Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Walkie-talkie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Re: Walki talki

  Mobilitatea poate fi aceasi si la una portabila si la una mobila , daca doresti folosirea numai pe autoturisme si nu la plimbare pe bvd.
  In plus , este avantajul financiar , cu 500 lei cumperi si statie(mobila) buna si antena buna in timp ce statiile portabile sunt numai ele in jur de 500 lei(la unele am impresia ca pe langa antena iti mai trebuie si microfon).
  Plus avantajele performantelor , expuse de colegi.
  Ce ziceti , am zis bine ?
  Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.

  Comentariu


  • #17
   Re: Walki talki

   Cel mai mult depinde de ce vrei sa faci cu statia si ce pretentii ai de la ea.
   Din experienta, cei carora le-am vandut Alan 42 mai devreme s-au mai tarziu au renuntat la ele.(drept e ca am vandut numai 3 in 1,5 ani, desi am pe stoc mereu, dar prefer sa recomand una fixa decat mobile.)
   "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford

   Comentariu


   • #18
    Re: Walki talki

    @gepetto nu vreau sa te contrazic ci doar sa te completez. PMR-urile sunt si in 433 mhz. Eu am o pereche motorola din state, ceva mai vechi adica au vreo 5 ani. Completarea pe care am facut-o este doar ca o paranteza pur si simplu pt informare.

    Acum legat de CB-uri (ca vad ca in aceasta directie a deviat topicul) portabile. Eu am 2 alan 42, una a mea una a tatalui meu. Eu mi-am luat-o de mai bine de un an, si cand a vazut tata cat de utila este pe sosea( CH 22) a vrut si el o jucarie asemanatoare, asa ca i-am luat identic.

    La inceput am avut antene scurte 60 sau 66 cm nu stiu exact. acum am unele de 155. Pt masina de strada folosesc un magnet si o pun pe mijlocul plafonului pe patrol i-am montat prinderea originala pe bara fata.(@gepetto prinderea este tip fluture, exista alt fel de prindere mai sigura cu care sa nu fiu nevoit sa dau antena jos cand las masina pe undeva ?) Norocul meu este ca bara, partea din mijloc este de fier. Nu i-am facut cu adevarat o proba sa vad la ce distanta se aude de pe bara dar e super ok pt offroad. Pe plafon se aude la distante suficiente, din nou nu pot sa dau distante exacte, pt ca difera foarte mult in functie de relief.

    Acum despre statie avantaje si dezavantaje, din punctule meu de vedere.

    Avantaje:
    -se leaga la bricheta si la antena exterioara deci nu am grija incarcarii si am si antena externa
    -este mica si transferabila usor de pe o masina pe alta
    -nu este necesara nici o modificare \ adaptare a bordului sau a altei componenye pt a o monta

    Dezavantaje
    -se incinge si cum eu o tin pe picior e deranjant
    -se aude destul de incet,(in patrol am rezolvat treaba cu un microfon care se infige in ea si are si un mic difuzor, acest microfon este mic si usor de tinut in mana si l-am prins cu un suport special de parasolar. este asemanator cu cele de la schi pt cartele tragi de el vorbesti apoi revine la pozitia initiala, ambele luate de la gepetto, iar statia sta undeva pe langa cotiera prinsa cu un colier de plastic)
    -este destul de scumpa, cu banii dati pe un alan 42 se pot lua statii fixe mult mai destepte.

    Ok astea ar fi parerile mele despre statie ca si utilizator actual. Daca vreti o sa pun si niste poze cu statia asa cum sta ea in patrol.

    Comentariu


    • #19
     Re: Walki talki

     433 mhz standard LPD ( low power device ) valabil doar in anumite tari europene ca frecventa publica
     ca idee in SUA frecventa de 446 mhz nu este considerata publica .atentie deci cand cumparati din state diverse scule ( Cb american nu are decat AM )

     Comentariu


     • #20
      Re: Walki talki

      Am avut o portabila Midland Allan 95 plus,400 ch,de care am fost foarte multumit,am vandut-o unui amic si imi pare f rau dupa ea ,dar nu mai vrea sa mi-o dea innapoi.Desi era cam mare,nu era incomoda deloc , auzeam si eram auzit f bine.

      Comentariu

      Procesare...
      X

      Sqreen | Runtime Application Protection