbim de distanțe rezonabile.

Și eu am (încă) cochetat cu ideea unei asemenea antene dar cred că spun pas pentru CB (11 metri), eventual voi lua una pentru UHF.

 

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, din discutiile cu un “avizat” mi s-a transmis ca performantele maxime ale unei antene clasice se obtin prin plasarea pe mijlocul cupolei.

Intrebasem punctual: sunt utilizatori care folosesc antena de fibra de sticla? Pot sa emita o parere vis a vis de utilizare pentru tara noastra?

Nu ma intereseaza daca rup antena, ma intereseaza cum “merge”. Pe bara am folosit o antena Sirio Megawatt 3000 si ma intrebam daca o antena de fibra in conditiile de trafic pe canalul 22 de la noi cat de bine “se aude”.

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

No offense. At all...

Dacă ai cupola convexă, reflectata se duce în.... Dar, da, "avizatul" are dreptate, de principiu. Dat fiind și faptul că pe plafon antena nu e ecranată. De aceeași caroserie (și altele), dacă o pui pe bară....

Prieten de ieșiri, apropiat, are una, apreciez că de 70-75 de cm lungime.

Antena făcea față la fel cu una (spic, calitate medie) de 1,2 m a altui prieten. Iar asta testată de mine, al treilea, cu un setup diferit de al ambilor și fiind la distanță identică de cei 2. Distanța aproximativă in câmp deschis de aproximativ 2500-2800 m. Peste i-am pierdut pe amândoi pe recepție (nu îi auzeam eu). Nu pot să-ți spun de toate condițiile de propagare la momentul ăla dar era pe timp de vară, uscat, fără plafon de nori.

Plec de la premiza că nu faci abstracție de calitatea stației, atât pe recepție cât și pe transmisie. Una fără alta nu merge așa cum ar trebui.

Totuși, regulă de bază, cu cât mai lungă (lambda 1/2 :grin:), cu cât mai dreaptă, cu cât mai sus, cu cât mai neobstrucționată, cu atât mai bine.

 

L.E. - este vorba de un Firestick.

 

Vorba lungă, sărăcia omului..... Scuze...:h5

Editat de pmstancu

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare