Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Powerbox - da sau nu?

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Re: Powerbox - da sau nu?

  Are colegul Spurly pe 2,8 cipul de la DTE si e multumit de el. Din ce am inteles nu face minuni , dar cat face se simte. Eu pe asa ceva vreau sa merg la un moment dat. Pana atunci trebuie sa imi fac timp de offroad. In ultimul an offroadul s-a redus pentru mine la distanta parcursa de la asfalt pana la pestera .
  Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT
  Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT
  Natura si aventura

  Comentariu


  • #32
   Re: Powerbox - da sau nu?

   Postat în original de Irod Vezi post
   Are colegul Spurly pe 2,8 cipul de la DTE si e multumit de el. Din ce am inteles nu face minuni , dar cat face se simte. Eu pe asa ceva vreau sa merg la un moment dat. Pana atunci trebuie sa imi fac timp de offroad. In ultimul an offroadul s-a redus pentru mine la distanta parcursa de la asfalt pana la pestera .
   La banii care ii dai pe mizeria aia mai bine stai cu motorul stock.
   consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

   Comentariu


   • #33
    Re: Powerbox - da sau nu?

    Eu pe Nissaan-uri folosesc ambele variante, si powerbox (diversi furnizori) dar si resoft.
    Desi am opiniile mele tehnice , am observat ca acel posesor de vrea powerbox nu doreste resoftare, argumentele ar fi :
    1. eu vand/instalez powerbox cu "money back guarantee" , deci daca nu iti place, in 7 zile se poate returna , asta reprezinta un avantaj pt nehotarati. Nu se risca banu aiurea !
    2. sunt cetateni ce nu ar accepta resoftarea sau imobilizarea masinii niste zile pt dem ECU, resoftare si apoi ceva zile poate de teste, verificari
    3. nu oricine poate face resoft la Nissan sau alte marci , dupa resoftare masina trebuie sa mearga (pe platforma eventual) la o reprezentanta pt resetul cheilor, ECU resoft nu il mai recunoaste
    4. folosesc diversi furnizori de powerbox , unii chiar au avansat tehnica destul de mult si performantele sunt net vizibile. Se vand bine mai ales sculele "plug and play" fara modificari in instalatia electrica
    5. powerbox-ul are ceva reglaje, acestea te ajuta real sa te joci cu surubelnita in ele provocand satisfactii creierului dar ajuta sa mai compensezi eventuale "beliri" de parametrii ai acaretului ce il posezi (de ex un debitmetru mai debil)
    Pt cei interesati , un powerbox serios se vinde de pe la 400E in sus . E drept ca poti cumpara si vreo cutiuta cu un led si un buton de 50E dar cu scula aia ai sanse mari sa parlesti calculatorul pompei de injectie , deci mai bine lipsa ..


    Exista si categoria 2 de cetateni de nu vor powerbox si solicita resoft
    1. resoftul de multe ori costa mai putin decat un powerbox capabil
    2. un resoft bun de 450E misca masina mai bine decat un powerbox de varf de gama de peste 500E. Resoftul gestioneaza ceva mai multi parametrii ai motorului .
    3. "e multi baieti" de face resoft , dar putin se pricep in mod real . Te taxeaza de 200-300 E si apoi constati ca masina incepe sa limpeze, ca turbina baga 3 bar de parca ar vrea sa umfle roata, sau ca umbli dupa tine cu nori de fum negru si ca consumul sare in 20% orice ai face . Trebuie sa fii tampit sa crezi ca ala de a nimerit un Passat la un amic va face resoft capabil la vreo Toyota. Majoritatea au "studiile" facut aprofundat pe forumuri si you tube, cat au put si ei pricepe saracii. Din acest punct de vedere un powerbox bun e un produs garantat si nu o scoala de ghiceala pe masina si banii vostrii !!!
    4. pt resoft sunt firme specializate , pe afara, care au investit in cercetare si au obtinut in final o mapare a ECU corespunzatoare pt acele rezultate capabile. Un resoft bun , "de firma" costa 400-450 E plus restet key cu testerul de fabrica.

    Fiecare atelier, in baza experientei anterior avute, va poate recomanda solutia pe care cred dumnealor ca va este mai buna , in bugetul fiacaruia dintre voi . Trebuie insa sa stiti ca cu cat powerboxul sau resoftul e mai ieftin cu atat castigul atelierului este MAI MARE , pt ca e un produs ineficient la care pt promovare , furnizorul e dispus sa sa faca discount mai mare ca sa atraga musterii prin pretul scazut. Zic asa ca poate nu va aruncati ci limba inainte sa cumparati preturi ci produse care va vor satisface.
    IN DOMENIUL AUTO , IEFTIN SI BUN ...NU EXISTA ! Da, e plin de scump si prost , deci cascati okii mari si documentati-va !
    Ultima editare de nissan4x4; 22.nov.2018, 22:50.
    ing. Luigi PIRSU
    www.nissan4x4.ro
    service si tunning NISSAN
    Facebook grup: NISSAN Tehnica4x4

    Comentariu

    Procesare...
    X