Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Omologare proiectoare suplimentare - opinia RAR

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Omologare proiectoare suplimentare - opinia RAR

  La o intrebare adresata RAR, referitoate la montarea/omologarea proiectoarelor suplimentare, am primit raspunsul de mai jos, prin email:

  Buna ziua,
  Regulamentul CEE-ONU nr.48 – Dispozitii uniforme privind omologarea vehiculelor cu privire la instalarea dispozitivelor de iluminat si de semnalizare luminoasa, prevede ca in cazul luminii de drum (faza lunga) un vehicul poate fi echipat cu 2 sau 4 faruri, omologate de tip in conformitate cu Regulamentele CEE-ONU nr.98 sau 112.
  Ca pozitionare, aceste faruri trebuie sa fie amplasate in fata vehiculului, cerinta fiind considerata indeplinita daca lumina emisa nu cauzeaza disconfort conducatorului auto, nici direct, nici indirect prin intermediul dispozitivelor de vizibilitate indirecta (oglinzi) si/sau al altor suprafete reflectorizante ale vehiculului.
  Farurile de faza lunga pot fi activate simultan sau in pereche.
  Montarea a doua faruri suplimentare de faza lunga, omologate, pentru vehiculul descris de dvs., astfel incat sa fie indeplinite conditiile de mai sus, nu determina necesitatea reomologarii vehiculului si nici mentiuni suplimentare in Cartea de identitate (CIV) a acestuia.
  In cazul in care doriti echiparea si cu alte lampi destinate exclusiv utilizarii in afara drumurilor publice, acestea trebuie sa poata fi indepartate sau mascate complet atunci cand vehiculul circula pe drumul public.
  Cu stima,


  Nu afisez si datele persoanei care a raspuns, din motive de confidentialitate.
  Oricum, este inginer la Comp. Omologare şi Eliberare CIV din cadrul RAR ...

  Deci, conform RAR sunt legale. Raspunsul o sa il redirectionez catre Politia Rutiera, pentru a afla si opinia lor ...

 • #2
  ”In cazul in care doriti echiparea si cu alte lampi destinate exclusiv utilizarii in afara drumurilor publice, acestea trebuie sa poata fi indepartate sau mascate complet..” Asadar se poate folosi husa.

  Comentariu


  • #3
   Daca ai omologare de tip pentru 4 faruri de faza lunga atunci da, poti circula cu ele. Altfel esti tot in afara legislatiei. Mai bine pui huse pe ele cat timp rulezi pe drumul public si nu te doare capul.
   "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"

   Comentariu


   • #4
    In cazul b (...in afara drumurilor publice), raspunsul e de bun simt, dar nu mentioneaza sursa legala. Asteptam si raspunsul politiei.
    Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

    Comentariu


    • #5
     Am trimis intrebarea catre politie. Astept raspunsul si il postez
     Ultima editare de bogdan.sb; 26.dec.2020, 21:03.

     Comentariu


     • #6
      Si amplasate in fata vehiculului ...
      4x4MANIA is where we are !!!

      Comentariu

      Procesare...
      X

      Sqreen | Runtime Application Protection